Süper Lig Avrupa'yı yine geride bıraktı!
Trendyol Süper Lig’de sezonun ilk 10 haftası geride kalırken, tam 8 takım teknik direktör değişikliğine gitti. Bu sayı, Avrupa’nın beş büyük liginde (İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa) yaşanan toplam değişiklik sayısına eşit oldu.
Süper Lig’de Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Gaziantep FK, Eyüpspor, Kayserispor, Antalyaspor ve Gençlerbirliği, alınan kötü sonuçların ardından teknik ekiplerinde değişikliğe gitti.
⚽ Süper Lig’de teknik direktör değişiklikleri
| Takım | Giden | Gelen |
|---|---|---|
| Gençlerbirliği | Hüseyin Eroğlu | Volkan Demirel |
| Antalyaspor | Emre Belözoğlu | Erol Bulut |
| Kayserispor | Markus Gisdol | Radomir Djalovic |
| Eyüpspor | Selçuk Şahin | Orhan Ak |
| RAMS Başakşehir | Çağdaş Atan | Nuri Şahin |
| Fenerbahçe | Jose Mourinho | Domenico Tedesco |
| Beşiktaş | Ole Gunnar Solskjaer | Sergen Yalçın |
| Gaziantep FK | İsmet Taşpınar | Burak Yılmaz |
Premier Lig’de 3 değişiklik
İngiltere Premier Lig’de bu sezon şu ana kadar üç teknik direktör değişikliği yaşandı.
Nottingham Forest, Nuno Espirito Santo ile yollarını ayırarak Ange Postecoglou’yu getirdi, ancak kısa süre sonra Postecoglou’nun yerine Sean Dyche ile anlaştı.
West Ham United ise Graham Potter’ı görevden alıp, Forest’tan ayrılan Nuno Espirito Santo’yu takımın başına getirdi.
Bundesliga’da 2 değişiklik
Bundesliga’da Bayer Leverkusen, Hollandalı teknik adam Erik ten Hag’ın yerine Kasper Hjulmand’ı getirdi.
Borussia Mönchengladbach ise Gerardo Seoane ile yollarını ayırıp geçici olarak Eugen Polanski’yi göreve getirdi.
LaLiga, Serie A ve Ligue 1’de birer değişiklik
-
LaLiga: Real Oviedo, Veljko Paunovic’in yerine Luis Carrion’u getirdi.
-
Serie A: Juventus, Igor Tudor ile yollarını ayırdı; geçici olarak Massimiliano Brambilla görev yapıyor.
-
Ligue 1: Monaco, Adi Hütter’in yerine Belçikalı Sebastien Pocognoli’yi takımın başına getirdi.