Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Joshua King, Suudi Arabistan Ligi’ndeki performansıyla yeniden gündemde.

Al-Khaleej forması giyen Norveçli golcü, attığı gollerle Cristiano Ronaldo ile gol krallığı yarışında zirveye ortak oldu.

8 Maçta 9 Gol – Müthiş Performans!

Sezon başında Al-Khaleej’e transfer olan Joshua King, Suudi Arabistan Pro Ligi’nde kısa sürede büyük bir etki yarattı.

33 yaşındaki deneyimli futbolcu, ligde oynadığı 8 maçta 9 gol kaydederek Al Nassr’ın yıldızı Cristiano Ronaldo ile gol krallığı yarışında eşit sayıya ulaştı. Bu performansıyla hem taraftarların hem de futbol otoritelerinin beğenisini topladı.

Fenerbahçe Döneminden Sonra Yeni Bir Sayfa

Joshua King, 2022-2024 yılları arasında Fenerbahçe forması giydi. Sarı-lacivertli takımda iki sezon boyunca 54 resmi maçta 12 gol ve 7 asist üreten Norveçli futbolcu, özellikle ilk sezonunda hücum hattında önemli katkılar sağlamıştı.

Fenerbahçe macerasının ardından kısa bir süre Toulouse forması giyen King, yaz transfer döneminde Al-Khaleej ile 2 yıllık sözleşme imzalayarak Suudi Arabistan’a transfer oldu.

Ronaldo ile Başa Baş Gidiyor

Al Nassr’ın Portekizli süperstarı Cristiano Ronaldo, bu sezon ligde 8 maçta 9 gol atarken, Joshua King de aynı sayıya ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. İki yıldız futbolcunun gol krallığı mücadelesi, Suudi Arabistan Ligi’nde büyük heyecan yaratıyor.

King’in form grafiği yalnızca taraftarlarının değil, Arap futbol kamuoyunun da ilgisini çekmiş durumda.

Kupada da Fark Yaratıyor

Joshua King, Al-Khaleej formasıyla yerel kupa maçlarında da etkili performansını sürdürüyor. Tecrübeli forvet, son kupa maçında 1 gol kaydederek takımının galibiyetine katkı sağladı. Bu performans, hem teknik heyetin hem de taraftarların sezon hedefleri açısından büyük umut beslemesine yol açtı.

King Yeniden Avrupa’nın Radarında

Suudi basını, Joshua King’in yükselen formu sonrasında Avrupa kulüplerinin yeniden ilgisini çektiğini yazdı. Norveçli yıldızın gösterdiği performansın, kariyerinde yeni bir transfer fırsatı doğurabileceği ifade ediliyor.

Fenerbahçe’nin eski yıldızı, Suudi Arabistan’daki çıkışıyla yeniden Avrupa futbolunun gündemine girmeye hazırlanıyor.