Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa 2025 finali için maç saatinde değişikliğe gitti. Dev karşılaşma, olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanandan daha erken bir saatte oynanacak.
TFF’den yapılan açıklamada, daha önce 20.30 olarak duyurulan müsabakanın başlama saatinin 18.45 olarak güncellendiği belirtildi. Kararın, meteorolojik değerlendirmeler ve kulüp yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda alındığı ifade edildi.
Federasyonun resmi açıklamasında, İstanbul Valiliği’nin yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarılarının da dikkate alındığı vurgulandı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak finalin, hava şartlarının olumsuz etkilerinden en az seviyede etkilenmesi amaçlanıyor.
“Galatasaray A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında 10 Ocak Cumartesi günü oynanacak Turkcell Süper Kupa 2025 finalinin başlama saatinin, meteorolojik değerlendirmeler ve kulüp yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından değiştirilmesine karar verilmiştir. Daha önce 20.30’da başlaması planlanan müsabaka, İstanbul Valiliğinin uyarıları da dikkate alınarak saat 18.45’e çekilmiştir.”
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalini Halil Umut Meler yönetecek. Tecrübeli hakemin yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ve Abdullah Bora Özkara üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Ozan Ergün olacak.
Futbolseverler, sezonun ilk kupasında oynanacak dev derbiyi artık 18.45’te takip edecek.