27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.49 ₺
ALTIN 2,438.98 ₺
BTC 62,566.17 $
ETH 3,092.23 $
BİST 9,915.62

Serkan Aydın'dan Gençlerbirliği taraftarına 'İstenmediğim yerde durmam'

Gençlerbirliği 4404
Yayınlama: 9 Haziran 2023 Cuma 10:58 Kaynak: Haber Merkezi

Serkan Aydın'dan Gençlerbirliği taraftarına 'İstenmediğim yerde durmam'

Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın, daha önce görev yaptığı Sivasspor'a olan ilgisinin taraftarları rahatsız etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından uzun bir paylaşım yapan Serkan Aydın'ın sözleri şöyle:

Sevgili Gençlerbirliği taraftarı,
Hakkımda çeşitli şeyler söyleyip, bulunduğum durumu anlamayan insanlar var veya ben anlatamadım. Bilemiyorum. Ben doğma büyüme Ankaralıyım ve Ankara takımlarını çocukluğumdan beri destekler ve maçlarına çocuk yaşta dahi giderdim.

Sivasspora yönetici olmadan önce fanatik Galatasaraylıydım. Galatasaraylıyken Sayın Ali Koçtan dolayı Fenerbahçe Spor Kulübüne en yüksek bağışı yapan kişiyim. Sivas benim memleketim. Sivasa yönetici olduktan sonra istanbul takımlarına olan ilgim tamamen yok olmuştur.

Bu süreçte Sivassporla olan bağım çok büyük bir aşka dönmüştür. Birçok kulüp ile ilişkim oldukça üst seviyededir. Ben Futbol sevdalısı bir insanım. Futbolun içine girmiş insanlar benim ne demek istediğimi anlayacaktır.

Türk futbolunun bugünkü enkazının sebebi tamamen duygusallıktır. Profesyonel manada yönetilemeyen kulüpler yok olmaya doğru gidiyorlar maalesef. Ben Sivassporda görev aldım ve ben buraya gelirkende oradaki başarılarım baz alınarak getirildim.

Ben şuan Gençlerbirliği yöneticisi değilim. Sayın Niyazi Akdaşı kırmadığım için gelip kendisine danışmanlık mahiyetinde burada bulundum. Normal şartlarda benim yaptığım hizmet bir bedel karşılığı olur. Aksine ben buraya zamanımla birlikte maddi olarakta destekte bulundum.

Bu verdiğim destek tamamen doğduğumdan beri takip ettiğim bir takım olması ve Niyazi Beye duymuş olduğum saygı ve sevgiden ötürü olmuştur. Geldiğimde tüm yakın çevrem ne yapmaya çalışıyorsun düşmüş bir takım kendine bu pozisyonu yakıştırıyormusun dediler.

Ben bu takımı ligde tutabileceğime inanıyorum diyerek. Bir Ankara takımının yok olmasına müsade etmek istemedim. Bu zamana kadar edindiğim tüm tecrübelerimi aktardım. 2,5 ay boyunca evim kulübe 5 dakika olmasına rağmen 3 kere evime gitmeden kulüpte yatıp kalktım.

Ciddi bir mücadele verdim ben kendi adıma. Geldiğim gün 37-38 puan alarak ligde tutacağımı 10 hafta önce taraftar arkadaşlarlada paylaştım. Hakkımda birçok söylenti çıkmasına rağmen hiç kulak asmadan işime odaklandım. Bugün geldiğimiz bu süreç beni derinden yaralar hale geldi.

Ben buraya gelirken Sivassporlu olduğumu inkar etmedim. Gençlerbirliği kulübüylede muazzam bir uyum yakaladığımı düşünüyorum. Bugün Sivasspor taraftarının bana yoğun baskı ve ilgisi olduğunu görüyoruz. Bu beni onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Ama anlamadığım bir şekilde sizi rahatsız ediyor. Sizlerin böyle bir durumla gurur duymanız gerektiğini düşünmüştüm. Ama görüyorumki yanılmışım. Gençlerbirliği köklü bir kulüp burada istemiyoruzda diyebilirsiniz. Bunada saygı duyarım. Ben hiçbir yere yapışmaya bi daha verilen makamı bırakmamaya gelmedim.

Her kulüpte herkes gelip geçicidir. Bana karşı böyle bir tepkiniz varsada açıkca belirtirsiniz. Bende yine taraftarın sesi olur üzerime düşeni yaparım. Ben bi makama yapışıp kalmaya gelmedim. Bir söz verdim. Geldiğim ilk gün benim olduğum yerde başarısızlık söz konusu olamaz dedim. Allahta yüzümü kara çıkarmadı. Bu ekiple bu başarıya imza attık. Diğer bir sözümde bu kulübü layık olduğu yere geri getirmekti. Bunu yaparkende geçici başarılar değil. Daha kalıcı ve sürdürülebilir bir takım olması için elimden geleni yapmak istedim Gençleri çok sevdim.

Dünyada aynı anda birçok kulüp sahibi olan ve yönetilen onlarca örnek var. Bu olayı gerçekten bir iş gibi hassas ve düzgün yapanların başarılarıda ortada. Duygusal bakıp sırf seviyor diye teslim edilen takımlarında durumları ortada. Bunları biraz araştırdığımızda görürüz.

Ben hiçbir taraftarın sesine kayıtsız kalmadım kalmamda. Ben sessizlerin sesi olmayada devam edeceğim. Gerek Sivassporda gerekse Gençlerbirliğinde Doğru bildiğimden şaşmayacağım. Ben insanların sevgisini ve saygısını kazanarak başarılı olanlardanım.

Ve 2 farklı ligde takımlarla alakalı yönetmekte herhangi bir sorun görmüyorum şahsım adına. Aksine her iki kulüp için bunun çok daha avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Aynı ligde mücade ettikleri takdirdede ikisine aynı anda devam etmenin etik ve kanuni olmadığınıda biliyorum.

Bugün iki kulübe sahip çıkmanın ne gibi avantajları olduğunu futbolun içinde olan insanlar bilir. Ki ben bu kulüplerden yaptığım işler için bir maddi gelir elde etmiyorum, sadece bir futbol sevdalısı olarak hem cebimden hemde ömrümden harcıyorum. Bununlafa çok mutluyum.

Ama bugün geldiğimiz noktada bundan rahatsızlık duyuluyorsa, bunun etik ve doğru olmadığı düşünülüyorsa. Ben yine taraftarın sesine kulak verip üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumu bilin. Tabiki beni eleştirmek en doğal hakkınız. Bunada saygı duyuyorum.

Önümüzde hem Gençlerbirliği hemde Sivasspor için Genel Kurul süreci var. Taraftarın eğer 1/3 ü dahi beni istemiyorsa. Kulüplerin gerçek sahipleri olan taraftara saygı duymak ve onların sesine kulak vermekte benim görevim. Görevi bugün dahi bırakmaya hazırım.

Bakın anket yapalım hangisi yüksekse demedim sadece 1/3 ü bile istemiyorsa. Ben yinede bırakmaya hazırım. Takdir sizlerin. Hiçbir kulüp bizim babamızın malı değil. Kulüp taraftarınsa kararı taraftar verir.

 Kendiniz dilediğiniz bir platformda benimle ilgili desteğinizi veya istemediğinizi belirtin. Bende bu duruma göre kulüple olan proje ve planlamalarımı harekete geçireyim. Buradan şu anlamıda çıkarmayın giderseniz sahip çıkmazmısınız. Eğer siz isterseniz neler yapılması Şimdi söz sizlerin… Benim koltuk veya görev alma gibi bi derdim yok. Taraftar hizmet etmemi istiyorsa varım. Eğer istemiyorsanızda saygı duyarım. Taraftar olarak bu karar sizin. Ve size söz veriyorum. Kim çoğunluktaysa demiyorum. 1/3 dahi istemeyen varsa ben yokum.

 
Yorumlar (3)
  • Agaa2023-12-26 05:58:32 Bir Ankaragüçlü olarak, Gençlerbirliği konusunda yorum yapmak bana düşmez Lakin, bu yazıyı okuduktan sonra birşeyler yazmak geldi içimden. Bizmi normal insanlar değiliz yoksa devirmi değişti, insanlar değiştide bizmi ayak uyduramadık. Bu arkadaşın yazdıklarına aklım şaştı. Bizim Ankaragüçlü oluşumuz, takımımıza olan tutkumuz, sevdamız çok farklı. İkiye bölünüp paylaşılacak birşey değildir. Biraz ordan biraz burdan eksiltilemezsin. Eminim Gençlerbirliği taraftarı dostlar da aynı düşünür.
  • Agaa2023-12-26 05:58:32 Bu arkadaş, Ankaramızda doğup büyümüş ve Ankara takımlarını desteklemişmiş. Fakat fanatik GS'liymiş. Sonra fenere yanaşmış. Sonra da hasta Sivassporlu olmuş. Şimdi yeniden Gençlerliyim diyor. Arkadaş, senin hedefin ne ben anlamadım. Biz takımımıza tutkuyla bağlıyız. Ben şahsen, Ankaragücüne tutkuyla bağlı yönetici isterim. Hem bizim kulüpte yönetici, hem istanbulun büyütülmüş takımlarında yönetici olanı istemem. Hele Senin gibisini hiç istemem. İsteyen varsa buyursun alsın.
  • Ercüment Tunçalp2023-12-26 05:58:32 73 yaşındayım ve 12 yaşından beri Gençlerbirliği taraftarıyım. Ne Galatasaray ne de Sivasspor taraftarının kapımızdan girmesini istemem. Nokta.
Yorumunu Gönder
code
Tercüme