18 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.52 ₺
EURO 34.86 ₺
STERLIN 40.66 ₺
ALTIN 2,477.31 ₺
BTC 61,214.86 $
ETH 2,970.26 $
BİST 9,530.47

Transfer döneminin en hareketlisi Gençlerbirliği oldu

Gençlerbirliği 4535
Yayınlama: 20 Şubat 2023 Pazartesi 08:41 Kaynak: Haber Merkezi

Transfer döneminin en hareketlisi Gençlerbirliği oldu

Mücadele ettiği 1. Lig’de sezonun ilk yarısındaki kadrosunu neredeyse tümüyle yenileyen kırmızı-siyahlılarda, gözden çıkarılan isimlerden Metehan Mert ile Gökhan Gül’ün, Süper Lig takımlarına imza atması dikkati çekti.

Türkiye Futbol Federasyonu Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli olan 10 ilimizi etkileyen depremlerin ardından durdurulan futbol maçlarında sahalara dönüşle ilgili yeni takvimi açıklarken, ara transfer döneminin bitiş süresini bir kez daha uzattı ve yeni tarihi 5 Mart olarak belirledi.

Federasyon, daha önce ara transfer olarak adlandırılan ikinci tescil döneminin 8 Şubat’ta sona ereceğini duyurmuştu. Deprem bölgesindeki bazı kulüplerin yarıştıkları kulvarlardan çekilmesinin ardından, hem kulüplerin ekonomik anlamda zorda kalmasının önüne geçmeyi hem de oyunculara ilk etapta sezon sonuna kadar başka kulüplere transferlerinin yolunu açmayı planlayan federasyon, UEFA ile yürütülen temasların sonucunda, transfer döneminin bitiş tarihini ileri çekti.

Futbolda ara transfer döneminini şu ana kadar en hareketli geçiren takım Gençlerbirliği olurken, kırmızı-siyahlılar, Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk yarısında mücadele ettiği kadrosunun neredeyse tamamını değiştirdi. Yerli ve yabancı 20’nin üzerinde oyuncu transfer eden başkent temsilcisinde, dikkat çekici gelişme, kadroda düşünülmeyen iki oyuncunun Süper Lig takımlarına transferi oldu. Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk yarısını 7 puanla son basamakta tamamlarken, kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısından yetişen isimlerden biri olan Metehan Mert ile geçen sezonun başında Almanya’dan gelen Gökhan Gül, maçların çoğunda forma giydi.

Başkent ekibi ikinci yarıya başlarken, kapalı olan transfer tahtasını açarak kadrosunda çok büyük çaplı bir revizyon gerçekleştirdi. Antalya’daki devre arası kampına bir çok oyuncu götürülmezken, yeni isimlerin takıma katılması ile birlikte, ilk yarıda görev yapan oyuncular kadroya ve formaya uzak kaldı.

Beştepe’de yetişen isimlerden biri olan, savunmanın ortasında ve zaman zaman da sağ bekte görev yapan Metehan Mert, Süper Lig ekiplerinden Konyaspor’a giderken, Gökhan Gül de bir başka Süper Lig temsilcisi Kasımpaşa ile anlaştı.

Metehan’ın, Konyaspor’a gidişini ardından yeşil-beyazlı ekipte, Beştepe alt yapısından yetişen üç isim buluştu. Ahmet Oğuz, sezon başında Sivasspor’dan Konya’ya geçerken, Soner Dikmen 2 sezondur Anadolu ekibinde görev yapıyor.

Gökhan, savunmada ve orta alanda defansa dönük olarak görev yapmasına rağmen, kırmızı-siyahlı ekipte ilk yarıda 6 golle en çok gol atan oyuncu unvanı ile öne çıktı. 1.5 sezon formasını giydiği Gençlerbirliği’nde skora en fazla katkı veren isimlerden biri olan Barış Alıcı, yeni transferlerin gelişinin ardından 11’deki yerini kaybederken, uzun süredir gündemde olan transferi de bu süreçte neticelendi. Tecrübeli futbolcu, Spor Toto 1.Lig’in lideri Samsunspor’a gitti.

2 yabancı Beştepe'den ayrıldı

Transfer yasağı olduğu için kadrosunda geçen sezondan kalan iki yabancısı bulunan Gençlerbirliği, ara dönemde iki ismi de Beştepe’den gönderdi. Ukraynalı oyunculardan Dmytro, Spor Toto 1.Lig takımlarından Sakaryaspor’a transfer oldu. Yapılan transferlerin ardından kadrosundaki yabancı futbolcu sayısı 9’a yükselen Başkent ekibi, Ankara’ya büyük umutlarla getirdiği 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Oleksandr Belyaev’i sezon sonuna kadar ülkesi Ukrayna’nın PFK Lviv takımına kiraladı. Kulüpler arası anlaşmada zorunlu olmayan satın alma opsiyonunun bulunduğu belirtiliyor. Kırmızı-siyahlı ekipten ayrıca; Aksel Aktaş, Beyçimento Bandırmaspor’a, Muhammed Bayır, Tuzlaspor’a, Übeyd Adıyaman, Fethiyespor’a imza attı. Gençlerbirliği’nin gelecek vadeden ve sezonun ilk yarısında sakatlanana kadar ki süreçte başarılı performansı ile öne çıkan 20 yaşındaki futbolcusu Arda Tuzcu, sezon sonuna kadar TFF 3. Lig takımlarından Hacettepe 1945’e kiralandı. Arda, sezonun ilk yarısında kırmızı-siyahlı forma altında ikisi kupa toplam 17 maça çıktı ve 4 gol attı. Gençlerbirliği, sezonun ilk yarısında görev verdiği genç futbolculardan; Seyit Ali Kahya, Zafer Göktuğ Erdem ve Kağan Özkan’ı da devre arası transfer döneminin başlamasıyla Hacettepe 1945’e kiraladı.

Önce Galatasaray sonra Ankaragücü

Yaşanan deprem felaketi nedeni ile sportif faaliyetlerin durdurulmasının ardından Antalya’da kampa giren Gençlerbirliği, bu süreci iki özel maçla değerlendirecek. Kırmızı-siyahlılar, ilk olarak 22 Şubat Çarşamba günü Süper Lig’in lideri Galatasaray ile karşılaşacak. Müsabaka, sarı-kırmızılı ekibin kamp yaptığı otelin sahasında oynanacak. Başkent ekibi, 25 Şubat Cumartesi günü de Eryaman Stadı’nda, geliri depremzedelere bırakılacak anlamlı maçta Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Bu müsabakanın saati ilerleyen günlerde netleşecek. Gençlerbirliği’nin, Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında, 4 Mart’ta Tuzlaspor ile deplasmanda mücadele edecek.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme