20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,499.53 ₺
BTC 63,973.74 $
ETH 3,064.39 $
BİST 9,693.46

Web Tasarım Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilir?

GÜNCEL 4007
Yayınlama: 20 Ekim 2022 Perşembe 15:34 Kaynak: Haber Merkezi

Web Tasarım Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Web tasarımı hizmeti alırken birçok husus dikkatle incelenmelidir. Bu hususları genel olarak şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Site Açılış Hızı

Yavaş açılan web siteleri ziyaretçilerini siteden uzaklaştırır. Açılış süresi ortalama olarak 3 ila 4 saniyeyi geçen web sitelerinden çıkış oranı oldukça fazladır. Üstelik arama motorları da hızlı web sitelerini daha üst sıralarda gösterir. Web tasarım hizmetinde bu hususa dikkat edilmesi gerekir.

  • SEO Uyumu

Web siteler arama motorlarına uyumlu bir altyapıyla desteklenmediği takdirde sadece personel ve tanıdıkların ziyaret ettiği bir site olur. Web sitelerin asıl amacı yeni müşteri bulma ve hizmetlerin insanlara kolay ulaşımını sağlamaktır. Dolayısıyla web tasarım hizmeti alırken sitenin SEO uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.

  • Mobil ve Tablet Uyumu

Günümüzde mobil kullanım her geçen gün artış gösteriyor. Uzmanlar gelecekte mobil cihaz aracılığıyla yapılan web site ziyaretlerinin diğer kanalları geride bırakacağını öngörüyor. Üstelik arama motorlarında üst sırada yer almanın yolu mobil uyumluluktan geçiyor. Web tasarım hizmeti alırken mobil uyumu dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

Deneyimli web tasarım ajansı için tıklayınız.

  • Orijinal ve Verimli İçerikler

Web sitesi tasarımında yapılan en büyük hatalardan biri içeriklerin kopyala yapıştır metoduyla internetten alınıyor olmasıdır. Kullanılacak fotoğraflar lisanslı ve orijinal olmalıdır ve mümkünse sadece işletmeye ait web sitesinde bulunmalıdır. Yazılar da aynı şekilde sadece işletmenin web sitesinde bulunmalıdır. Bu durum web sitenin arama motorlarındaki konumunu olumlu yönde etkiler. Web tasarım hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken konulardan biridir.

  • Kullanılacak Dokümanlar İçin Yapılacak Harcamalar

Pek çok işletme web tasarım konusunda yapacakları sözleşme sayesinde web sitelerinin kaliteli olacağını düşünüyor. Ancak web sitelerinin içerisinde yer alan görsel ve videoların hazırlanması için ayrılacak ilave bütçe kimi zaman web sitesi yapım bütçesinden daha da fazla olabilir. İşletmeyi tanıtacak kısa film ve profesyonel çekim fotoğraflar ve editöre yazdırılmış özel metinler web sitesini çok daha profesyonel gösterir. İşletmeler web sitesi tasarımı yaptırırken bu hususa dikkat etmelidir.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme