12 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.22 ₺
EURO 34.93 ₺
STERLIN 40.27 ₺
ALTIN 2,444.47 ₺
BTC 60,985.16 $
ETH 2,924.72 $
BİST 10,218.58

Milliler Macaristan sınavına çıkıyor

FUTBOL 3304
Yayınlama: 22 Mart 2024 Cuma 09:33 Kaynak: Haber Merkezi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde Macaristan ile özel maç kapsamında kozlarını paylaşacak.

Milliler Macaristan sınavına çıkıyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde Macaristan ile özel maç kapsamında kozlarını paylaşacak.

Başkent Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanacak maç, TSİ 22.45'te başlayacak.

Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Chiffi yönetecek.

Yardımcılıklarını aynı ülkeden Giovanni Baccini ve Davide Imperiale üstlenecek. Müsabakada dördüncü hakem olarak Ermanno Feliciani görev yapacak. VAR'da Valerio Marini, AVAR'da da Marco Serra yer alacak.

Müsabaka TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

EURO 2024'te yer alacak iki takımdan Türkiye F grubunda, Macaristan ise A grubunda mücadele edecek.

Türkiye A Milli Takımı, EURO 2024'te önemli bir derece hedeflerken, karşısına çıkacak tüm rakiplere gözdağı vermek istiyor. 

FERDİ VE CENGİZ KADRODAN ÇIKARILDI

A Milli Takımı'nda sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder bu mücadelede forma giyemeyecek. Bu iki ismin yerine Rıdvan Yılmaz ve Oğuz Aydın aday kadroya dahil edilirken, son olarak da Abdülkerim Bardakcı milli takıma çağrıldı.

İKİ TAKIM DA EURO 2024'TE YER ALACAK

Türkiye'nin hazırlık maçında karşı karşıya geleceği Macaristan da EURO 2024'te mücadele edecek.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2024'te F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile mücadele edecek.

Macaristan ise şampiyonada A Grubu'nda yer alıyor. Macarlar, ev sahibi Almanya, İskoçya ve İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

​​​​MİLLİ TAKIM ADAY KADRO

A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Okan Kocuk (Yılport Samsunspor), Uğurcan Çakır (Trabzonspor).

Defans: Mert Müldür (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Panathinaikos), Cenk Özkacar (Valencia), Rıdvan Yılmaz (Rangers), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray).

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor).

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Abdülkadir Ömür (Hull City), Arda Güler (Real Madrid), Can Uzun (Nürnberg), Enes Ünal (Bournemouth), Kenan Yıldız (Juventus), Yusuf Yazıcı (Lille).

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme