19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.60 ₺
EURO 34.75 ₺
STERLIN 40.31 ₺
ALTIN 2,523.87 ₺
BTC 61,006.95 $
ETH 2,941.93 $
BİST 9,524.59

Ankaragücü'nde Tolunay Kafkas'tan 1.5 yıllık imza

Ankaragücü 5518
Yayınlama: 23 Mart 2023 Perşembe 12:05 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde Tolunay Kafkas'tan 1.5 yıllık imza

Ankaragücü'nde ilk Yurtspor'un duyurduğu Tolunay Kafkas imza atıyor.

Ankaragücü'nün Tolunay Kafkas ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Başkan Faruk Koca ve Tolunay Kafkas Beştepe Tesisleri'nde imza töreninide açıklamalar yaptı.

Teknik direktör Ömer Erdoğan'ın takımdan ayrılmasının ardından bir süre Sedat Ağçay ile devam etmek istediklerini belirten Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, "Türkiye'de uzun soluklu işler pek yapılmıyor. Belki toplumsal yapımızdan, yetişmemizden, kültürümüzden kaynaklanıyor. Bir de Akdeniz ülkesi olduğumuz için sıcak kanlıyız ama uzun vadeli projeler yapamıyoruz. Toplumsal sabrımız da buna yeterli değil" diye konuştu.

"Sportif başarı olmayınca yaptığınız şeyler gölgede kalıyor"

Süper Lig'in tek başkent ekibinin sportif anlamda başarı sağlayamadığını dile getiren Ankaragücü Başkanı Koca, "Sportif başarı haricinde kulübün diğer problemleri ile ilgili şu anda Ankaragücü ligin en iyi 2 ve 3'üncü takımıdır. Ekonomik, imaj ve Ankaragücü camiasının beklediği çok güzel düzeltmeler yaptık. Ne yaparsanız yapın sportif başarı olmayınca yaptığınız şeyler gölgede kalıyor. Şu anki kadroyu kurduğumuzda takımın bu sıralarda olacağını düşünmüyorduk. En azından 7 veya 8'inci sıralarda olacağını düşünüyorduk. İnsana dayalı bir oyun olduğu içi bu sizin elinizde değil. 11 tane futbolcunun sahada mücadelesi ile elde edilen bir sonuç. Bugün de bu sorunu aşmak için tecrübesine inandığımız, güvendiğimiz ve geçmişte birçok başarıya imza atmış Tolunay Kafkas hocamız ile bugün sonuç aşamasına geldik. İşin resmi yanı ile 1.5 yıllık sözleşme yapıyoruz ama biz her zaman hoca başarılı olduğu müddetçe en iyi şekilde taltif edilecektir. Bugün atacağımız bu imza iyi bir başlangıç olur düşüncesi ile mübarek bir ayın ilk gününde imza töreni vesilesi ile bir aradayız" ifadelerine yer verdi.

Tolunay Kafkas: Ankaragücü'nde çalışmak benim için onurdur ve gururdur

Düzenlenen imza töreninde konuşan Tolunay Kafkas şu ifadeleri kullandı:

"Ankaragücü'nde çalışmak benim için onurdur ve gururdur. Başkanı da küstürmemek lazım. Bu kulübü başkan tutuyor. İnanmadığım şeyi ben asla konuşmam ve söylemem. Başkanımız çok değerli ve kıymetli. Ona hepimizin, en başta benim destek olmam lazım. Bunun için maç kazanmamız lazım. Tek handikap oyuncu grubunun bana uyması."

"Ben hikaye ve masal işini sevmiyorum. Oynamayı da beceremiyorum. Yapımda bu yok. Kazanırsa oyuncular kazanır, kaybederse hoca kaybeder. Bu çok nettir. Keşke sezon başında beraber olsaydım. Bunu bahane ederek söylemiyorum. Bizde çok çabuk vazgeçiliyor. Bu da kulüplere büyük zararlar veriyor. Biraz sabırlı olunursa, çok da değil sezonu bitirip gelecek sezonu beraber görürsek..."

 
Yorumlar (3)
  • Ercüment Tunçalp2023-12-26 05:58:32 Hani Sedat Ağçay uygun bulunmuştu ? Tolunay Kafkas'ın hangi başarısı bu görev için uygun bulundu ? Milli takımdaki performansını takip etmediniz mi ?
  • Duval2023-12-26 05:58:32 Benim anlamakta zorlandigim bir konu. Kariyeri boyu zerre kadar is yapmamis basarisiz bir hocayi alip kumede kalmaya oynayan bir takimin basina getirmek neyin mantigidir? Kumede kalacaksan seni kumede tutacak Ismail Kartal gibi bir hocayi alir gelirsin. Rustunu ispatlamis hoca. Ama birileri Tolunay gelsin issiz kalmasin emri vermis anlasilan.
  • mustafa duman2023-12-26 05:58:32 kime sordunuz kardeşim. kafanıza göre iş yapıyonuz. bu işin olmayacağını şimdiden söyleyim
Yorumunu Gönder
code
Tercüme