24 Nisan 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.55 ₺
EURO 34.84 ₺
STERLIN 40.51 ₺
ALTIN 2,428.83 ₺
BTC 66,625.73 $
ETH 3,251.00 $
BİST 9,704.89

Türk hakemliğinde bir ilk… Halil Umut Meler’ e sarı kart cezası

FUTBOL 5560
Yayınlama: 2 Şubat 2023 Perşembe 15:20 Kaynak: Haber Merkezi

Türk hakemliğinde bir ilk… Halil Umut Meler’ e sarı kart cezası

 

Türk hakemliğinde bir ilk yaşandı. FIFA elit listesinde olan FIFA Kokartlı Halil Umut Meler’e sarı kart nedeniyle  ceza verildiği öğrenildi.

Süper Lig de 8 Ocak 2023 tarihinde 18.haftada da  Şükrü Saraçoğlu Stadında oynanan ve Galatasaray’ın deplasmanda 3-0 kazandığı maçı yöneten FİFA Kokartlı hakem Halil Umut Meler,o maçta gösterdiği sara kartları raporunu yazıp MHK’ya göndermiş..

Maçın Gözlemcisi  Hikmet Öksüzoğlu, Meler’ in sarı kart göstermediği bir futbolcunun ismini raporunda belirtip, MHK’ya gönderince ortalık karıştı.

Hakem Meler’ in sarı kart konusunda  gözlemci Öksüzoğlu’nu  yanılttığı gerekçesiyle istifa eden Sabri Çelik Başkanlığı’ndaki MHK’nın  TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin  talimatı üzerine FİFA kokartlı hakeme ceza verdiği iddia edildi. Halil Umut Meler 8 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar 4 hatadır maç verilmiyor. 

Gözlemcinin hakemin kurallar gereği verdiği veya vermediği kartlar, pozisyonları yakından izlemesi gerektiğini  ifade eden eski deneyli  gözlemcilerden biri isim” Gözlemci hatasını hakeme yıkmış. Kendini  kurtarmış .Görevi hakem hatalarını rapor etmek. Kendi hatasını hakeme yıkmış” dedi.

MELER’İN SARI KART GÖSTERDİĞİ FUTBOLCULAR

FİFA Kokartlı hakem Halil Umut Meler, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sarı kart gösterdiği futbolcular şunlar:

İrfancan Kahveci Mert Hakan Yandaş, Valencia, Gustavo  Henrique(Fenerbahçe),Berkan, Sacha Boey, Nelsson, Oliveri, Mertens, Rashıca (Galatasaray)

ÇELİK MHK’SI NİYE İSTİFA ETTİ

Sabri Çelik başkanlığındaki MHK’nın istifasıyla ilgili kulislerde  çeşitli konular konuşuluyor.  Çelik MHK’ sının istifasında  Amedspor-Şanlı Urfaspor maçına atanan  İzmir Bölgesi  hakemlerinden Ferhan Kestanlıoğlu atanmıştı.

Bunun üzerine  Şanlı Urfaspor  bu isime karşı çıkmıştı. Şanlı Urfalı olan eski hakemlerden  ve MHK Başkanlığı yapmış Serdar Tatl’nın devre  girdiği, yine İzmirli gözlemci olan Erol Ersoy’un da  Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği seçiminde kendisine oy vermeyen Ferhan Kestanlıoğlu’ nun  görevden alınması için kulis yaptıklaı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de olaya müdahil olunca  Sabri Çelik’in istifa kararı aldığı ve kurul üyelerine de  istifa etmelerini istediği  öğrenildi. 

Sabri Çelik göreve başlayınca ,Büyükekşi’nin yapay zeka ataması yapılmasına rağmen bazı atamalara müdahale etmesi de rahatsızlık yaratmıştı. Son Kestanlıoğlu olayı nedeniyle istifa ettiği belirtildi.

KRİTİK MAÇ İÇİN FAVORİ

Galatasaray-Trabzonspor arasında  hata sonu oynanacak kritik maçta FİFA Kokartlı hakem Halil Umut Meler’ in Lale Orta başkanlığında kurulan yeni MHK’ nın bu maçta düşündüğü favori isim. Meler’ in dışında  yine bir FİFA Kokartlı hakem Abdülkadir Bitigen’ in ismi de gündemde. Sürpriz isim olarak da  sezona iyi başlayan Ankara Bölgesi Süper Lig hakemlerinden Kadir Sağlam sürpriz isim olarak görev alabilir.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme