19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.60 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.47 ₺
ALTIN 2,500.07 ₺
BTC 64,557.14 $
ETH 3,085.60 $
BİST 9,448.94

Umutları yeşertecek yaraları saracağız

FUTBOL 3085
Yayınlama: 12 Şubat 2023 Pazar 09:39 Kaynak: Haber Merkezi

Umutları yeşertecek yaraları saracağız

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olan ve başta Hatay/Antakya olmak üzere; Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya illerinde hissedilen 2 büyük depremin yaralarını hep birlikte sarmaya çalışıyoruz.

Depremlerin üzerinden 6 gün geçti ve yüzyılın felaketi olarak nitelenen bu afetler sonucunda şu ana kadar 20 binin üzerinde insanımızı kaybettik. 100 binlere yaklaşan yaralımız var. Depremlerin olduğu günün ilk saatleri ile birlikte arama kurtarma çalışmaları büyük bir özveri ile ekipler, vatandaşlar, mehmetcikler ve gönüllüler tarafından yürütülüyor. Ülkemizin dört bir yanındaki insanlarımız, afet bölgesindeki vatandaşlara yardım ulaştırabilmek için yoğun bir çaba harcıyor. Zamana karşı yarışta, enkaz altında kalanları kurtarabilmek için olağanüstü bir uğraş veriliyor. Saatler ilerledikçe, farklı bölgelerden mucize kurtuluş haberleri geliyor. Kış şartları, yaşam mücadelesini daha da zorlaştırırken, uzun bekleyişler, enkaz altından çıkarılan her yeni hayatla birlikte yeni umutlara dönüşüyor.

SEZON SONUNA KADARKİ MAÇLAR ANLAMLI

Başkentin Spor Toto 1. Lig’deki temsilcilerinden Gençlerbirliği’de depremden etkilenen vatandaşlarımız için yeni bir kampanya yürütüyor. Kırmızı-siyahlılar, ilk etapta, kulüp olarak maddi yardımın yanı sıra, taraftarların organize ettiği yardım kampanyasına destek olmuştu. “Umutları birlikte yeşerteceğiz. Yaraları birlikte sarıyoruz” sloganı ile yeni bir yardım kampanyası balatı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını birlikte sarıyoruz. Bu kapsamda, Eryaman Stadı’nda sezon sonuna kadar oynayacağımız lig maçlarında geçerli olan kombine biletlerimizin satışlarının tamamını, depremden etkilenen vatandaşlarımıza gönderiyoruz. Eryaman Stadı’nda oynayacağımız lig maçlarında geçerli olacak kombine bilet fiyatları şu şekildedir: Güney Kale Arkası Tribünü: 100 TL, Maraton Tribünü: 200 TL, Sağ-Sol Kapalı Tribün: 300 TL” ifadelerine yer verildi.

FUTBOL AİLESİNİN ÜYELERİNE ULAŞILIYOR

Felaketin yaşandığı ilk andan itibaren oluşturulan kriz masasında; deprem bölgesinde bulunan ve bu felaketten etkilenen futbolcu, teknik direktör, yönetici, hakem, temsilci, sağlık personeli, malzemeci ve tercümanların belirlenmesi, konumlarının ve sağlık durumlarının araştırılması, bulundukları tesis ve konutların hasar tespiti konularında detaylı çalışmalar yapılmaktadır. Kriz masası tarafından belirlenen gereksinimler ise hızlı bir şekilde çözülmeye çalışılmaktadır. Bu vesileyle bir kez daha depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnanıyoruz ki, yaralarımızı her birlikte ‘tek yürek’ olarak saracağız.”

YILMAZ BAL’DAN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Ankaragücü’nün 1994-1998 sezonları arasında kalesini koruyan, aktif oyunculuk kariyerini tamamladıktan sonra Ankaragücü’nün yanı sıra Adana Demirspor, Bursaspor, Şekerspor, Rizespor, Kayseri Erciyesspor, Etimesgut Belediyespor, Demir Grup Sivasspor ve Manisaspor FK’da kaleci antrenörlüğü ve sportif direktörlük görevlerinde bulunan Yılmaz Bal, memleketi İskenderun’da yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden yakınları için duygulandıran bir mesaj paylaştı. İskenderun’daki depremde yakınlarının yıkılan evlerini gösteren Bal, “Canım teyzem... 2 Şubat’ta son pozunu, annem ve dayımla beraber bana verdin ve benimle birlikte annemi Ankara’ya uğurladın. Biz şimdi, anneme nasıl senin, oğlun İsa’nın, torunun Meryem’in hayatını kaybettiğini söyleyeceğiz. Yetişemedim, elimden bir şey gelmedi teyzem...” diye yazdı...

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ E-Spor, hayatını kaybeden oyuncuları Gizem Harmankaay için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “2020 Zula Kadınlar Ligi Şampiyonu ABB ASKİ E-Spor takımımızın değerli oyuncusu Gizem Harmankaya’yı, Kahramanmaraş’ta göçük altında kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gizem’e Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

TARAFTARLAR BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Başkentin Spor Toto Süper Lig’deki temsilcisi MKE Ankaragücü, depremden etkilenen vatandaşlara destek için başlattığı yardım kampanyalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, ilk etapta Tandoğan Tesisleri’ndeki Spor Salonu’nu yardım toplama merkezine dönüştürmüş ve başkentliler ile taraftarlardan, acil ihtiyaç malzemelerini belirlenen merkeze ulaştırmalarını istemişti. Kısa sürede toplanan yardımlar, TIR’lara yüklenmiş ve deprem bölgelerine gönderilmişti. Sarı-lacivertliler, ‘Umutlarımızı birlikte yeşerteceğiz’ sloganı ile yeni bir yardım kampanyası başlatıp, taraftarları desteğe çağırdı. Başkent ekibinden yapılan açıklamada, “Satışından elde edilecek gelir depremden etkilenen vatandaşlarımıza gönderilecek olan özel “Umut” formamız şimdi ön satışta” bilgisi paylaşıldı. Siyah renkteki formada, depremin etkilediği 10 kentin isimleri ile deprem alanını kapsayan bölge haritası ve Türk bayrağı bulunuyor. Açıklamada, “Depremin neden olduğu yaraları hep birlikte saracağız. Afetin neden olduğu yaralarımızı sarmak için Tandoğan Tesisleri’mizde yardımlarınızı toplamaya devam ediyoruz. Ankara’ya getirilen depremzedeler için güncel malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Ankaralıların ve taraftarlarımızın yardımlarını bekliyoruz. İkinci el ürünler kabul edilmemektedir. Bu konuya önem gösterilmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. Depremlerin yol açtığı hasarlar, maddi ve manevi yardım ve desteklerle hafifletilmeye çalışılırken, saha içinde rakip olan kulüplerin taraftarlarının dayanışması, ‘birlikte çok güzel ve güçlüyüz’ mesajını veriyor. Ankaragücü’nün taraftarları da çalışmalara yardımcı olmak için deprem bölgesine hareket etti. Sarı-lacivertliler, burada, diğer kulüplerin taraftarlarıyla birlikte, omuz omuza verip çalışmalara katılacak. MKE Ankaragücü kulübü, resmi sitesinden, deprem bölgesine giden tüm taraftarlarına hayırlı yolculuklar dileğinde bulundu.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme