27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.49 ₺
ALTIN 2,438.98 ₺
BTC 63,873.12 $
ETH 3,142.68 $
BİST 9,915.62

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oluyor

FUTBOL 3211
Yayınlama: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 08:34 Kaynak: Haber Merkezi

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oluyor

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün oynanacak Fenerbahçe-Sivasspor maçı sonrası ilk finalist belli olacak.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında son şampiyon Sivasspor’u konuk edecek.
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak Fenerbahçe-Sivasspor maçını Volkan Bayarslan yönetecek.

Fenerbahçe yarı finale nasıl geldi?

Ziraat Türkiye Kupası macerasına 5. turdan başlayan Fenerbahçe, bu turda İstanbulspor’u 3-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Çaykur Rizespor ile son 16 turunda eşleşen Sarı Lacivertliler, rakibini 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde ise Kayserispor’la karşılaşan Jorge Jesus'un ekibi, rakibini 4-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Sivasspor yarı finale nasıl geldi?

Son Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor, kupaya 5. turdan dahil oldu. Bu turda Esenler Erokspor'u 5-2 mağlup ederek son 16 turuna yükselen Kırmızı Beyazlılar, TECO Karacabey Belediyespor'u 3-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Gaziantep FK ile eşleşen Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivas temsilcisi, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle rakibinin ligden çekilmesinin ardından direkt yarı finale yükseldi.

Jorge Jesus: Bu kupayı istiyorum

Portekizli teknik adam, dünkü antrenmanda öğrencilerine bir konuşma yaptı. Türkiye Kupası’nın kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayan JorgeJesus, “Ligde matematiksel olarak şansımız hala sürüyor ancak en yakın hedef Türkiye Kupası. Sezonu boş kapatmayacağız. Önce Sivasspor’u geçip finale çıkalım. Ardından finali de kazanalım. Ben bu kupayı istiyorum. Sizin de istediğinizi biliyorum. Bunu sahada tüm taraftarlarımıza gösterelim” ifadelerini kullandı.

Rıza Çalımbay’ın hedefi destan yazmak

Rıza Çalımbay, 2019’dan beri başında olduğu Sivasspor’a önce tarihinin ilk Türkiye Kupası’nı kazandırdı. Tecrübeli hoca bu sezon da Yiğidolar’ı ilk kez Avrupa’da, Konferans Ligi’nden gruptan çıkardı. Üstelik lider olarak! Çalımbay, şimdi bir kez daha destan yazmanın peşinde. Başarılı teknik adam, önce Fenerbahçe’yi elemek ardından finalde galip gelip üst üste ikinci kez Türkiye Kupası zaferi kazanmanın hesaplarını yapıyor. Bu gerçekleşirse, Sivas peş peşe 4. kez Avrupa’ya gidecek!

Muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Osayi, Serdar Aziz, Luan Peres, Ferdi Kadıoğlu, Arao, Arda Güler, İrfan Can Kahveci, Rossi, Joao Pedro, Valencia

Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Appindangoyé, Goutas, Camara, Hakan, Charisis, Sáiz, Erdoğan, Gradel, Yatabaré

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme