Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran'ın sahibi olduğu Tuttur.com kullanıcı bilgileri iddialarıyla ilgili İstanbul Başsavcılığı re’sen soruşturma başlattı

Saran Holding bünyesinde yer alan ancak lisans iptali sonrası faaliyetleri durdurulan tuttur.com şans oyunları sitesinde kullanıcı bilgilerinin değiştirildiği iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, kamuoyunda geniş yankı bulan iddialar doğrultusunda hem sistem hem de kayıtların incelenmesi için süreç başlatıldığı belirtildi. Hakimlik kararıyla adli bilişim ekiplerinin sitenin altyapısına ait bilgisayarlar, yazılımlar ve veri kütükleri üzerinde yerinde inceleme yürüttüğü aktarıldı.

Yetkililer, şu aşamada kullanıcı bilgilerinin değiştirilip değiştirilmediğine yönelik kesin bir bulguya rastlanmadığını vurguladı. Açıklamada, teyit edilmemiş iddialara itibar edilmemesi gerektiği de özellikle ifade edildi.

Faaliyetleri durdurulan tuttutur.com’un, sanal ortam bayilik sözleşmesi ve ilgili lisanslarının iptali nedeniyle artık hizmet vermediği hatırlatıldı.

Haber Resmi