28 Mart 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.32 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.08 ₺
ALTIN 2,300.93 ₺
BTC 71,555.65 $
ETH 3,607.38 $
BİST 9,051.31
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

3 federasyonun kapısına kilit vuruluyor

DİĞER SPORLAR 7389
Yayınlama: 1 Aralık 2022 Perşembe 08:54 Kaynak: Haber Merkezi

3 federasyonun kapısına kilit vuruluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bedensel, görme ve işitme engeliler federasyonlarında büyük bir yapısal operasyona hazırlanıyor. Branşlar uzman federasyonlara bağlanacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF), Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (TGESF) ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu'na (TİESF) yönelik büyük bir yapılanma operasyonu başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, söz konusu federasyonların bünyesindeki branşları tek tek uzman federasyonlara bağlama kararı aldı. Operasyon tamamlandığında söz konusu üç federasyonun lağvedilmesi gündeme gelebilir. 

Branşlar uzman federasyona geçecek

TBESF bünyesindeki atletizm branşı Türkiye Atletizm Federasyonu'na, masa tenisi, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'na, okçuluk da Türkiye Okçuluk Federasyonu'na bağlı hale getirilecek. Aynı şekilde TGESF bünyesindeki judo branşı, Türkiye Judo Federasyonu'na, halter branşı Türkiye Halter Federasyonu'na devredilecek. Benzer operasyon TİESF bünyesindeki futbol, basketbol, bisiket vs branşları için de geçerli olacak. 

Ampute futbol TFF'ye bağlanabilir

TBESF bünyesinde yer alan ve son olarak Dünya Şampiyonu olan Ampute Futbol Futbol'un da Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altına girmesi söz konusu olabilecek. TBESF dışında ayrıca kurulmuş olan Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu ve Türkiye Görme Engelliler Federasyon'una bağlı olarak faaliyet gösteren birimlerin de yine ilgili uzman federasyonlara bağlanması bekleniyor. 

TBESF'nin 18 spor branşı bulunuyor

Türkiye Bedensel Engellire Spor Federasyonu (TBESF) bünyesinde futbol, basketbol, okçuluk, yüzme, atıcılık, bilek güreşi, yelken, tenis, badminton, atletizm, voleybol, masa tenisi, halter, boccia, dans, kayak, curling ve eskrim olmak üzere toplam 18 ayrı branş bulunuyor. 

TİESF, tam 23 spor branşına sahip

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu (TİESF) bünyeside ise, futbol, baskebol, voleybol, hentbol, tekvando, badminton, bisiklet, bowling, futsal, güreş, tenis, yüzme, kayak, judo, karate, masa tenisi, plaj voleybolu, golf, oryantiring, atıcılık, yelken, satranç ve curling olmak üzere 23 ayrı branş bulunuyor.

TGESF'nin 8 farklı branşı var

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun (TGESF) bünyesinde de 8 ayrı braş bulunuyor. Söz konusu branşlar şöyle: Futbol, atletizm, goalboll, halter, futsal, judo, satranç ve yüzme... Dünyada bedensel engelli sporlar ayrı bir federasyon altında yer almaktan ziyade ilgili branşın genel federasyonuna bağlı olarak faaliyet yürütüyor.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme