24 Nisan 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.53 ₺
EURO 34.86 ₺
STERLIN 40.50 ₺
ALTIN 2,428.78 ₺
BTC 66,208.77 $
ETH 3,198.93 $
BİST 9,645.02

Dayanışma ruhu ile zorlukları aşacağız

GÜNCEL 5446
Yayınlama: 16 Şubat 2023 Perşembe 09:41 Kaynak: Haber Merkezi

Dayanışma ruhu ile zorlukları aşacağız

Ülkemiz, 6 Şubat’ta büyük bir deprem felaketi yaşadı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkez üssü olan ve 9 saat ara ile meydana gelen 2 deprem, 10 ilimizi etkilerken, büyük bir yıkıma yol açtı, geride maddi manevi büyük bir hasar bıraktı.

Yüzyılın felaketi olarak nitelenen depremlerde, 10 gün geride kaldı ve ne yazık ki 30 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetti. 100 binin üzerinde de yaralımız var. Ülke olarak ilk günden itibaren büyük bir yardımlaşma içindeyiz. Türkiye’nin dört bir yanından, 7’den 70’e herkes depremlerden etkilenen vatandaşlara yardım için çalışıyor, kampanyalara destek oluyor. Umutlu yarınlar için adımlar atılıyor. Hepimizin yüreği, dayanışma ruhuyla bu zorluğu aşacağız sözleri ile hep birlikte atıyor.

YARDIM MALZEMELERİ HATAY’A ULAŞTIRILDI

Kulüpler, federasyonlar, taraftarlar, vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ilk günden bu yana bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için seferber olmuş durumda. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) depremzede vatandaşlar için yardım çalışmalarına devam ediyor. TSYD üyeleri tarafından hazırlanan gerekli malzemeler, afet bölgesine gönderildi. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında spor camiasından da bölgeye destekler sürüyor. TSYD de afetzedeler için bölgeye ihtiyaç ürünlerini göndermeye devam ediyor. Üyeler tarafından hazırlanan kıyafet, battaniye, powerbank, ayakkabı gibi malzemeler, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı. TSYD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karagöl, dernek olarak felaketin acısını biraz da olsa dindirmek için bölgeye yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, şunları söyledi: “Üyelerimiz ve gazeteci dostlarımızın çabaları ile bir kamyon malzeme topladık. Deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyacı olan malzemeler mevcut. İlk yardım aracımız, Hatay’a gitti. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek. Türkiye Spor Yazarları Derneği olarak katkı sağlayabildiysek ne mutlu bizlere. Bebek maması, çocuk bezi, kadın hijyenik kiti, konserve, kışlık bot, battaniye gibi malzemelerden oluşan yardım paketlerimizin, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarına bir nebze de olsa merhem olmasını istiyoruz. Bize bu kampanyada maddi manevi destek olan üyelerimize, iyi günde kötü günde hep yanımızda duran kardeş kuruluşumuz Kuzey Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’ne (KTSYD) bu kampanya için gecesini gündüzüne katan ve organizasyonda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve TSYD çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.”

EL ELE VERDİK ÇOK BÜYÜK BİR KATILIM OLDU

Ankaragücü’nün Medya Sorumlusu Hüseyin Aytekin, depremlerin yaşandığı ilk günden bu yana kulüp, yönetici, teknik ekip oyuncu ve taraftar bütünlüğü içinde, çok anlamlı bir dayanışma örneği gösterdiklerini belirtip, şunları paylaştı. “İnanılmaz bir katılım oldu. Ankaralıların ve taraftarların yardımlarıyla TIR’larımız yola çıktı. Taraftarlarımız farklı yerlerdeki yardım noktalarına da destek verebilir. Tandoğan için ihtiyaç olduğunda tekrar bilgi vereceğiz. TIR’larımız yerine ulaştı ve yardımlar teslim alındı. Daha önceki TIR’larımızla bölgeye giden tribünlerimizden Müfit Odabaşı da bölge halkı ile birlikte yardımların ulaştırılmasına destek oluyor. Yardımlar, Tandoğan’a 24 saat teslim edilebilir. TIR’ı dolduracak yardım miktarı sağlandığında sevkiyat sağlanacaktır. Öncelikli ihtiyaçlar başta olmak üzere yardımları bekliyoruz. ‘Umut’ forması hazırladık. Türkiye’de en fazla satılan forma olacağını inanıyorum. Haydi Türkiye şimdi biraz olsun Umut olma vakti. Tandoğan’ı boş bırakmayalım. İhtiyaç listesi paylaşılacak. İnsan gücü duyurusu resmi hesaptan yapılacak.” Aytekin, deprem bölgelerinden Ankara’ya getirilenlerle de temas kurulduğunu ve ihtiyaçlarının karşılanması için çalıştıklarını belirtip, şu ifadeleri kullandı: “Yöneticilerimiz ve oyuncularımız ziyaretlere gidip kendilerine moral veriyor. Çubuk’a yerleştirilen aileler ve çocukları ile de irtibat sağladık. (Daha önce Hatayspor’da oynuyordum. Babam beni burada Ankaragücü’ne yazdıracak) diyen kardeşimizle de iletişime geçiyoruz. Kendisini, Beştepe ve Tandoğan’da misafir etmekten çok mutlu olacağız.”

