27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,940.15 $
ETH 3,117.46 $
BİST 9,915.62

TFF'de büyük skandal... Görüntüleri sızdırdılar

Trendyol Süper Lig 3280
Yayınlama: 26 Mart 2024 Salı 07:47 Kaynak: Haber Merkezi

Merkez Hakem Kurulu Danışmanı Hugh Dallas ve VAR’dan sorumlu Cem Satman’ın katıldığı toplantının sızdırılması ortalığı karıştırdı.

TFF'de büyük skandal... Görüntüleri sızdırdılar

Süper Lig hakemleriyle Merkez Hakem Kurulu (MHK) Danışmanı Hugh Dallas ve VAR’dan sorumlu Cem Satman’ın katıldığı toplantının sızdırılması ortalığı karıştırdı.

Galatasaray- Antalyaspor maçında sarı-kırmızılıların lehine verilen penaltının konuşulduğu görüntüleri kimin sızdırdığı tartışılmaya başlandı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç 13 Mart'ta düzenlediği basın toplantısında, hakemlerin 1 Mart'ta bir toplantı yaptığını, Galatsaray lehine verdikleri penaltının yanlış olduğunu itiraf ettiği ve bu görüntülerin, Türkiye Futbol Federasyonu^nun (TFF) elinde olduğunu söylemişti.

Dün de bu görüntüler, bir sosyal medya hesabı tarafından sızdırıldı…

TFF VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil, MHK Danışmanı Hugh Dallas, VAR'dan sorumlu Cem Satman ve Süper Lig hakemlerinin gerçekleştirdiği toplantıda 26 Şubat'ta oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçı yer aldı.

Sarı-kırmızılılardan Tete ile Akdeniz ekibinden Van de Streek'in pozisyonunda orta hakem Abdulkadir Bitigen oyunu devam ettirmiş, VAR'daki Özgür Yankaya'nın çağrısıyla pozisyonu monitörde izledikten sonra penaltı vermişti.

Hugh Dallas'ın, iki hakeme de yanlış karar verdiklerini söyleyerek bunun sebeplerini sorduğu görüldü.

"Hâlâ penaltı olduğunu düşünüyor musun" sorusu yöneltilen Bitigen, "Basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi. Yankaya'ya ise "Niye bu kadar basit bir temas için hakemi çağırıp onu baskı altında bıraktın" sorusu soruldu.

Yankaya da "Hata yaptım. Hakem orada görmediğini söyleyince inceledim ve itiraz eden oyuncular vardı orada, beklentiye baktım. Neden yaptığımı hâlâ sorguluyorum. Bazen hata yapabiliyoruz" dedi.

Videonun sonunda Dallas'ın, "Ufak bir temas dahi olsa basit penaltı vermiyoruz" ifadeleri yer aldı.

TFF ve Galatasaray'dan suç duyurusu

Sızdırılan bu görüntüler sonrası Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulübü harekete geçti. Hakem camiası içerisinde kalması gereken toplantı görüntülerinin, kim tarafından kayıt altına alınıp sızdırıldığına dair TFF ile Galatasaray'ın, savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Ayrıca TFF'nin kendi içinde de bir soruşturma başlattığı bildirildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme