13 Mart 2026 Cuma
DOLAR 44.20 ₺
EURO 50.65 ₺
STERLIN 58.68 ₺
G.ALTIN 7,228.65 ₺
BTC 69,291.50 $
ETH 2,029.21 $
BİST 0.00

    Sadettin Saran’dan Hakem ve Şampiyonluk Yarışı Açıklaması: “Adil Rekabet İstiyoruz”

    Fenerbahçe
    Yayınlama: 13 Mart 2026 Cuma 11:14 Editör: Tekin Ural

    Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, hakem kararları ve şampiyonluk yarışı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saran, Galatasaray’ın kollandığını düşündüğünü söyledi.

    Sadettin Saran’dan Hakem ve Şampiyonluk Yarışı Açıklaması: “Adil Rekabet İstiyoruz”

    Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şampiyonluk yarışı, hakem kararları ve transfer sürecine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Saran, son haftalarda yaşanan hakem kararlarına tepki gösterirken Galatasaray’ın kollandığına inandığını ifade etti.

    “Galatasaray’ın kollandığını düşünüyorum”

    Hakem kararlarıyla ilgili konuşan Saran, yaşanan puan kayıplarını yalnızca hakemlere bağlamanın doğru olmayacağını vurguladı ancak bazı kararların kabul edilemez olduğunu söyledi.

    “Skriniar sakatlanmasa, Alvarez ameliyat olmasa şu anda 3 puan öndeydik. Bu yüzden her şeyi hakemlere bağlamak benim tarzım değil. Ben bahanelere sığınan biri değilim. Ama bu demek değil ki ortada bir haksızlık yok. Açıkça söyleyeyim, Galatasaray’ın kollandığını düşünüyorum.” dedi.

    “MHK yönetimi ciddi şekilde sorgulanmalı”

    Saran, Merkez Hakem Kurulu’nun yönetiminden rahatsız olduklarını belirterek son haftalardaki bazı kararların futbol kamuoyunda tartışma yarattığını söyledi.

    “Son iki haftada çok garip kararlar gördük. Torreira’ya sarı kart çıkmaması kabul edilebilir bir durum değil. MHK’de ciddi bir problem var. Bu şekilde devam etmesi hem ligimize hem de federasyona zarar verir.” ifadelerini kullandı.

    Fenerbahçe yönetiminin hakem sistemiyle ilgili bir çalışma hazırladığını belirten Saran, bu önerileri federasyona ilettiklerini de sözlerine ekledi.

    “Seçim gündemimiz yok, tamamen takıma odaklıyız”

    Kulüpte seçim tartışmalarının gündemde olmadığını dile getiren Saran, sezon sonuna kadar tek hedeflerinin takımın başarısı olduğunu vurguladı.

    “Şu anda tek düşüncemiz Fenerbahçe. Ailemden sonra hayatımdaki en önemli şey kulübümüz. Bu süreçte seçim konuşmanın bir faydası yok. Mayıs ayına kadar tamamen takıma odaklanmış durumdayız.” dedi.

    Kadıköy atmosferi genç oyuncuları etkiliyor

    Saran, Kadıköy’de oynanan maçlarda genç futbolcuların tribün baskısını yoğun şekilde hissettiğini de belirtti.

    “Kadıköy’de beklenti çok yüksek. Skor gelmeyince tribünlerde oluşan uğultu genç oyuncuların psikolojisini etkileyebiliyor. 11 yılın birikmiş hayal kırıklığı var ve bu beklenti sahaya da yansıyor.” şeklinde konuştu.

    Transferde dikkat çeken isimler: Nunez ve Sörloth

    Ara transfer dönemine ilişkin de konuşan Saran, bazı önemli oyuncularla temas kurduklarını açıkladı.

    “Darwin Nunez ile görüştük. Sörloth gündeme geldi. Lookman’ı da ben özellikle istedim ancak devre arasında transfer yapmak çok zor. Eğer transferde bir eksik varsa bunun sorumluluğu bana aittir.” ifadelerini kullandı.

    “Son 9 haftada taraftar desteği çok önemli”

    Sezonun kritik dönemine girildiğini belirten Saran, taraftarlara birlik mesajı verdi.

    “Önümüzde 9 haftalık çok kritik bir süreç var. Takımımıza destek istiyoruz. Eğer şampiyonluk gelecekse bu sadece futbolcularla değil, taraftarımızın da katkısıyla olacak.” dedi.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code
    Tercüme google-site-verification: googleec066cadb209ea56.html