Halkbank Spor Kulübü, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında CEV Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Galatasaray HDI İstanbul karşılaşması öncesinde gerçekleştirdiği farkındalık çalışmasıyla Avrupa sahnesinde dikkat çekti.

Dünya genelinde 7–14 Ocak tarihleri arasında anılan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla, Halkbank Erkek Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında Ankara’da oynanan mücadele öncesinde “10 Saniye ile Fark Et” adlı özel bir uygulamaya imza attı.

Işıklar Kapandı, Salon Sessizliğe Büründü

Farkındalık çalışması kapsamında karşılaşma öncesinde salon ışıkları kapatıldı ve 10 saniyelik kontrollü bir sessizlik sağlandı. Bu kısa ama etkileyici anla, görme engelli bireylerin dünyayı sesler ve duyular üzerinden algıladığı gerçeğine dikkat çekildi.

Avrupa Sahnesinde Sosyal Sorumluluk Mesajı

Halkbank’ın hayata geçirdiği bu uygulama ile;

Maçın akışını etkilemeden gerçekleştirilen bu sade ve saygılı farkındalık anı, taraftarlar, sporcular ve organizasyon yetkililerini ortak bir duygu etrafında buluşturdu.

Sporun Birleştirici Gücüyle Evrensel Mesaj

Avrupa spor organizasyonlarında örneklerine sıkça rastlanan bu tür uygulamaların, kulüplerin kurumsal sosyal sorumluluk duruşunu güçlendirdiğine dikkat çekilirken, Halkbank Spor Kulübü’nün bu adımı sporun birleştirici gücünü toplumsal duyarlılıkla buluşturan anlamlı bir mesaj olarak değerlendirildi.