2 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.29 ₺
EURO 34.75 ₺
STERLIN 40.75 ₺
ALTIN 2,412.58 ₺
BTC 57,121.31 $
ETH 2,903.83 $
BİST 10,045.74

Ercüment Tunçalp

Ercüment Tunçalp

Yanlış hesap !

Yayınlama: 4 Aralık 2023 Pazartesi 18:15 Okunma: 121

Erzurum deplasmanından 1 puanla döndük. Yine futbol seviyesinin yetersizliği yanında alınan bu puan sevindirebilir.

Ancak konumuz 8 maçlık yenilmezlik serisine sevinilmesidir ki; eğer süper lig hedefiniz varsa bu çok anlamlı değildir.

Hatırlayalım; lige iyi bir başlangıç yapmıştık ve ilk 5 hafta sonunda bu günkünden yüksek puan ortalamasına sahiptik.

Şimdi bazı haftalara göre puan ortalamamıza bakalım:

 . Dördüncü hafta sonunda maç başına puan ortalamamız 2.5 idi.

 

 . Beşinci hafta sonunda maç başına puan ortalamamız 2 idi.

 . Altıncı hafta sonunda maç başına puan ortalamamız 1.7 idi. Ve de bu seride 2 yenilgimiz vardı.

 . O haftadan sonra oynadığımız 8 maç sonunda 5 beraberlik, 3 galibiyet almamıza ve yenilmezlik serisine rağmen 14. hafta sonunda yine aynı puan ortalamasında kaldık (1.7 ortalama).    

Eğer bu güne kadar yenilgi almadan beraberlik ve galibiyet sayılarımız eşit olsaydı puan ortalamamız 2 olurdu. Ancak beraberlik sayısı ne kadar fazla olur ve ara açılırsa, hiç yenilmeseniz bile 1’e doğru yaklaşmanız kaçınılmaz olur.

 . Örneğin bundan sonraki 2 maçtan 2 beraberlik daha alırsak, seriyi 10 maça çıkartırız ama puan ortalamamızı da 1.6’ya düşürürüz.

 

Sonuç olarak; beraberliğin çok olduğu seriye sevinmek için ligde kalmayı yeterli görmek gerekir. Örneğin geçtiğimiz sezon sonunda Manisaspor  1.55 ortalama ile play off dışında kalmıştı.

Eğer play off oynamak istiyorsak beraberlik sayısına yakın galibiyet sayısı gerekiyor. Bitmedi, devre arasında yukarıya oynayacak takımlar mutlaka kadrolarını takviye edecekler. Biz bu hamleyi yapmazsak, ikinci devre bizim için daha zorlu geçebilir.

Diğer taraftan alt sıralar da şekilleniyor. TFF Erzurumspor, Giresunspor ve Altay’dan 3’er puan silinmesine karar verdi. Zaten transfer yasakları da olduğu için Altay ve Giresunspor için kurtuluş çok zor gözüküyor.

 

Bunu neden anlattım ?

Eğer ligin yukarısı için yönetimin ümidi az ise mevcut kadro bizim için yeterli olabilir, para harcanmamalıdır. Ancak bir iki takviye ile play off’u belki ucundan yakalayabiliriz ama hedefe varmak için final etabında 3 galibiyetle lige çıkılabileceğinden bu da düşük ihtimal olarak kalabilir.

Bütün planların değişik senaryolara göre yapılmasında fayda umuyorum…    

Tersi hem para kaybetmek hem de hedefe varamamak şeklinde tecelli eder ki, en kötüsü budur. Bu düşünce sistemi tamamen rahmetli Cavcav’a aittir,

 

ilk yarının sonu yaklaşırken hatırlatmak istedim…       

Tercüme