29 Mart 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.98 ₺
STERLIN 41.01 ₺
ALTIN 2,325.45 ₺
BTC 70,376.82 $
ETH 3,564.15 $
BİST 9,079.97
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

TFF 3.Lig'den TFF 2.Lig'e alınmalarını istediler

TFF 3.Lig 3654
Yayınlama: 22 Mart 2023 Çarşamba 07:50 Kaynak: Haber Merkezi

TFF 3.Lig'den TFF 2.Lig'e alınmalarını istediler

Of deplasmanı dönüşü yaşanan trafik kazasında 10 oyuncusu yaralanan Alanya Kestelspor TFF'ye resmen başvururak, doğrudan TFF 2. Lig'e alınmasını talep etti. 

TFF 3. Lig 2. Grup'ta yer alan ve Yeşilyurt D.Ç. Ofspor deplasmanı dönüşü Alanya'da trafik kazası geçiren Alanya Kestel Spor, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurarak, TFF 2. Lig'e yükseltilmesini talep etti. Kulüp, kazada 10 oyuncusunun yaralandığını belirterek, bu koşullarda devam etmesinin zor olduğunu vurguladı. 

TFF'ye kaza fotoğrafları gönderildi

Kulüpten bugün TFF'ye gönderilen dilekçede 11 Mart 2023'te meydana gelen kazada yaralanan oyuncuların sağlık durumları ve kaza anından görseller de paylaşıldı. Dilekçede söz konusu fotoğrafların yaşanan kazanın büyüklüğünü gösterdiğinin altı çizildi. 

Futbolcuları tedavisi için zaman lazım

Kulüp dilekçesinde "Bedensel zarara uğrayan futbolcularımızın gerek bedensel zararları gerekse ruhsal zararlarının tedavisi için belirli bir süre gerekmektedir. Bu süre zarfında futbolcularımızdan sahaya çıkmalarını ve performans göstermelerini beklemenin adil olmayacağı, hakkaniyet ilkesine ters düşeceği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Rakiplerle eşit rekabet yapılamaz

Henüz yaşanılan kazanın travmasını atlatamayan futbolcuların yeniden seyahatlere çıkmasının mümkün görünmediği kaydedilen dilekçede, "Tüm bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda kulübümüzün TFF 3. Lig 2. Grup’ta geride kalan müsabakalara çıkması ve rakiplerimiz ile eşit şartlarda rekabet etmesinin mümkün olmayacağı kanaatindeyiz" denildi. 

Takımın maçlara çıkması mümkün değil

Alanya Kestel yönetimi TFF'ye başvurusunda, kaza tarihi itibarıyla ligde lider ve en az gol yiyen iki takımdan biri olduğu hatırlatılarak, "Tek yenilgisini aldığı 27 Kasım 2022 tarihinden beri 104 gündür namağlup bir şekilde lige devam etmekteydi. Görüleceği üzere kazadan önce TFF 3. Lig 2. Grup şampiyonu olma ihtimali oldukça yüksek olan kulübümüzün kaza neticesinde müsabakalara çıkması dahi mümkün görünmemektedir" dedi. 

Futbolcular travmayı atlatamadılar

Alanya Kestel yönetimi, deprem nedeniyle çekilme kararı alan kulüplerin bulundukları liglerdeki hakları saklı tutularak TFF tarafından onaylandığına da dikkat çekerek, "Kalan müsabakalarda büyük bir performans düşüşü olmadığı takdirde kulübümüzün grubunu şampiyon olarak bitirme ihtimali oldukça yüksekti. Dolayısıyla Kulübümüzün 2023/2024 sezonunda yine TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele edecek olması, 22 hafta boyunca mücadele veren ve halihazırda bir travma atlatmaya çalışan futbolcularımız için hakkaniyete aykırı bir durum oluşturacak, futbolcularımızda büyük bir hayal kırıklığı yaratacaktır. Bu nedenle Kulübümüzün, TFF 3. Lig 2. Grup’tan bir üst lige yükseltilmesi talebimizi Sayın Başkanlığınızın takdirine sunarız" denildi. 

2. ve 3. lig kulüpleri de destekledi

Kulüp, talepleri doğrultusunda statü değişikliğine gidilmesini talep ederken, 2. ve 3. Lig kulüplerinin taleplerine destek verdiği de kaydedildi: "Şifahen görüşme sağladığımız tüm TFF 3. Lig 2. Grup kulüpleri, eksiksiz olarak söz konusu talebimize muvafakat ettiklerini bildirmişlerdir. Söz konusu talebin Sayın Başkanlığınız tarafından kabul edilmesinin Alanya Kestel Spor Kulübü’nün haklarının zayi olmasını engelleyeceği hususunda hemfikir olmuşlardır. Bu fikir birliğinin göz önünde bulundurulmasını talep ederiz." 

Başkan Levent Uğur'dan TFF'ye çağrı

Alanya Kestelspor Başkanı Levent Uğur, Ajansspor'a yaptığı özel açıklamada, TFF'nin deprem bölgesi takımlarına dair aldığı kararları hatırlatarak, "Nerdeyse düşmesi kesinleşen takımlar ligde tutuldu. Eyvallah doğrudur, hakları. Bizim çocukların yaşadığı kaza ne olacak? Liderdi bu oyuncular. Kiminle oynayacağım. Bu oyuncular piknikten dönerken değil, deplasman dönüşü kaza yaptı! 2. ve 3 Li Kulüpler Birliği imza verdi ve TFF'ye oybirliğiyle yazı gönderdi. TFF‘ye; bizi yöneten büyüklerimize sesleniyorum: Mübarek Ramazan öncesi bu çocukların kazada akan kanının, kopan uvuzlarının vebali olur. Ne zaman hazırlanalım, ne zaman oynayalım maçları? Lider takımın 11’inden 7 oyuncu yok yaralı; ameliyatlı, dikişli..." dedi. 

 
İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme