20 Mayıs 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.28 ₺
EURO 35.13 ₺
STERLIN 40.90 ₺
ALTIN 2,505.89 ₺
BTC 66,283.00 $
ETH 3,072.22 $
BİST 10,643.58

Süper Lig'deki En Uzun Galibiyet Serisi

Trendyol Süper Lig 956
Yayınlama: 4 Ocak 2024 Perşembe 12:11 Kaynak: Haber Merkezi

Süper Lig’deki en uzun galibiyet serisi içerisinde takımların kazanma, kayıp ya da kendi alanlarında yenilmeleri gibi farklı rekorları bulunuyor.

Süper Lig'deki En Uzun Galibiyet Serisi

Süper Lig’deki en uzun galibiyet serisi içerisinde takımların elde etmiş olduğu kazanma, kayıp ya da kendi alanlarında yenilmeleri gibi farklı rekorları bulunuyor.

Süper lig karşılaşmaları içerisinde uzun yıllardan beri farklı birçok karşılaşma yer aldı. Buna bağlı olarak takımların elde etmiş olduğu bazı rekorlar bulunuyor. Bu rekorlar kapsamında en uzun süreler serisi bulunuyor. Bu seriler içerisinde kazanan, kaybeden, kaybetmeyen gibi farklı birçok noktalara dikkat edilerek ilginç tablolar ile karşılaşılıyor.

Süper Lig’de En Uzun Süre Kazanan Takımlar Hangileri?

Süper lig'deki en uzun galibiyetler serisi içerisinde kazanan, evinde kazanan ya da deplasmanda kazanan takımlar olarak farklı 3 noktaya dikkat edilebilir. Bunun için karşımıza ilk çıkan takım Galatasaray oluyor. 2022 – 2023 Sezonunda 12 ve 25 haftalar arasında 14 maçı üst üste kazanmayı başarmıştır.

Karagümrük, Beşiktaş, Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, Ankaragücü, Fenerbahçe, Hatayspor, Antalyaspor gibi 14 farklı karşılaşmada peş peşe yenilmeden galibiyet elde etmeyi başardı.

Aynı zamanda süper lig için en fazla şampiyonluk sayısına sahip olan takım ise yine Galatasaray olarak karşımıza çıkıyor. Galatasaray süper lig içerisinde haberler ile futbol severlerin dikkatini üzerine topluyor.

En uzun süre kendi evinde kazanan takım olarak inceleme yapıldığı zaman da yine karşımıza 25 maçla Galatasaray çıkıyor. 2000 – 2001 Yılları arasında yapılan süper lig karşılaşmalarında 32 haftadan itibaren 22 maç kazanarak Ali Samiyen Stadyumu’nda galibiyet serisi elde etti.

En uzun süre deplasmanda kazanan takım ise 2010 - 2011 sezonunda elde etmiş olduğu başarı ile 12 maç skorunu elde etmiş olan Fenerbahçe’dir. Takım Antalyaspor ile yapmış olduğu karşılaşmadan Beşiktaş’la beraber kalıncaya kadar 12 maç boyunca deplasmanda kazandı.

En Uzun Süre Yenilmeyen Takımlar

Galibiyetler açısından değerlendirme yaparken yalnızca yenen değil yenilmeyen takımlara da dikkat etmek önemli oluyor. Süper lig'deki en uzun galibiyetler serisi en uzun süre yenilmeyen takım Beşiktaş oluyor.

1990 – 1991 Sezonunda 25 haftadan sonra 48 haftaya kadar hiçbir şekilde kayıp yaşamadan bu seriyi elde etmeyi başarmıştır. 1991 – 1992 Sezonunu yenilgisiz olarak kapatan takım 48 hafta sonra 1992 – 1993 sezonunun içerisinde 14 haftada galatasaray'a yenilerek seriye son vermek zorunda kaldı.

Bu seriler içerisinde dikkat çeken bir diğer durum ise en uzun süre deplasmanda yenilmeyen takım öne çıkıyor. 1999 – 2000 sezonu içerisinde 33 haftaya kadar toplam 40 maç boyunca deplasmanda yenilmeyen takım Galatasaray oluyor.

Başka bir rekor tutan takım ise Trabzonspor’dur. Kendi evinde en uzun süre yenilmeyen takım olarak bilinen kulüp 90 maçlık ve 2.304 günlük yenilmezlik serisine sahiptir. Kendi evinde yenilmeme rekoru ile 1982 yılından beri bu seriyi elinde sürdürmeye devam ediyor.

Takımlar için kazanmak kadar yenilmekte önemli bir yere sahiptir ancak kişilerin yenilmemesi mutlaka maçları kazandığı anlamına gelmez. Aynı zamanda takımların beraberlikleri de bulunur. Bu duruma bağlı olarak yenilmeyen takımların birinci olması beklenmez.

En son spor haberleri ile günümüzde hala serileri devam ettirmeye çaba gösteren takımlar bulunuyor. Ancak elde edilmiş olan maksimum serileri geçen yeni bir takımın bulunması söz konusu olmazken Türkiye’nin en iyi futbol takımı içinde tartışmalar sürdürülmektedir. Futbol severler gelişmeleri anlık olarak takip ederek en son kazanan takımların ne olduğunu inceliyor.

Süper Lig’de En Uzun Süre Kazanamayan Takım Hangisi?

Süper lig içerisinde kazanan takımların yanında dikkat çeken kazanamayan ve sürekli olarak yenilen takımlar bulunuyor. Bu takımların özellikleri içerisinden bakıldığı zaman şu durumlar ön plana çıkıyor;

  • En uzun süre kazanamayan takım 1994 – 1995 yıllarında yaşanmış olan süper lig karşılaşmalarında görüldüğü. 6 ve 34 haftalar arasında hiçbir maçı kazanamayan Adana Demirspor 29 maç skoruna sahiptir.
  • Kazanamayan takımın yanında yenilen kulüp de bulunuyor. 2011 – 2012 sezonunda 20 hafta ile 34 hafta içerisinde 15 maç peş peşe kaybeden takım MKE Ankaragücü oluyor.
  • Büyük takımlar arasında ise Trabzonspor 36 sezon şampiyonluk özlemi yaşadı. Beşiktaş 14 sezon, Fenerbahçe ise 9 sezon aynı özlemi yaşadı.

Takımların karşılaştıkları şanssızlıklar, oyuncuların performansları gibi durumlara bağlı olarak günümüzde yeni karşılaşmalar sağlanıyor. Elde edilen skorlar ile seriler sürdürülüyor.

Spor siteleri ile ise 2023 yılında süper lig şampiyonasının kazananı Galatasaray oldu. Günümüzde ise yeni süper ligler devam ediyor ve oyuncuların genel performanslarına göre kazanacak olan takımı futbol severler nefeslerini tutarak takip ediyorlar.

Süper Lig’de İlginç Öne Çıkan Bilgiler

Süper lig karşılaşmalarında takımların elde etmiş olduğu oyunlar ile öne çıkan ilginç bilgiler bulunuyor. Beşiktaş 1991 – 1992 3 yılları arasında yapılan şampiyonada yenilgisiz olarak şampiyon olan tek takımdır.

Aynı zamanda Galatasaray 1985 – 1986 sonunda hiçbir şekilde yenilgi almamasına rağmen ikinci olarak karşılaşmaları tamamlandı. Süper lig karşılaşmalarını kazananlardan ilk güçlerde 4 büyükler yani Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş süper lig ve Trabzonspor toplamda 146 kez yer aldı. İlk üçe girebilen toplam 26 kez farklı takım bulunuyor.

Bunlar arasında ise Eskişehirspor, Başakşehir, Bursaspor, Samsunspor, Konyaspor, Altay, gençler birliği ve Gaziantepspor bulunuyor bu takımlar arasında ise en fazla Eskişehirspor 5 kez girmeyi başarmıştır.

4 büyük takımın hepsinde forma giyen yalnızca 2 oyuncu bulunuyor. Bu oyuncular Sergen Yalçın ve Burak Yılmaz’dır. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 50 ve 100 yıl dönümlerinde Galatasaray şampiyon olmayı başarmıştır. Buna bağlı olarak da Türkiye Futbol federasyonunu özel bir kupa tasarlayarak hediye etmiştir.

Süper lig karşılaşmaları Türkiye’nin en heyecan dolu maçlarını sunmaya devam ediyor. Günümüzde bu karşılaşmaları yayınlar üzerinden takip ederek maç incelemelerini sağlayabilirsiniz.

Geçmişten günümüze kadar birçok futbolcu ismini barındırmış olan takımlar aracılığıyla yaşanan heyecanlı durumlar ile futbolseverlerin gözlerini ekrana kitliyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme