10 Mayıs 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.28 ₺
EURO 34.89 ₺
STERLIN 40.57 ₺
ALTIN 2,434.67 ₺
BTC 62,956.85 $
ETH 3,030.12 $
BİST 10,268.58

Yok daha neler? Tam 6 milyar sterlin

FUTBOL 3561
Yayınlama: 12 Haziran 2023 Pazartesi 07:57 Kaynak: Haber Merkezi

Yok daha neler? Tam 6 milyar sterlin

Premier Lig devi Manchester United'ı satın almak isteyen Şeyh Jassim ve Jim Ratcliffe, Glazer ailesine son tekliflerini iletti. Glazer ailesinin kulübün satışına ilişkin kararını yakın zamanda açıklaması bekleniyor.

İngiltere Premier Lig'de sezonu üçüncü sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi biletini alan ve bu sezon İngiltere Lig Kupası'nı müzesini götüren Manchester United'ın satış süreci devam ediyor.

İngiliz ekibinden geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada kulübe yeni yatırımcıların gelebilmesi için tekliflerin dinleneceği ve kulübün çoğunluk hisseleriyle ilgili tekliflerin de değerlendirileceği belirtilmişti.

Manchester United'ın sahibi olan Glazer ailesinin satışla ilgili kararı açıklamasının ardından kulübe iki teklif yapıldı.

Londra merkezli petrokimya şirketi INEOS'un sahibi ve Britanya'nın en zengin iş insanlarından Jim Ratchliffe ile Katar Şeyhi Jassim Bin Hamad Al Thani'nin Glazer ailesine tekliflerini sunmuştu.

Daily Mail'de yer alan haberde ise her iki ismin de Glazer ailesine son tekliflerini ilettiği ve gelecek hafta sürecinin tamamlanmasını beklendiği ifade edildi.

Manchester United için ne kadar teklif edildi? Tekliflerin şartları neler?

Jim Ratchliffe'in Glazer ailesine sunduğu teklif, Şeyh Jassim'in teklifine göre farklı olduğu belirtildi.

Ratchliffe'in, Manchester United'ın yüzde 60'lık kısmı için teklif yaptığı ve teklifin Glazer ailesinin bir süre daha kulüpte kalması yönünde olduğu ifade edildi. Bu teklifin Şeyhi Jassim'in teklifine göre daha düşük olmasına rağmen uzun vadede kulübe daha fazla değer katacağının düşünüldüğü aktarıldı.

Şeyhi Jassim'in ise Glazer ailesine kulübün tamamı için teklif yaptığı ve bu tutarın, 1 milyar sterlinlik yatırımla birlikte toplam 6 milyar sterlin olduğu kaydedildi.

Kasım ayında başlayan satış sürecinin ilerleyen günlerde sonuçlanmasının bekleniyor.

Rekor kırılabilir

Glazer ailesinin vereceği karara göre geçtiğimiz yıl satılan NFL takımlarından Denver Broncos'un rekorunun kırılabilir.

Manchester United'ın olası satışının en az 5 milyar sterline tamamlanması bekleniyor.

Broncos, geçtiğimiz yıl 4.5 milyar dolara satılmıştı.

Erik ten Hag'la yeni dönem, ilk kupa

Bu sezon başında Manchester United'ın başına geçen Erik ten Hag, yeni takımıyla ilk kupasını İngiltere Lig Kupası'nda kazandı.

Lig Kupası finalinde Newcastle United'ı 2-0 mağlup eden Manchester United, sezonun ilk kupasını müzesine götürmüştü.

F.A. Cup finalinde ezeli rakibi Manchester City'ye mağlup olan Manchester United, ligi üçüncü sırada bitirirken UEFA Avrupa Ligi'ne çeyrek finalde veda etmişti.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme