Galatasaray, geçtiğimiz sezon kiralık olarak kadrosunda yer alan Victor Osimhen için tarihi bir transfer operasyonuna imza atmak üzere.
Nijeryalı yıldız, Suudi Arabistan’dan gelen astronomik teklife rağmen sarı-kırmızılı formayı giymekte kararlı. İşte transferin perde arkası ve son gelişmeler…
📞 Osimhen’den Galatasaray’a Telefon: “Beni Napoli’den Alın”
Napoli’nin yıldız golcüsü Victor Osimhen, Galatasaray yönetimini bizzat arayarak şu ifadeleri kullandı:
“Galatasaray’da devam etmek istiyorum. Bonservisimi Napoli’den alın. Beni Suudi Arabistan’a satmak istiyorlar. 15 Temmuz’dan sonra 100 milyon euroya satma planları var.”
Bu çağrı sonrası Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Sportif AŞ Başkanvekili Abdullah Kavukcu, Rams Park’ta acil bir toplantı gerçekleştirdi.
💰 75 Milyon Euroluk Serbest Kalma Maddesi İçin Yarış
Napoli, Osimhen’in sözleşmesinde yer alan 75 milyon euroluk serbest kalma maddesinin 15 Temmuz’da sona ereceğini duyurdu. Bu tarihten sonra oyuncunun bonservis bedelinin 100 milyon euroya çıkması bekleniyor.
Galatasaray, ilk etapta 50 milyon euro teklif etti ancak bu teklif reddedildi. Ardından 60 ve 65 milyon euro önerildi, fakat Napoli geri adım atmadı.
🤝 Anlaşma Sağlandı: 3+1 Yıllık Dev Kontrat
Galatasaray, Osimhen ile 3+1 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya vardı. Oyuncuya:
Bonservis bedeli ise 3 yıl içinde 25’er milyon euro taksitlerle ödenecek.
🏆 Osimhen Neden Galatasaray’ı Seçti?
Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal, Osimhen’e 4 yıl için toplam 160 milyon euro teklif etti. Ancak yıldız oyuncu, Avrupa’da kalmak istediğini belirterek bu astronomik teklifi reddetti.
Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla:
📌 Transferin Özeti
Gelişme |
Detay |
---|---|
Oyuncu |
Victor Osimhen |
Kulüp |
Napoli → Galatasaray |
Bonservis |
75 milyon euro (3 taksit) |
Maaş |
Yıllık 16 milyon euro + 10 milyon sponsor |
Sözleşme |
3+1 yıl |
Rakip Teklif |
Al-Hilal: 160 milyon euro (reddedildi) |