Fenerbahçe’den yeni teknik direktör açıklaması
Fenerbahçe Sportif Direktörü Devin Özek, Alman basınına yaptığı açıklamada yeni teknik direktör arayışını, transfer sürecini ve kulübün hedeflerini anlattı.
Fenerbahçe Sportif Direktörü Devin Özek, Bild gazetesine verdiği röportajda kulübün yeni teknik direktör planlamasıyla ilgili konuştu. Özek, transfer dönemini başarılı geçirdiklerini belirterek, “Şimdi bu projeye uygun bir teknik direktör bulmamız gerekiyor. O zaman başarılı bir dönem geçirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
Jhon Duran transferinin perde arkası
Kolombiyalı yıldız Jhon Duran transferine özel olarak değinen Özek, sürecin oldukça zorlu geçtiğini söyledi:
“Birkaç ay önce 75 milyon Euro’ya Suudi Arabistan’a transfer oldu. Onu almak aslında imkansızdı, özellikle de Premier Lig’den teklifler aldığı için. İlk başta reddedildik. Kolombiya’ya yanına uçtum ve bir hafta boyunca ailesini, danışmanlarını ve kendisini ikna etmeye çalıştık. Çılgın bir transferdi ama ona çok inanıyorum.”
Liderlik yapısı güçlendi
Özek, takımın liderlik özelliklerine sahip oyuncularla kadronun daha dengeli hale geldiğini belirtti. Yeni transferlerden:
-
Semedo (Wolverhampton’da kaptanlık yaptı)
-
Skriniar (Inter’de kaptanlık yaptı)
-
Edson Alvarez (Meksika Milli Takımı’nda kaptanlık yaptı)
Ayrıca Manchester City’den transfer edilen Ederson için “Dünyanın en iyi üç kalecisinden biri. Her şeyi kazanmış bir oyuncu ve şampiyonluk zihniyetini bize getirecek” dedi.
Hoeness iddiaları
Jose Mourinho sonrası adı Fenerbahçe ile anılan Sebastian Hoeness için ise herhangi bir görüşme yapılmadığı belirtildi. Bild’in haberinde, Devin Özek ve Hoeness’in birbirini tanıdığı ancak resmi bir temasın olmadığı kaydedildi.