24 Nisan 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.54 ₺
EURO 34.89 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,435.29 ₺
BTC 66,739.67 $
ETH 3,247.82 $
BİST 9,645.02

Ankaragüçlü Pedrinho ülkesinden depremzedeler için destek istedi

Ankaragücü 3724
Yayınlama: 15 Şubat 2023 Çarşamba 20:47 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragüçlü Pedrinho ülkesinden depremzedeler için destek istedi

Ankaragücü'nünü Portekizli oyuncusu Pedrinho depremle ilgili ülkesi medyasına açıklamalarda bulundu.

Ankaragüclü oyuncu, depremin medyana geldiği merkez üssüne 500 kilometre uzakta olmasına rağmen 6 Şubat'taki depremi hissettiğini söyledi.

Pedrinho, olayların ciddiyetini ise gün içinde aldıklarını belirterek, 'normal yaşamına' devam ettiğini ve antrenmana gittiğini ifade etti.

Portekizli futbolcu Ankaragücü yetkilileri, olayın büyüklüğünün ve ciddiyetinin anlaşılması üzerine Türkiye Süper Ligi'nin askıya alındığı duyurusu ışığında sporcularına izin verdiğini kaydettti.

Pedringo “büyük bir trajedi” olduğunu ancak maçların yeniden başlayana kadar hayatına her zamanki normalliği içinde devam etmesi gerektiğini söylüyor. 

Portekizli orta saha oyuncusu, depremde yaralananlardan biri olsaydı dahi "ülkeyi terk etmeyi" bile düşüneceğini ifade ediyor.

Pedrinho, yiyecek ve diğer temel ihtiyaçları sağlamanın yanı sıra, yaralı taraflara mali olarak yardım ettiğini söyledi.

Oyuncu Portekiz'den destek istedi ve Türkiye'ye gıda ürünleri göndermekte yaşanan zorluklar nedeniyle en ufak bir maddi yardımın birçok Türk ailesi için büyük fark yaratacağınısöyledi.

Orta saha oyuncusu, çekilen kulüplerin yanı sıra " Türkiye'de yaşanan koşullardan herkesin etkilendiğini " de iddia ediyor.

Pedrinho Arkadaşlarının ve ailesinin cenazelerine katılmak için ve kayıpları bulma umuduyla seyahat eden meslektaşlarının var olduğunu da belirtti.
 

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme