30 Nisan 2024 Salı
ads
DOLAR 32.47 ₺
EURO 34.77 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,433.95 ₺
BTC 63,713.17 $
ETH 3,207.36 $
BİST 10,082.77

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Süper Lig’in Zirvesinde Rekor Puanlar

Yayınlama: 21 Aralık 2023 Perşembe 09:22 Okunma: 237

17.  Haftada Süper Ligin Zirvesi  Değişmedi!

Fenerbahçe ve Galatasaray   ligin zirvesinde hata yapmadan devam  ediyor.

Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray evinde kazandı.

Her  iki  ezeli rakip, bu hafta  oynadıkları  maçlarda  bile  gelecek  hafta  birbirleriyle oynayacakları  derbi maçını  düşündükleri her hallerinden belliydi.

Fenerbahçe  Kadro  Kalitesiyle Kazandı.

Fenerbahçe  her  sezon içte  ve dışta  kendisine  en zor test maçlarını  yaşatan Kayserisspor   karşısında  zor  da  olsa  üç  puan  almasını  bildi.
Bu  sonuçta   takım   formasyonlarının  farkı etkili  oldu.

“Galip gelen  her zaman  övülür” bulgusundan  bağımsız Fenerbahçe’de  tahtaya   ilk  11 yazılanlar ve sonradan oyuna  girenler  takım oyununa  katkı  verdiler. 

Fenerbahçe’nin orta  sahadaki fizik  kalitesi ve top  yapan  Fred, Szymanski ve Cengiz  gibi sanatkar  oyunculara  sahip olması maçın lehine  dönmesinde  en açık  etkendi.

Fenerbahçe’de  sezonun en yüksek  bedelli bonservislerinden olan  Cengiz  bu sezon  ilk  kez golle  tanıştı.  Cengiz  bir  de  asist yaptığı Kayserispor maçında geldiği  günden bu yana  en dikkati çeken performansını gösterdi. 

İsmail Kartal’ın  UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu maçlarında forvette  ilk tercihi olan Batshuayi’yi  bu kez  Kayserispor  maçında  ilk  11’de  kullandı.

Haftalardır  aldığı sürelere  göre   tabelaya  katkısı kısır  olan Batshuayi  üç  gole  adını yazdırdı. Batshuayi, bu sezon ligde 9 maçta 3 gol ve 1 asist, toplamda 19. maçta ise  8 gol ve 3 asistlik  performans sergiledi.

Fenerbahçe’de  90+’lı son dakikalarda  amatör halli  davranışlarından dolayı Fred ve Mert Hakan’ın  kırmızı  kart görmesiyle    pazar  günü oynayacağı Galatasaray  maçı  öncesi kesin olarak oynayamayacak olmaları teknik kadroyu düşündürmeye  başladı.

Fenerbahçe  cephesi açısından kadro  kalitesinin  skora  yansıması öne  çekerken;  maçın  üçte ikilik kısmında  beraberliği  bulan Kayserispor maçın genelinde açık oyunu  tercih etti.  Maçın  son  bölümünde savunma  zaaflarıyla  dikkat  çekti.

Kayserispor Süper  Lig’in renkli  takımlarından.  Kadrosunda Hasan Ali Kaldırım  ve  Thiam gibi  bu ligi ve  oyunu  iyi  bilen fizik kaliteleri olduğu sürece  her  takımda yer bulup oynayabilecek oyunculara sahip. Kalede Bilal Bayazıt dört gole engel olamasa da yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti.

Galatasaray’dan Sezonun  En Kötü Oyunuyla Gelen  Galibiyet

Galatasaray  taraflı tarafsız  her  futbol  aklının ortak  görüşü  olarak “maçların  son  yarım saatini iyi  oynamıyor” Galatasaray  Fatih Karagümrük maçında da bu  görüşü destekleyen pozisyonları kalesinde gördü.

Galatasaray’da  son  yarım saatlerde düşen fizik kalite  nedeniyle rakipleri çok etkili   olarak  geliyor. Avrupa’da iyi giden oyunlarda  maçın  son  anlarında  kaybedilen Bayern  ve  Kopenhag maçları  buna örnek olurken  Fatih Karagümrük   maçında da  maçın  son bölümlerinde çok  baskı  gördü.

Galatasaray’da sarı kart  cezası  nedeniyle kalede   yerini alamayan Muslera’nın ardında bekleyen ve   bu maçta kalede  yer  alan Günay  açık ara  maçın en iyisi oluyorsa, bu  veri de Galatasaray  adına  Fenerbahçe derbisi   öncesi düşündürücüdür.

Galatasaray’da  son maçalarda  90’ı  tamamlayan Torreira  eski  gücünde  gözükmedi.

Galatasaray’da  sanatkar futbolculardan Ziyech, Tete ve Zaha ile savunma zaafı yaşadı.

Kerem Demirbay orta sahada takım oyununa en çok katkı getiren isim oldu.

Kerem  Aktürkoğlu  takımına hem oyun  hem dekor katkısı getirdi.

Mertens yetenekleri ile  oyunda  gözükmesine rağmen maçın genelinde oyun  içinde etkili olamadı.

İcardi  son  maçlarda hem oyun  hem de skorda sessiz. İcardi’nin bu performans  düşüklüğüne hafta içi idmanlarda tam randımanlı çalışamaması  gösteriliyor.

Galatasaray  savunması  geriye çok çekilince  maçı bir ara  6-0  oynadı.  Galatasaray’da savunma  geri çekilince hatlar arası açıldı ve  Karagümrük daha etkili  gol pozisyonlarına girdi.

Okan Buruk, Torreira  yerine  Kaan,  Kerem Demirbay yerine  Ndombele ile yaptığı  değişikliklerle  oyuna  müdahale edemezken sadece yorulan oyuncuları  değiştirmiş oldu.

Maç  Sonu   Söz  Sonu

Bu sonuçla Galatasaray sahasında evinde oynadığı son 25  resmi maçta kaybetmezken, Fenerbahçe ile birlikte 43 puana ulaştı. Bu puan son  yıllardaki Süper Ligde daha ilk yarı bitmeden rekor  puan olarak  puan cetveline yansıdı.

Fenerbahçe,  İsmail Kartal’ın  maç  sonunda açıkladığı gibi  “kolay goller yemesiyle  Galatasaray   derbisi öncesi takım savunmasında   kötü   sinyaller  verdi. 

İletişim  ve Erişim
Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.
e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 
Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
Web         (3): www.yurtspor.com
Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir
Web         (5): www.mektepligazete.bülten
Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X                  : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme