24 Nisan 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.53 ₺
EURO 34.86 ₺
STERLIN 40.50 ₺
ALTIN 2,428.78 ₺
BTC 66,208.77 $
ETH 3,198.93 $
BİST 9,645.02

Halkbank Avrupa'da da zirve hesabı yapıyor

VOLEYBOL 4387
Yayınlama: 10 Ocak 2023 Salı 10:54 Kaynak: Haber Merkezi

Halkbank Avrupa'da da zirve hesabı yapıyor

 

CEV Erkekler Şampiyonlar Liginde beşinci maçlar oynanacak. Bu elit turnuvada Türkiye’yi temsil eden iki takımdan biri olan Halkbank, yer aldığı B Grubu’nun lideri Polonya temsilcisi Zawiervie ile Ankara’da karşılaşacak.

Yarın (11 Ocak, Çarşamba) Başkent Voleybol Salonunda oynanacak müsabaka saat 20:30’da başlayacak. Maçın hakemleri Tibor Halàsz (Macaristan) ve Mari de las Olas Rodriguez (İspanya). Karşılaşma TRT Spor Yıldız kanalından naklen yayınlanacak.

Başkent temsilcisi bu mücadeleden galibiyetle ayrıldığı taktirde liderliğe yükselecek ve grubu zirvede bitirme yolunda dev bir adım atacak.

Grupta ilk iki sırayı alacak takımlardan; lider olan doğrudan çeyrek finale yükselirken, ikinci bitiren ekip ise bir eleme müsabakası oynayarak çeyrek finale gelecek.

Beşinci maçlar öncesinde gruptaki puan durumu şöyle:
 

Takımlar

O

G

M

P

Aluron CMC Warta ZAWIERCIE

4

3

1

9

Halkbank ANKARA

4

3

1

8

BERLIN Recycling Volleys

4

2

2

5

Hebar PAZARDZHIK

4

0

4

2

Ankara zirveyi görmek istiyor

Halkbank ‘milli orta oyuncusu Doğukan Ulu, bu önemli maç hakkında “Evimizde kazanmak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Her rakibe saygı duyuyoruz, Halkbank olarak bize de saygı duyulmasını istiyoruz. Burada hiçbir rakip kendini rahat hissetmesin” diyerek iddialı olduklarının altını çizdi.

Yıldız oyuncu, iyi bir takım olarak nitelendirdiği Polonyalı rakiplerine karşı çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti: 

“Her birimiz tutkuyu içimizde hissediyoruz. Bu tutkuyu taraftarlarımıza ve voleybol camiasına göstermek istiyoruz. Maça odaklandık. Karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak zirveye yükseleceğimize inanıyorum. Grubu lider bitirmenin avantajından yararlanmak istiyoruz” dedi.

İyi oyun ve üç puan

“Kazanmak kadar iyi oyun daha da önemli” diyen Doğukan Ulu sözlerini şöyle tamamladı:

“Sergileyeceğimiz oyundan biz de keyif almalıyız. Voleybolun en seçkin, en üst organizasyonu olan Şampiyonlar Ligindeyiz ve bu mertebeye layık mücadele vermek zorundayız. Voleybola olan ilgisi, desteği tüm dünya tarafından tanınan Ankara seyircisi salona gelecek. Onlara yakışır, üst düzey voleybol izletmeliyiz. Bunu hedefleyerek çıkıp kazanmak, sonra da Hebar maçını beklemek istiyoruz. Arkadaşlarıma, teknik ekibe ve camiamıza güveniyorum. Bilindiği gibi Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası kulvarlarında zirvedeyiz. CEV Şampiyonlar Ligi’nde de zirveye çıkmak istiyoruz.”

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme