1.Fenerbahçe Final Kazanamıyor!
Fenerbahçe, futbol takımının genetiğinde olan final kazanamama sendromunu Kadıköy’de yine yaşadı.
Süper Lig’in 32. Haftasında Fenerbahçe sahasında Kayserispor’la 3-3 berabere kalınca trajik şokla şampiyonluk yolunda telafisi olmayan puan kaybı yaşadı.
Fenerbahçe’de Mourinho’nun ilk 11 tercihleri yine çok tartışılacak türdendi.
10 maç sonra Diego Carlos’un ilk 11’de başlması, bu ligin en iyi sol kanat savunucularından Kostiç’in ve İrfan Can Kahveci’nin ilk 11’de olmaması çok eleştirildi.
Dörtlü savunmayla çıkılan Kayserispor maçında takım savunması her kaptırılan topta gedik verdi.
90+7 dakikalık maç boyunca 4 gol pozisyonuna giren Kayserispor’un deplasmanda 3 golüne engel olamaması da Fenerbahçe’nin takım zafiyetinin en somut verisiydi.
Mourinho’nun Kostiç ve İrfan Can Kahveci dışında, Levent ve Yusuf gibi genç isimleri bir çırpıda silmesi de Fenerbahçe’nin dramatik düşüşünde önemli etkenler arasında gözlendi.
Kalede Livakoviç’ten kaleyi devralıp iyi performanslar gösteren İrfan Can Eğribayat’ın kalede artık düşünülmemesi de Kayserispor karşısında 3 gole engel olamayan Livakoviç’in bilinen defolarını bir kez daha gösterdi.
Fenerbahçe’de Talisca tabelaya 2 golle katkı verirken; Fenerbahçe’nin son 10 golünün 7’sinde Onun adı vardı.
Fenerbahçe’ ilk 11 çıkan Youssef En-Nesyri ve oyuna sonradan giren Dzeko oyun ve skor olarak katkı veremezken, Tadiç de vasat bile yaklaşamadı.
Fenerbahçe Kayserispor beraberliğiyle 72 puanla haftayı kapatırken; Bodrumspor’u 2-0’la geçen Galatasaray ile arasındaki puan farkını 5 çıkarmış oldu.
2.Kayserispor Eksik Değil; Profesyonel Marifetli ve Hedefli Bir Takım
Hafta içinden başlayarak, maç saatine kadar memleket futbol basınında “ Kayserispor takım olarak 9 eksikle İstanbul’a geliyor, maçta hiç ilk 11 görmeyen oyuncular forma giyecek!” kulislerinin ve yorumlarının ne kadar eksik ve hatalı olduğu maç sonunda görüldü.
Kayserispor, takım olarak Fenerbahçe’ye takım motivasyonu yüksek olarak çıktı.
Maça ne kadar iyi hazırlandığı da uzatmalarda 3. Bölgede kazandığı topu doldur boşalt yapmadan ayağa paslarla Fenerbahçe kalesine gelerek attığı 3. beraberlik de golüyle herkese gösterdi.
Kayserispor’da, skora katkı veren Ramazan Civelek, Nazon ve Talha Sarıarslan oyunda da etkili olurken; kalede Bilal S.Maximen’in attığı gole ikramı dışında kritik kurtarışlar yaptı. Üç golde de asist olan Gökhan Sazdağı da Montello’ya A Milli Takım için beni gördünüz vazgeçmeyin! dedi.
Kayserispor’a geldiği günden bu yana takıma kadrosuna uygun oyun oynatan ve takım olma motivasyonunu kazandıran Sergej Jakirovic da Kadıköy’den çıkardığı 3-3’lük skorla bir teknik adamın takım üzerindeki etkisini göstermiş oldu.
3.Fenerbahçe’nin Final Kazanamamasının Kök Nedenleri
4.Fenerbahçe İNG Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Yine Şampiyon
Fenerbahçe futbol’da son yedi yıldır şampiyonluğa hasret kalırken ; Kadınlar Basketbol Süper liginde ise üst üste 7. kez şampiyonluğa ulaştı.
Fenerbahçe, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinde ÇİMSA ÇBK Mersin'i 79-78 yenerek seriyi 3-0'a getirerek şampiyon oldu.
Fenerbahçe Opet, 2024-2025 sezonunda şampiyon olurken; üst üste 7. kez toplamda ise 19. kez şampiyonluk kupasını müzesine götürmüş oldu.
Bu sonuçla, Fenerbahçe Beko rakibi ÇİMSA ÇBK Mersin'i 4. Kez kupanın dışına iterken; Finalde Fenerbahçe’de Emma Messamen maçın en iyi oyuncusu-MVP’si olmayı hak etti. Emma Messamen bu sezon EURO Lig dörtlü finalinde de MVP ödülünü almıştı.
Kaynak
Fenerbahçe-Kayserispor. Süper Lig 32. hafta maçı. Kadıköy-İstanbul: 20.04.2025. (3-3).
İletişim ve Erişimi
e-posta : mkara@gazi.edu.tr
Web (1) : w3.gazi.edu.tr/~mkara
Web (2) :https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
ORCID:https://orcid.org/0000-0003-3488-1021
Süren Yayın Ortamları ve Portalları
Futbol-spor-yorum :www.yurtspor.com.yazarlar
Eğitim,sosyoloji,güncel:www.mektepligazete.com.köşeyazıları
Bilim-araştırma :www.mektepligazete.tebeşirbülten.com
Tüm yayınlar blogu : mustafakaragacli.blogspot.com
Bilişim Medyaları
Facebook (1): Kirizma
Facebook (2): Mustafa Karaağaçlı
X : M_Karaagacli_
İnstagram : mustafakaraagacli1
Youtube :AkademikAda