Seyit Mehmet Özkan, Altınordu Futbol Şubesini Camiaya İade Ediyor
İzmir'in köklü kulübü Altınordu'da 13 yıldır futbol şubesinin başında olan Başkan Seyit Mehmet Özkan, A takımı camiaya iade etme kararı aldığını duyurdu. Özkan, uzun süredir aradığı uygun yatırımcıyı bulamaması nedeniyle bu kararı aldığını ve bundan sonra kulübün altyapısına odaklanacağını belirtti.
13 Yıllık Emanet Geri Veriliyor
Altınordu'nun 2012 yılındaki şirketleşmesiyle futbolun başına geçen Seyit Mehmet Özkan, kulübün resmi internet sitesinde yayımladığı "Son yazı" başlıklı açıklamasında, duygusal anlara yer verdi. Özkan, "2012 yılının 30 Haziran'ında Halim ve Sinan Bezircilioğlu kardeşler Altınordu armasını bana emanet etmeye hazır olduklarını söylediler. El sıkıştık, emaneti kabul ettik. Tam 13 yıl Altınordu armasına değer katarak, emanetimize çok özen göstererek bugünlere taşıdık. Şimdi sıra geldi emaneti sahibine iade etmeye" ifadelerini kullandı.
"Beceremedim": Yatırımcı Arayışları Sonuçsuz Kaldı
Başkan Özkan, kararının ardındaki nedenleri açıklarken, yaşının ilerlemesiyle enerjisinin azaldığını, dikkatinin dağıldığını ve yaşamın zorlaştığını belirtti. Özkan, "Beceremedim. A takımı güvenilir bir Türk iş adamına teslim edemedim. A takıma Rasmus Ankersen gibi yabancı bir ortak bulamadım. A takımı Süper Lig'imizin başat kulüplerinden biriyle genç oyuncu pişirme odaklı olarak birlikte yönetmek için kimseyi ikna edemedim. Hedefim sadece altyapıyla ilgilenmek, A takımı devretmekti" dedi.
1989 yılında futbol yöneticiliğine başladığını ve 34 yaşında olduğunu hatırlatan Özkan, "Şimdi bu virüsü kalbimizden, aklımızdan ve ruhumuzdan tamamen atma zamanı" sözleriyle kariyerindeki yeni dönemi işaret etti. Özkan, Türkiye'de güvenilir bir yatırımcı bulmak için yoğun çaba sarf ettiğini, hatta ABD'li bir iş insanıyla da görüştüğünü ancak bu görüşmelerden hiçbir sonuç alamadığını dile getirdi. Açıklamasının sonunda, "Dilerim Altınordu arması için, bu toprakların çocukları için her şey daha güzel olur" mesajını verdi. Bu kararla birlikte Altınordu'nun profesyonel futbol takımının geleceği ve yönetimiyle ilgili yeni bir sürecin başlayacağı tahmin ediliyor.