28 Nisan 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.40 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,172.52 $
ETH 3,238.04 $
BİST 9,915.62

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Süper Ligin İstatistik Bahçesi; Fenerbahçe

Yayınlama: 30 Ekim 2023 Pazartesi 09:18 Okunma: 102

Pendik’te Maça Dair Sayılar

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10. haftasında deplasman statüsünde karşılaştığı Pendik Spor'u 5-0’la geçti. Fenerbahçe adına tabelayı  değiştiren  goller  Pendik Spor kalecisi Erdem (kendi kalesine) İrfan Can Kahveci ve  Dzeko’dan (3 gol) geldi*.

Pendik’te Maça İlgi

Pendikspor-Fenerbahçe,  maçına türübünler  dışında  stadyuma yakın apartmanların  balkonları  ve pencereleri  taraftarlarla  ve  Bayraklarıyla dolu olarak büyük ilgi vardı. 

Geçmiş yıllara nostaljiyi  hatırlatan bu ilginin her  maçta  devam edip etmeyeceği  merak konusu  oldu.

 

Maçın  ilk 30 dakikasında  baskı kuran Fenerbahçe’ye karşı  Pendikspor  açık vermedi.  Maçta bu dakikada  gelen gol  Pendik Spor’un direncini düşürdü.
Pendik Spor’un maç boyunca sadece Fenerbahçe kalesine 2 şut atabildi. İlk  yarının sonlarında  gelen ikinci Fenerbahçe golünden sonra Pendik Spor maçtan tamamen  koptu.

İlk yarıda, ceza  sahası  içi aksiyonunda 20,  ikinci yarıda ise  44 pozisyonu   olan Fenerbahçe’nin  maçı nasıl  istediğinin ipuçlarını  verdi. 

Dzeko ikinci devre  son 30  dakikalık maçın akışında her  10 dakika gol  kaydıyla,  2011  yılından bu yana  bir  maçta 3  gol atmış oldu.

 

Fenerbahçe’de Szymanski ve  Ferdi 2’şer  gole asistle katkı verdi.

İsmail  Yüksek  maç  performansı  maç  sonu  değerlendirmesinde  yaptığı açıklamalarla dikkat  çekmeye devam ediyor.

İsmail’in maça  dair  söyledikleri  kadar   maç sonu Cumhuriyet’in 100. Yılı’na  dair söyledikleri de manidar  olarak her geçen gün ve maç nasıl gelişim kaydettiğini gösterdi.

 

Maç  Sonunda Fenerbahçe’de Stoper  Kalmadı

Son haftalarda sakatlanan  Serdar ve  Dijiku’ya Pendikspor  maçında Becao ve Samet  de eklendi.

5-0’lık bu sezon  Pendik Spor  galibiyeti sonunda  bakılan bir istatistikte de    Fenerbahçe’nin  54  gol pozisyonuyla Bayern Münih (43) ve   Barselona (39)  önünde  olduğunun  rastlantı olmadığını  gösterdi.

Geride  kalan 10 maçlık Süper  Lig  karnesinde Kalesinde  17  gol pozisyonu vermesi de Fenerbahçe’de  İsmail  Kartal marifetiyle istikrarlı defans düzenin   takım savunmasında nasıl  işlediğini kanıtlıyor.

 

Pendik’te Filistin’e  Destek  Pankartları

Pendik Sspor Stadı’nda Fenerbahçe maçında Filistin’e destek pankartlarının ve Filistin bayraklarının asılması  spor kamuoyunun  terörist ve faşist yönetim  kafalı sivil-masum  insanların, çocukların ve  bebeklerin katili İsrail’e tepkide kayıtsız kalmadığını gösterdi.

Söz  Sonunda 100  Yıllık Cumhuriyet Kutlu  olsun!

100  Yıllık Cumhuriyetin temellerini oluşturan  yapı taşları 19 Mayıs 1919’da somutlaşmıştır. 19  Mayıs  1919’da  başlayan  Gençlik, Bağımsızlık  ve Cumhuriyet Yolculuğu; Mustafa  Kemal  Paşa’nın  özgüven,  öngörü, felsefi, analitik, akillik, askeri ve siyasi  liderlik formasyonlarının bir  sonucudur.**

Çünkü;  Cumhuriyet yolculuğu herkesi, bütün vatan sathını  ve tüm yurttaşları  içine alan bir aksiyolojinin ve manevi değerlerin tümelidir.

 

Bu tümel yolculuğun 100  Yıllık esere evrilmesi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının özverili, öngörülü ve özgürlük  tutkunu  olmalarına  dayalıdır.

Çünkü; bu yolculuğun senaryosu; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından yazılıp icra edilmiştir.  Kaynağını;  Türk Ulusu’ndan alan Cumhuriyet  eserinin  vizyonu  özgürlük, misyonu  ise bağımsızlık olan 100 yıllık Cumhuriyet tebrikle daim  olsun.

*Pendik Spor-Fenerbahçe Süper Lig Maçı. 10 hafta maçı. 29.10.2023. (Skor: 0-5).

**Atatürk, G.M.K. (2020). Cumhuriyetimizin Emanetçisi Olan Çocuklarımız İçin Nutuk. Kripto Basın Yayın.

**Atatürk Araştırma Merkezi. (1995). "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı". Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi. 11 (33). Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları. ss. 771-779. ISSN 1011-727X.

**Karaağaçlı, M. 100 Yıllık Cumhuriyet’in  Vizyon  ve Misyonundaki  İmge, Simge ve Kimyanın Temelleri. www.mektepligazete. Köşe yazıları. 29.10.2023.

 

İletişim  ve Erişim    

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.
e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 
Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
Web         (3): www.yurtspor.com
Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir
Web         (5): www.mektepligazete.bülten
Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1
 

Tercüme