28 Nisan 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,520.08 $
ETH 3,319.58 $
BİST 9,915.62

Okan Buruk'tan Ankaragücü maçı için zemin açıklaması

Galatasaray 3418
Yayınlama: 11 Şubat 2024 Pazar 00:21 Kaynak: Haber Merkezi

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray sahasında mücadele ettiği Başakşehir’i 2-0 mağlup etti. 

Okan Buruk'tan Ankaragücü maçı için zemin açıklaması

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray sahasında mücadele ettiği Başakşehir’i 2-0 mağlup etti. 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gelecek hafta Ankaragücü ile deplasmanda oynayacakları maçtaki stat zeminin durumunun sorulması üzerine, "Bunla ilgili kararı federasyon verecektir. Nerede olursa biz oynayacağız. Bununla ilgili sorunumuz yok" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gelecek hafta Süper Lig’de Ankaragücü ile deplasmanda oynayacakları maçta Eryaman Stadı'nın zeminin sorulması üzerine, "Sıkışık fikstür devam ediyor. Çok fazla maç oynayacağız. Burada zeminler önem kazanıyor. Türk futbolu için önemli. İmaj olarak da bence Türkiye Kupası maçının da o statta oynanması yanlıştı. Gençlebirliği'nden oyuncuların yaşadığı sakatlıktan daha büyük sakatlıklar da çıkabilir. Ankaragücü'nde Emre Hoca da bir önceki lig maçında zeminin kötülüğünden şikayet etti. Ankaragücü topa sahip olan bir takım. Onlar için de zeminin kötü olması kötü. Futbol Federasyonu da oyuncuları korumak için, burada sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonsporlu oyuncular yok. Bu oyuncuların birçoğu milli oyuncu. 3-4 ay sonra Avrupa Şampiyonası geliyor.

4-5 milli oyuncumuzdan birinin sakatlık geçirmesi de sıkıntı oluşturur. Futbol Federasyonu bu anlamda da ligin marka değerini koruması gerekiyor. Burada en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Zemin bakıma alındı ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacağını düşünmüyorum. Bunla ilgili kararı federasyon verecektir. Nerede olursa biz oynayacağız. Bununla ilgili sorunumuz yok. Önemli olan sporcu sağlığı ve Süper Lig’in kalitesi. Oyuncular sakatlık riski olan bir zeminde oynarsak federasyona olumsuz yazacak bir şey" diye cevap verdi.

Yorumlar (1)
  • mustafa duman2024-02-11 09:44:07 paşa paşa ankaraya geleceğiniz yok öyle tamam mı
Yorumunu Gönder
code
Tercüme