Trendyol Süper Lig’in 1. haftasından ertelenen maçta Fenerbahçe, sahasında Alanyaspor’u ağırladı. Chobani Stadyumu’nda oynanan karşılaşma 2-2’lik eşitlikle sona erdi.

Alanyaspor, 18. dakikada İbrahim Kaya’nın golüyle öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 üstün kapattı. İkinci yarıda ise Fenerbahçe, 72. dakikada Nelson Semedo ve 76. dakikada Youssef En-Nesyri’nin golleriyle skoru 2-1 yaptı. Ancak 90+3’te Yusuf Özdemir sahneye çıktı ve Alanyaspor’a 1 puanı getiren golü kaydetti.

Fenerbahçe'de Talisca 57. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonuçla 11 puana yükselen Fenerbahçe, lider Galatasaray ile puan farkını 4’e indirdi. 2 maçlık galibiyet serisinin ardından 1 puan alan Alanyaspor ise 8 puanla 7. sırada yer aldı.

Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kasımpaşa’ya konuk olacak. Alanyaspor ise Başakşehir karşısında sahaya çıkacak.