12 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.22 ₺
EURO 34.93 ₺
STERLIN 40.57 ₺
ALTIN 2,444.47 ₺
BTC 60,939.03 $
ETH 2,919.04 $
BİST 10,218.58

Ercüment Tunçalp

Ercüment Tunçalp

Transferi unutalım !

Yayınlama: 1 Şubat 2024 Perşembe 14:33 Okunma: 1070

Finansal sıkıntının tepe noktasındayız. Görülüyor ki; ödeme alamayan futbolcular arasında da ara transfer dönemini değerlendirmek isteyenler var.

Enes Keskin ile Uğur Akdemir’in arkasından Muhammed Himmet Ertürk’e de yol göründü. Arayış içindeki Kayode’nin de antrenmanlara katılması kalıcı olacağını göstermez. Yani sadece kafaların karışık olması bile sahaya kesin olarak yansır. Son maçta olduğu gibi…

Gelen 2 iyi transfer var ama en azından gidenlerin yerini bile sayısal olarak doldurmaya yetmiyor.  

Bu bakımdan şu saatten itibaren kıt kaynağın sadece kadro içi ödemelere ayrılması uygun olacaktır.

Hocamıza da tavsiyem; transfer beklemekten vazgeçmesi, elde olanları tutmaya çalışması ve gemiyi limana kazasız yanaştırmasıdır. Yoksa bu günkü şartlarda Süper lig gibi hayali hedeflerin peşinden gitmenin bedeli ağır olabilir.   

7 Ocak 2024 tarihli yazımda “8. Kongre çok yakında” demiştim. Mart ayı içinde yapılacağını öğrendik. Ancak yine de bu zaman diliminde arayışlar sürecek ve para bulunursa erteleme gündeme gelebilecektir. Zira görüldüğü gibi koltuk sevgisi bu parasızlığa rağmen devam ediyor.

Niyazi beyin yüzüne, “sen yoksan biz de yokuz” diyenler, o gittikten sonra daha da yerleşik nizama geçtiler. Bu iş siyasetten bile beterdir. Yancılığı hayat tarzı haline getirenlere kızmayanların, bunları afişe edene kızmaları ise bu bakımdan çok yaman bir çelişki oluşturuyor.  

Tam 25 gündür  “Aramızdan bir başkan seçeceğiz” diye emrivaki yapan bir yöneticiden başka kurumsal bir ses duyduk mu ?     

Haberlerin tamamı kulaktan kulağa ve dedikodu kıvamındadır. Yüz yıllık bir  kulübe yakışan yönetimsel tavır bu mu olmalıdır ?

Camia tam bir sessizlik içindedir. En azından çevremize bakalım ve benzer sıkıntıları yaşayan kulüplerde bu ilgisizliğin yaşanıp yaşanmadığını görelim ! 

Tercüme