2 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.68 ₺
STERLIN 40.78 ₺
ALTIN 2,411.10 ₺
BTC 57,406.24 $
ETH 2,916.17 $
BİST 10,045.74

UEFA'dan Suudi Arabistan'a transfer uyarısı

FUTBOL 3948
Yayınlama: 20 Haziran 2023 Salı 09:02 Kaynak: Haber Merkezi

UEFA'dan Suudi Arabistan'a transfer uyarısı

Hollanda basınına konuşan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Suudi Arabistan’ı fahiş fiyatlarla yaptıkları transferler nedeniyle eleştirdi ve bir dönem Çin’in de aynı hatayı yaptığını belirtti.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’den Suudi Arabistan’a, son yıllarda yaptıkları yüksek transferler nedeniyle eleştiri geldi. 

Hollanda basınına konuşan Ceferin, zamanında Çin’in de aynı hatayı yaptığını vurgulayarak “Suudi Arabistan futbolu bir hata içerisinde. Kariyerleri neredeyse bitmek üzere olan futbolculara büyük paralar ödeyerek, futbolunuzu geliştiremezsiniz” dedi.

“OYUNCU YETİŞTİRİLSİN”

Futbolun sadece para ile alakalı bir oyun olmadığını dile getiren UEFA Başkanı “Tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi Suudi Arabistan da akademilere, antrenörlere, kendi oyuncularını yetiştirme sistemlerine yatırım yapmalı. Futbollarını geliştirmek istiyorlarsa mutlaka öz kaynaklara başvurmaları gerekir” diye konuştu.

“GENÇ TRANSFERLERİ YOK”

Suudi Arabistan futboluna eleştirilerini sürdüren Ceferin “Bana en iyi yaşında, en iyi performansının olduğu dönemde bu ülkeye giden tek bir futbolcu gösterin. Oyuncular en iyi turnuvalarda oynamak, kazanmak isterler. En iyi turnuvalar Avrupa’da. Gelişme yolundaki kabiliyetli futbolcular Avrupa’yı tercih ediyor” dedi.

ÜNLÜ İSİMLER

Bilindiği gibi Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema başta olmak üzere birçok yıldız futbolcu, kariyerleri sonlanmadan Suudi Arabistan Ligi’nin yolunu tutmuştu. Suudi kulüpleri halen dünya yıldızı Lionel Messi’yi de kadrolarına katmak için çaba gösteriyor. Türkiye’den de dönem dönem Garry Rodriques, Josef De Souza, Giuliano, Fernando, Gomis, Talisca gibi isimler de bu ülkede forma giydiler.

 
Yorumlar (1)
  • Duval2023-12-26 05:58:32 Suudiler Newcastle ve Chelsea nin sahipleri. Simdi daha gencleri alip bu iki kulube kiralayip Uefa kurallarini cigneyecekler. Chelsea nin yaslilarida Suudilere gidecek
Yorumunu Gönder
code
Tercüme