Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Beşiktaş maçı öncesi katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, son dönemde aldığı tehditler nedeniyle güvenlik birimlerine başvurduğunu belirterek, “Ölüm tehditleri bile almaya başladım. Emniyete gönderdim, TFF’yi, herkesi ayağa kaldırdım.” ifadelerini kullandı.
Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Beşiktaş ile karşılaşacak olan Samsunspor’da Başkan Yıldırım, Ekol Sports’a bağlanarak gündemi değerlendirdi.
Yıldırım, kendisine yöneltilen eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:
“Benim gibi tertemiz bir iş insanı, Türk futboluna cebinden milyonlarca dolar harcıyor. Yayına çıkıp sadece görüşümü söyledim. Ne Beşiktaş’a sataştım ne de saygısızlık yaptım. Maç öncesi bana sorulan sorulara mantıklı yanıt verdim. Ama söylediklerimin içinden cımbızla alınan sözlerle hedef haline getirildim.”
Açıklamalarına sert şekilde devam eden Yıldırım, hedef gösterildiğini ifade etti:
“Hiçbir kulübe düşmanlığım yok. Ama öyle bir tablo çiziliyor ki sanki Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a karşıymışım. Bu doğru değil. Karşıma gelsinler konuşalım. Ben Samsunspor’un sahibiyim ve duruşum nettir.”
Yıldırım, aldığı tehditlerin ciddi boyuta ulaştığını belirterek, konuyu yetkililere taşıdığını söyledi:
“Video yollayıp beni kurşunluyormuş gibi yapanlar var. 'Ailemi korusun, ben işi bitireyim' diye yazan bile oldu. Hepsini emniyete verdim. Ben babayiğit bir adamım ama kimse böyle tehditlere maruz kalmak zorunda değil.”