3 Mayıs 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.41 ₺
EURO 34.79 ₺
STERLIN 40.70 ₺
ALTIN 2,397.68 ₺
BTC 59,775.99 $
ETH 3,013.28 $
BİST 10,208.65

Sahada rekabet zorlukta dostluk

FUTBOL 5861
Yayınlama: 15 Şubat 2023 Çarşamba 08:44 Kaynak: Haber Merkezi

Sahada rekabet zorlukta dostluk

 Başkentin iki köklü kulübü Ankaragücü ile Gençlerbirliği, geliri depremzedelere bırakılmak üzere özel maçta karşılaşmak için girişimlere başladı. 2 kulübün taraftarları da bu yönde bir talebi uzun süredir gündemde tutuyordu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olan ve 10 ilimizde büyük hasara yol açan depremlerin üzerinden bir haftayı aşkın süre geçti.

Yüzyılın felaketi olarak nitelenen büyük afette, ne yazık ki 30 binin üzerinde insanımız yaşamını yitirdi.

80 binin üzerinde yaralımız var. Depremlerin olduğu ilk saatlerin ardından, bölgede arama kurtarma çalışmaları, enkaz altında kalan insanlarımıza ulaşma çabaları, gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından gelen uzman ekipler, askerler, gönüllüler ve vatandaşlar tarafından, özverili biçimde yürütülüyor. Karadan ve havadan bölgeye ekipler gönderilirken, yardımlar da ihtiyaç sahiplerine bir an önce ulaştırılmaya çalışılıyor. Toplum olarak zorda olana el uzatma, zora düşenin yanında olma gibi önemli bir erdeme sahibiz.

Bu süreçte de tüm insanımız elinden gelen maddi manevi desteği ve yardımı depremden zarar gören insanlarımıza ulaştırma konusunda çok güzel bir milli dayanışma örneği gösteriyor. Ancak, hem uzmanlar, hem de sivil toplum kuruluşları, öncelikle acil ihtiyaçların karşılanması noktasına odaklanılması ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması konusunda koordineli bir çalışmanın yürütülmesine özen gösterilmesini ısrarla belirtiyor.

ERYAMAN STADI’NDA YAN YANA İZLENSİN

6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından, başkentin iki köklü kulübü Ankaragücü ve Gençlerbirliği, afet bölgelerine yardım ve destek için hemen harekete geçmişti. Sarı-lacivertliler, Tandoğan Tesisleri’ndeki Spor Salonu’nu yardım toplama merkezine dönüştürürken, kısa sürede Ankaralılardan ve taraftarlardan gelen malzemeleri TIR’lara yükleyip, ihtiyaç sahiplerine göndermişti. Taraftar grupları da kendi aralarında organizasyon yaparak, hem afet bölgesine yardım götürmüş hem de arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı. Gençlerbirliği yönetimi, deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için maddi yardımda bulunurken, taraftar derneklerinin malzeme yardımına destek vermiş, sezon sonuna kadar Eryaman Stadı’nda oynanacak maçlar için satışa sunulan kombine kartlardan elde edilecek geliren depremzedelere gönderileceğini açıklamıştı. Yıllardır sahada rekabet içinde olan iki kulüpten, zor dönemde dayanışmaya önemli bir katkı sunacak dostluk adımı geldi.

Gençlerbirliği kulübü, geliri depremzedelere bırakılmak üzere dostluk maçı önerisinde bulundu. Kırmızı-siyahlı ekibin Başkanı Niyazi Akdaş, Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca’yı arayıp dostluk maçı teklifinde bulundu. Ankaragücü’nün bu teklife kısa süre içinde cevap vereceği belirtildi.

2 kulübün taraftarları bu adımı çok güzel ve anlamlı olarak değerlendirirken, “Sahadaki rekabet her zaman kalıcıdır ancak dostluk ve dayanışma, özellikle böyle durumlarda çok daha önemlidir. Tribünde taraftarlar arasında atışmalar olur, gerginlikler yaşanır. Bu anlamlı maç tartışmaların da ortadan kalkmasına vesile olur. Müsabaka, passolig zorunluluğu olmadan ayrıştırılmamış karma tribünler önünde oynanır, her iki taraftar grubu iç içe maçı izlerse çok daha güzel bir görüntü verilir” görüşünde.