HALTER FEDERASYONU EKİPLERİ DEPREM BÖLGESİNDE

Türki ye Halter Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ülkemizin derinden sarsıldığını belirterek, şu bilgilendirmeyi yaptı: “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde, Türkiye Halter Federasyonu olarak depremin ilk gününden itibaren bölgede yer alarak yürekleri ısıtmaya devam ediyoruz. Federasyonumuz, bölgeden gelen haberleri de yakından takip etmekte. Bu doğrultuda şimdiye kadar depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ta eski Milli Takım antrenörlerimizden Akif Akben ve sporcularımızdan Yaşar Bekçi’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halter camiamıza başsağlığı diliyoruz. Adıyaman’da, halter antrenörümüz Ziya Kızıldağ’ın evi depremde ağır hasar görmüştür. Antrenörümüzün ve ailesinin her türlü ihtiyacı, bölgede görevli bulunan federasyon personelimiz Adem Albayrak tarafından kendilerine teslim edilmiştir.”

KADIN BOKSÖRLER MİLLİ FORMAYI SATIŞA ÇIKARDI

Dünya şampiyonu kadın milli boksör Şennur Demir, geliri depremzede çocuklara bağışlanmak üzere, dünya şampiyonu kadın milli boksörler Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Ayşe Çağırır ve kendisinin imzaladığı formasını açık artırma ile satışa çıkardı. Türkiye Boks Federasyonu’nun resmi sitesinden yapılan açıklamada ayrıca, afet bölgesine 1 TIR yardım malzemesi ile gelen ve depremzede vatandaşlara maddi ve manevi her türlü yardımda bulunan, Boks Milli Takım Antrenörlerinden Ayhan Öz ve Almanya Boks Milli Takım Antrenörlerinden İbrahim Alpaslan’a teşekkür mesajı iletildi ve ‘Biz kocaman bir aileyiz ve birlikte güçlüyüz’ ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN ADIYAMAN’DA GÖNÜLLÜ ÇALIŞMASIYLA SAHADA

Türki ye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ile federasyon yetkilileri, deprem bölgelerinden olan Adıyaman’da ‘Gönüllü’ çalışmasına destek verdi. Federasyondan yapılan açıklamada, “Türkiye’yi derinden etkileyen ve Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan deprem felaketinden etkilenen Adıyaman’da, federasyon olarak ‘Gönüllü’ destek için sahada yer aldık. Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz ve federasyon çalışan personelimizden oluşan gönüllülerimiz, Adıyaman Spor Salonu’ndaki yardım merkezinde saha çalışmalarında yardımcı oldu. Gönüllü ekibimiz, depremzedelere gönderilen giysilerin tasnifinin yanı sıra merkezde geçici konaklayan ailelerin çocuklarına oyuncak dağıtımı gerçekleştirirken, ihtiyaç sahibi olanlara ayni yardımlarda bulundu. Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Adıyaman’daki judo ailelerimize, gıda, temizlik ve ısınma ihtiyaçlarını karşılaşacak ürünleri teslim ederek, depremde akrabalarını kaybedenlere taziye dileklerini iletti” ifadeleri kullanıldı.

ÇİMEN ANKARA’YA GETİRİLEN PALTA’YI ZİYARET ETTİ

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Dr. Oktay Çimen ve federasyon organizasyon kurulu üyeleri, Kahramanmaraş’taki depremde göçük altından çıkartılan, Kahramanmaraş masa tenisi eski il temsilcisi ve veteran sporcu Mustafa Palta’yı Ankara’da tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Masa Tenisi Federasyonu’nda ayrıca Başkan Oktay Çimen’in talimatları doğrultusunda depremden etkilenen illerdeki depremzede masa tenisci antrenör, sporcu ve hakemlere ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında organizasyon kurulu görevlendirildi. Organizasyon kurulu, deprem bölgelerine giderek çalışmalara başladı.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme