Galatasaray'ın yıldızı Dries Mertens hakkında teknik direktör Fuat Çapa, gündem olacak itirafta bulundu. Detaylar haberimizde...

Süper Lig'de ve 1. Lig'de birçok takımda görev alan 2011-2013 yıllar arasında Gençlerbirliği'ni çalıştıran Fuat Çapa, Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Mertens hakkında konuştu. 

Fuat Çapa, "Galatasaray'ın Mertens'i transfer ettiği dönemde de konuşmuştuk. O dönemde Mertens'in Galatasaray'ın yeni yıldızı olacağını söylemiştim. Nitekim de öyle oldu; Mertens'in oynamadığı maçlarda Galatasaray hücum bölgesinde sorunlar yaşadı.

12 yıl önce

2011 yılında Gençlerbirliği'nde çalışırken Mertens'i transfer edecektik o dönem scout ekibi oyuncu hakkında olumsuz rapor verdi ve oyuncunun transferi gerçekleşmedi. Sonrasında Merter PSV'de oynadı ve ardından da Napoli'ye transfer yaptı. Kaçan balık büyük oldu diyebilirim... " dedi. 

Mertens'in performansı

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde Napoli'den bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 35 yaşındaki Belçikalı yıldız, 19'u ilk 11, 22 maçta forma giydi ve 6 gol, 3 asist yaptı.

3 maç oynarsa sözleşmesi uzuyor

Galatasaray'ın 1+1 yıllık opsiyonlu bir şekilde 2 yıllık sözleşme imzaladığı Dries Mertens, sarı kırmızılı formayı 3 maçta daha giyerse mukavelesindeki opsiyon geçerli olacak ve sözleşmesi bir yıl daha uzayacak.