SPORCULAR HATAY’DAN GELENLERLE BULUŞTU

Ankaragücü’nün Amatör Branşlar Genel Koordinatörü Mehmet Genç, Ankaragücü Mamak Belediye Basketbol ve Ankaragücü Hentbol Takımı antrenörleri ile oyuncuları, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’dan gelen depremzede aileleri ziyaret etti. Ziyarette, depremzede gençlerden Muhammet Ali, çok sevdiği oyunculardan biri olan ve Ankaragücü’nde forma giyen Taylan Antalyalı ile telefonda görüştü. Taylan, Muhammet’e moral desteği verirken, neye ihtiyacı varsa kendisine ulaştırabileceğini söyledi ve Eryaman Stadı’nda oynayacakları maça davet etti. Sedat Tahiroğlu, daha önce yaptığı açıklamada, kulüp yönetimi, teknik kadro, oyuncu grubu, kulüp çalışanları ve taraftarların katkıları ile 900 bin TL maddi yardım topladıklarını belirtmişti.

AMATÖR FUTBOLCULARIN TESCİL DÖNEMİ UZATILDI

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF), 2022-2023 Sezonu Amatör Futbolcu 2. Transfer ve Tescil Dönemi’nin, uzatıldığını açıkladı. Futbol Federasyonu tarafından daha önce 15 Şubat 2023’te sona ereceği belirtilen transfer ve tescil döneminin ileri bir tarihe çekildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi sonrasında 7 günlük milli yas ilan edilmesi, Bölgesel Amatör Lig ile Yerel Amatör müsabakalarında çok sayıda kaydırma ve erteleme olması ve adı geçen liglerde sezon başında ilan edilen müsabaka bitirme tarihlerinde gecikmeler olacağı dikkate alınarak, Amatör Futbolcu 2. Transfer ve Tescil Dönemi 24 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır. FIFA kuralları uyarınca, 2022-2023 futbol sezonunda Uluslararası (Yurtdışı) Amatör Futbolcu 2. Transfer ve Tescil Dönemi son tarihi 15 Şubat Çarşamba günü itibari ile sonlandırılacaktır.” AASKF’den yapılan bilgilendirmede ayrıca ikinci yardım aracının Hatay’ın Kırıkhan ilçesine ulaştığı aktarıldı.

DORUK PEHLİVAN’DAN EL EMEĞİ ÇALIŞMA DESTEĞİ

Milli hentbolcular Zeki Pehlivan ve Zeynur Pehlivan’ın oğlu Doruk Pehlivan, depremde zarar gören insanlara yardım elini kendi özel yeteneğini kullanarak uzattı. Almanya Ligi Hentbol takımlarından GWD Minden’da forma giyen deneyimli sporcu, sosyal medya hesabında yayın açıp, yayın sırasında bağış hesabına aktarılan yardımları, depremzedelere ulaştırdı.

Sporcu kimliğinin yanı sıra sanatsal yeteneğe de sahip olan Doruk Pehlivan, resim konusundaki becerisini Twitch yayınında gösterdi. Yayın sırasında eski takım arkadaşı Angel Fernandez’in posterini yaparken, yayınına aktarılan yardımları depremzedelere bağışlayan Pehlivan şunları söyledi:

“Herkesin bildiği gibi Türk milleti olarak zor günlerden geçiyoruz. Yaşadığım sakatlıktan dolayı hentbola bir kaç hafta ara vermek zorunda kaldım. Yeniden salonlara dönmek mücadelenin içinde olmak için sabırsızlanıyorum. Ülke olarak yaşadığımız bu zor ve sıkıntılı süreçte katkıda bulunmak için sosyal medya üzerinden yayın yapacağımı daha önce duyurmuştum. Takım arkadaşımın posterini yaparken, gelen istekler üzerine de resimler çizdim. Yayın süresince insanların benim bağış havumuza katkıda bulunmalarını istedim. Gelen tüm bağışları, Türkiye’de depremden zarar gören ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere kurumlara bağışlayacağım.” Bu arada hentbol camiasından bir destek de yurt dışından geldi. Milli takımda görev yapan oyuncularımızdan Ayşenur Sormaz’ın formasını giydiği İtalyan Ariosto Pallamano Ferrara takımı, Erice ile oynanan müsabaka öncesi “We Pray For Turkey” (Türkiye için dua ediyoruz) yazılı tişörtler ile salona çıkarken, ülkemizde yaşanan deprem felaketindeki vatandaşlarımızın acısını paylaştı.

DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Ankara Keçiörengücü Kulübü, yayınladığı mesajda, “Keçiörengücü olarak yardım faaliyetlerimize son sürat devam edeceğiz” paylaşımı yaptı. Mor-beyazlı ekibin teknik kadrosu ve oyuncuları antrenman öncesinde birlik ve beraberlik mesajı verirken, Hz. Mevlana’nın, “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var” sözleri ile depremde zarar gören insanlarımızın yanında olduklarını gösterdi. Başkent ekibinin başkanı Sedat Tahiroğlu, daha önce yaptığı açıklamada, kulüp yönetimi, teknik kadro, oyuncu grubu, kulüp çalışanları ve taraftarların katkıları ile 900 bin TL maddi yardım topladıklarını belirtmişti.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme