Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) Houston Rockets, sahasında San Antonio Spurs’ü 111-106 mağlup ederek galibiyet serisini üç maça çıkardı. Karşılaşmaya damga vuran isim ise yine milli yıldız Alperen Şengün oldu.
Milli pivot, Spurs karşısında 20 sayı, 13 ribaunt, 9 asist ve 2 blok üreterek takımını sırtlarken, triple-double’a sadece bir asist farkla yaklaştı. Spurs cephesinde Julian Champagnie 27 sayıyla maçın en skorer ismi olmasına rağmen bu performans galibiyet için yeterli olmadı.
NBA gecesinde forma giyen bir diğer milli oyuncu Adem Bona, Philadelphia 76ers adına parkede etkili bir görüntü sergiledi. 76ers, Phoenix Suns’a 116-110 yenilirken, Bona 11 sayı, 10 ribaunt ve 2 blokla double-double yaparak mücadeleyi tamamladı.
Ev sahibi ekipte VJ Edgecomb 25 sayıyla öne çıkarken, Suns’ta Devin Booker 27 sayıyla galibiyetin mimarı oldu.