Yarım Sıfır Da Olsa Mutlak Galibiyet İştahı

Dünkü  Galatasaray’ın  Adanademirspor deplasmanından  3 puanla  dönmesiyle  7  puana  çıkan puan  farkı, Fenerbahçe’ye yarım  sıfır  da  olsa galibiyet gerekiyordu.

Fenerbahçe bu   psikolojiyle  ve  hesapla   çıktığı Süper Lig 34. hafta maçında Kadıköy’de Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek, zirvedeki  Galatasaray’la  arasındaki puan farkını yeniden 4'e indirdi.

Derbinin  genelinde Fenerbahçe  Beşikataş’a, Beşiktaş  da Fenerbahçe’ye  saygı  duyarak oynadı.

Fenerbahçe ilk yarım saatte  önde baskılı  oyunuyla  önce  rakibini  1 kişi eksiltti  ve 1-0’ı buldu.

Beşiktaş ilk 25  dakika  rakinin baskısını  kıramadı,  temaslı oyunlarda  kaptırdığı toplarad  rövanş faulleri yaptı. Bunlardan birinde  de Al Musrati’nin Fred’i biçince   kırmızıya  kızardı ve  oyun dışı  kaldı.

Beşiktaş  İddialı Olsaydı  Derbi 3  İhtimalli Olacaktı!

Bu sezon inişli-çıkışlı değil;  hep  inişli  performans sergileyen Beşiktaş, son 10 lig maçında  ancak  4 galibiyet alarak  geldiği Kadıköy’de üstünlük kuramadı.

Fenerbahçe ilk  30  dakikadan sonra  ikinci gole kadar pozisyon üretemezken; Beşiktaş uzatmalarla  beraber yaklaşık  70 dakika  10  kişi oynadığı  maçta  iki  pozisyon dışında rakip  cezasına  giremedi.

Son 4 Kala  Herşey  Galatasaray’ın Elindeyse Durum Skandallar Denizidir!

Fenerbahçe  açısından şampiyonluk elinde değilse,  ipler  rakibi Galatasaray’ın elindeyse gelinen durum skandaldır.

 Skandal 1- Bu sezon ligde  ikinci kez  ilk  11’e  çıkan  Batshuayi  ile  maça başlaması bir  teknik direktör  İsmail  Kartal  için skandal bir karardır.

 Skandal 2- Kadro derinliğine rağmen,  birebir değişikliklerden  öte kreatif bir   değişiklik yapamayan  ve  oyunun   gidişatını değiştiremeyen  İsmail  Kartal’ın  son maçlardaki formsuzluğu  şampiyonluğa giden bir takım  için skandal  bir   haldir.  Dünkü evinde  oynadığı Beşiktaş derbisinde de Batshuayi   çıkarıp, Dzeko’yu oyuna  alması da anılan birebir değişikliklerinden sadece biridir.

Skandal 3-Fenerbahçe’nin  sezon başı diriliğinden  ve oyun  gücünden eser olmaması, bol gollü galibiyetlerden uzak  maçları 2-1’li  skorlarla  kazanması da  şampiyonluk  yolunad  bir  takım  için bir  başka  skandaldır.

Futbol  Sadece  Futbol  Değildir!

Futbol sadece  futbol  değil; gerçek bir sosyal, psikolojik, endüstriyel  bir  oyunsa; Fenerbahçe için gelinen gerçek durum; takım içi  konuşmalar ve herkesin birbirine  kuru saygı muhabbetiyle değil  saha  içi etkili,  güçlü  oyun ve  fiziksel  kondüsyondan uzaklı

Hayatta  Da  Sahada  Da Her Şey Motivasyona Bağlanamaz!

Memleket  olarak,  bir şeyi  abartma   ve dramatize etmede  üstümüze   yok!

Fenerbahçe  teknik direktörü  İsmail Kartal’ın  son  maçlardaki gerginliğini Freud’un savunma  mekanizmalarından yansıtma 

haliyle başka  kalemlere yöneltmesi,  kazandığı maçlarda  ise  soyunma odasındaki motive  edici (!) yaptığı  konuşmalara  bağlaması da bu satırlarda ikna yeri bulamıyor!.

Söz  Sonunda Yiğitlerin Hakkı  Yiğit  Parformanslara Olsun!

Bu oyunda  önceki parlak anların  ve kariyerin, geçer  akçe  olmadığı, “bugün oynadığın maç kadar  iyisindir” gerçeğinden hareketle Dzeko  son  maçlardaki  zayıf performansını kabullenip  yaşaması  ve   çalışması  gerektiği  bu gezegende nereye hangi  takıma giderse  gitsin her zaman kendisinin önüne getirilecektir.

Beşiktaş’ta ise Türkiye  Kupası umudu  devam ediyor. Takımda kalede  Mert, Necip,  Muçi, Gedson, Rashica, ve Muleka  ve  sonradan oyuna giren ve derslik-jeneriklik gole adını yazdıran Cenk  takım  oyununa katkı veren isimlerdi.

Fenerbahçe  taraftarı,  derbi  maçında da herşeye rağmen takımına desteğiyle yine teşekkürü  hak ederken; ipin ucunun  ezeli rakibi Galatasaray’da olduğu gerçeğiyle  eski  ikliminde  gözükmedi.

Fenerbahçe’ye  muhtemel  başkan  adaylarından birinin “seçilirsem yaşlı  futbolcular  bu  kulübe giremeyecek” görüşü;  çağdaş  futbolun  genel  geçer  doğrusu olarak doğruluğu  her geçen gün giderek artan fizik kaliteli oyunda ne kadar  önemli olduğu  gün gibi güneş gibi  derbide bir kez daha ortaya  çıktı.

Fenerbahçe’den İki  Milli Boksör Şampiyon

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa Şampiyonu Oldu! Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar 52 kiloda Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve 66 kiloda temsil eden Fenerbahçeli milli sporcu Busenaz Sürmeneli finalde rakiplerini yenerek altın madalya kazandı. Her  iki Milli sporcumuzu  kutlarken, başarıları  daim olsun

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X                :M_Karaagacli
İnstagram    : mustafakaraagacli1