19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.60 ₺
EURO 34.75 ₺
STERLIN 40.31 ₺
ALTIN 2,523.87 ₺
BTC 61,006.95 $
ETH 2,941.93 $
BİST 9,524.59

Federasyon oyun oynanırken kural değiştirdi. Ankaragücü'nü de ilgilendiriyor

FUTBOL 5227
Yayınlama: 1 Nisan 2023 Cumartesi 08:47 Kaynak: Haber Merkezi

Federasyon oyun oynanırken kural değiştirdi. Ankaragücü'nü de ilgilendiriyor

Kırmızı kart cezasının sadece o kategoride çekilmesi için Futbol Disiplin Talimatı’nın 92. maddesini değiştiren TFF, bu maddeyle çelişen 94'ü kaldırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2 Mart günü Futbol Disiplin Talimatı’nın 92’inci maddesinde değişikliğe giderek 3 maça kadar verilen müsabakadan men cezalarının kendi kategorisinde uygulanacağını duyurmuş, yapılan bu ani değişikliğin Alanyaspor’un devre arası transfer ettiği Feddal’in İspanya’daki 3 maçlık kupa cezası nedeniyle yapıldığı ortaya çıkmıştı.

TFF isteğin Kulüpler Birliği'nden geldiğini söyledi

TFF daha sonra bu isteğin Kulüpler Birliği’nden geldiğini açıklayarak "maç oynanırken kural değişmez" kavramının ihlaline savunma getirmişti.

Karar 94. maddeyle çelişti

Ancak alınan bu karar aynı talimatın 94’üncü maddesi ile çelişmekteydi. Çünkü aynı talimatın 94’üncü maddesinin 1’inci fıkrası kırmızı kart gören oyunculara idari tedbir konduğunu ve bu oyuncuların cezaları bitene kadar hiçbir müsabakada oynayamayacaklarını hükme bağlıyordu.

94 ortadan kaldırıldı

Yani kırmızı kart gören bir oyuncu 92’ye göre bir diğer kategoride oynayabilecekken 94’e göre oynaması mümkün değildi. TFF Yönetim Kurulu anlaşılan o ki işin içinden çıkmayacağını anlayarak 94’üncü maddeyi 21 Martta kararını alıp 31 Mart günü duyurduğu yeni bir talimat değişikliği ile tamamen ortadan kaldırarak 94’deki bazı maddeleri 92’nin içine katıp karmaşadan kurtulduğunu düşündüğü anlaşılıyor. 

Sorun bitmedi! Kulüplerin 48 saatlik savunma süresi var

Ancak idari tedbir kararı uygulamasını içere 82 ve 84’üncü maddeler ile kulüplerin savunma (Madde 73) için 48 saat sürelerinin olması da sorunların tamamen bitmediğini ortaya koyuyor. Çünkü lig ve kupa fikstürlerinin arka arkaya geldiği durumlarda işler karışabilir.

Örneğin 1 Nisan Cumartesi günü saat 16:00’da Başakşehir-Ankaragücü ve Trabzonspor-Kayserispor maçları var. Salı günü ise bu iki eşlemenin iki ekibi Ankaragücü ile Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaşacak.

İki takımdan Cumartesi günü herhangi bir oyuncunun doğrudan kırmızı kart görmesi durumunda TFF Hukuk Müşavirliği’nin 48 saatlik savunma hazırlama hakkı nedeniyle mümkün olan en kısa sürede kırmızı kart gören oyuncuyu (bana göre en geç Pazar sabahı) PFDK’ya tedbirli olarak sevk etmesi gerekiyor. (Doğrudan kırmızı karta tedbirsiz sevk örneği yok) PFDK’nın 48 saat içinde yapılacak savunma sonucunda en geç Salı sabahı ceza kararını açıklamış olması gerekir ki kırmızı kart gören oyuncunun TFF Yönetim Kurulu’nun Mart ayı başında yaptığı talimat değişikliği doğrultusunda ligde gördüğü kırmızı kartın kupada geçerli olup olmayacağı ortaya çıksın. 

Kayserispor-Ümraniyespor maçı yetersiz zamandan ertelenmiş olabilir

Diğer yandan TFF’nin gelecek hafta sonu oynanacak olan Kayserispor-Ümraniyespor müsabakasının Perşembe akşamı kupada oynanacak Fenerbahçe-Kayserispor maçı nedeniyle aradaki zamanın yetersizliğini göz önüne alarak Pazar gününden Pazartesi saat 16:00’ya almış olma ihtimali de oldukça yüksek.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme