18 Mayıs 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.03 ₺
ALTIN 2,500.70 ₺
BTC 67,125.40 $
ETH 3,108.58 $
BİST 10,643.58

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Spor, Çevre ve Olimpiyat Ruhunda 40 Yıllık Marka: AYİSK’ten Yeni Atılımlar

Yayınlama: 12 Şubat 2024 Pazartesi 22:57 Okunma: 650

Spor

Spor,  bireysel ve  toplumsal  düzeylerde hareketli ve etkileşimli  yaşantılar  sunan  etkinlikler  dizgesidir.

Spor dallarına ve  yapılarına göre farklı özel katkılar  sağlamakla  birlikte,  genel  ölçekte  bireyleri  ve  toplumu  sosyalleştirir.

Spor, açık  hava  koşulları  içinde yağmura,  çamura,  güneşe, sıcağa   ve soğuğa dayanabilmeyi  öğretir.

Yukarı satırlarda  sıralanan faktörlere  katlanamayan  da   spor yapamaz, amatör  ve profesyonel sporcu  olamaz,  spor müsabakalarına gidemez dolayısıyla seyirci de olmaz!

Çevre

Çevre, en yalın  anlamıyla  yaşanılan  coğrafyadır. Yaşanılan coğrafya ise hava, iklim ve   yeşil alanların  tümelidir. Memlekette ve gezegende çevre ve iklim değişikliği, bugün  küresel ölçekte karşılaşılan en büyük sorunlarından biri olarak  insanı ve coğrafyayı etkilemektedir.

 Olimpiyat Ruhu

Olimpiyat, bütün spor dallarını içine alan ve her dört yılda bir değişik bir ülkede yapılan uluslararası spor yarışmalarıdır. Olimpiyat, en geniş kapsamlı spor organizasyonudur. Olimpiyatlar, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olmak üzere iki ayrı kategoride  düzenlenir.

Spor, Çevre, Olimpiyat Ruhu  Bütünlüğünde AYİSK

Ankara Yüzme İhtisas Spor Kulübü-AYİSK, toplumsal yapıda  herkese spor yapma  olanağı sunarken; bireysel ve kitlesel spor hizmeti sunma anlayışıyla kendi öz  tesislerini  topluma dolayısıyla halka  açıyor.

AYİSK, öngördüğü ve planladığı sportif hedeflerinin yanında “çevreye duyarlılık bilincini” de yaşatıyor.  Ankara-Gölbaşı’nda kendi öz varlığı olan arazisi üzerinde yenilenen tesisleriyle  doğaya  dolayısıyla  çevreye duyarlı davranarak, geniş arazi yapısını  doğal  yeşil alanlarla zenginleştiriyor.

Ankara Yüzme İhtisas Spor Kulübü (AYİSK)  Ankara-Gölbaşı’nda kendi öz varlığı olan arazisi üzerinde yenilenen tesisleriyle 40  yıldır spor, çevre  ve olimpiyat ruhunu  taşıyor  ve  yaşatıyor.

AYİSK, kurulma ve hizmet  sunmada olimpiyat  ruhunu temel  alıyor. Çünkü; olimpiyat  ruhu  rantsız, manevi  iklimli ve  çıkarsızdır.

Çünkü; AYİSK;

  • Kendi öz  tesisleriyle 30 dönümlük arazisiyle  yeni spor tesisleriyle hizmet  veriyor.
  • Başta, yüzme olmak üzere satranç ve briç gibi spor dallarında da sportif etkinliklerine kendi   tesislerinde  gerçekleştiriyor.
  • AYİSK, Yeni İdeal Spor Kulübü girişimiyle de  futbol takımı oluşturma ve liglere katılma atılımı içinde bulunuyor.

AYİSK’ten  Yeni Atılımlar

Ankara Yüzme İhtisas Spor Kulübü-AYİSK ve Yeni İdeal Spor Kulüplerinin Başkanı Sayın  Dr.  İbrahim Yüngül iki  kulübün  aylık yönetim kurulu toplantısında açıklamalar  yaptı. Başkan Yüngül, “Bu yıl Nisan ayı  içinde  tüzük  değişikliği  yapacaklarını ve Ankara-İncek’te açık ve kapalı  yüzme  havuzu tesisi  kuracaklarını,  yıl içinde 40. Yıl etkinlikleri  kapsamında  panel  ve toplantılar planladıklarını, satranç  sporunda yeni yapılanma  içinde  olduklarını”  ifade  etmiştir.

 Söz  Sonunda, AYİSK  İdealizmi Yaşamalıdır!

Söz  sonunda AYİSK’in sahip olduklarını memleketiyle paylaşmaya,  toplumcu spora, çevreye,  olimpiyat ruhuna  değer  vermeye  devam etmesi için yaşaması gerekiyor.  Çünkü; her şeyin  madde ile ölçüldüğü bir dönemde bile idealleri olan idealist spor kulübü  olarak AYİSK 40  yıldır topluma sade  ve etkili yönetim yapısıyla başarılı, verimli,  başarılı  ve sürekli  spor hizmeti sunuyor.

Hizmetin  sunumunda  “süreklilik” ise Toplam Kalite Yönetimin  öncülerinden  Deming’in  sıkça  vurguladığı gibi  kalite  ve başarının anahtarıdır.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 

Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X               : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme