3 Mayıs 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.39 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.53 ₺
ALTIN 2,398.04 ₺
BTC 59,037.17 $
ETH 2,989.15 $
BİST 10,208.65

Tahir Kıran'a bir tepki de FOMGET'ten

FUTBOL 3358
Yayınlama: 21 Kasım 2023 Salı 12:57 Kaynak: Haber Merkezi

Tahir Kıran'a bir tepki de FOMGET'ten

ABB FOMGET Spor Kulübü Beylerbeyispor Başkanı Tahir Kıran'ın sporcuları Olha Ovdiychuk'a karşı yaptığı ahlaksız paylaşıma tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada Tahir Kıran kınanırken, çirkin ifadeler için uygulanacak yaptırımların sonuna kadar takipçisi olacağı belirtildi.

Açıklamayı kulübün sponsoru olan Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi hesabı da paylaştı.

Açıklama şöyle:

Beylerbeyi Spor Başkanı Sn. Tahir Kıran'ı şiddetle kınıyoruz. 

Kadın Futbol Takımımızın Süper Lig'de Beylerbeyi Spor'u 1-0 yendiği maçın ardından Beylerbeyi Spor başkanı Sn. Tahir Kıran, kişisel sosyal medya hesabından maçtan bir görüntü paylaşmış, ardından attığı hikâyede ise takımımızın haklı galibiyetine gölge düşürmeye çalışmış, takımımıza ve sporcumuz Olha Ovdiychuk'a hakaret etmiştir. 

Takımının yenilgisini hazmedemeyen ve çareyi küfürde bulacak kadar acizleşen Sn. Tahir Kıran'ı esefle kınıyoruz! 

Kendisi, kadın futboluna beraberinde getirdiği küfür ve hakareti bırakmalı, kadına şiddetin sadece fiziksel olmadığını bilmelidir. Bu tip spor ahlakına yakışmayan söylemler ancak söyleyene zarar verir. Burası sporun, dostluğun ve centilmenliğin egemen olması gereken kadın futbol camiasıdır. Bu söylem ne camiamızın ne de milletimizin özünde yer almayan, insani hiçbir özellik barındırmayan, düpedüz kadına şiddet olmasının yanı sıra spor etiğine ve genel ahlaka da aykırı bir tutumdur. 

Türk kadın futbolunun lokomotif kulüplerinden biri olan, son şampiyon ve namağlup ünvanlarını koruyan, başkentimizin gözbebeği ABB FOMGET Takımımızı temsil eden; Başkanımıza, yönetim kurulumuza, teknik direktörümüze ve sporcularımıza karşı haddini aşan ifadelere gerektiği şekilde cevap verileceğini ve bu ifadelere uygulanacak yaptırımların sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm temsilcilerin dikkatine sunarız.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme