5 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 64,039.17 $
ETH 3,118.27 $
BİST 10,276.88

Ercüment Tunçalp

Ercüment Tunçalp

Maçtan önemli şeyler var !

Yayınlama: 12 Şubat 2024 Pazartesi 23:36 Okunma: 1466

Kulüp seçimli kongreye gidiyor. Sebep finansal çaresizlik

Ancak bana göre yönetsel açıdan yetersizlik daha geçerli neden sayılmalıdır.

Güncel olan yeni sona eren ara transfer sezonu olduğuna göre biz de o kanala yoğunlaşalım.

Adı James Lea Siliki… 

Futbolcu 10 aydır maça çıkmamış, topa ayağını değmemiş. Sezon sonuna kadar bu futbolcu ile anlaşıyorsunuz. Geldik Şubat ayının ortalarına…

Bu futbolcu ne zaman maça çıkabilecek duruma gelir ?

Veya maça çıksa da üretken olması hangi tarihe uzar ?

En erken Mart ortalarına doğru…  

Bu futbolcu 2 ay için mi alındı ?

Bitmedi !

Adı Gaetan Laura

Samsunspor’dan sezon sonuna kadar kiralık geldi. Kasık sakatlığı var. Geçtiğini söylüyorlar. Bunun ilk test edileceği tarih yine Mart ortalarına denk gelir aynen Siliki gibi…

Bu futbolcu da son 8 maç için alınmış gözüküyor.

Adı Baran Aksaka

Galatasaray’ın 21 yaşındaki genç futbolcusu sezon sonuna kadar kiralanıyor. Yani kısa dönemde faydalanmak üzere tercih ediliyor. Hayatında profesyonel liglerde tek maça çıkmamış bir futbolcu için bu kiralamanın getirisi var mı ? Elbette yok…

Hani aynı yaşlardaki Halit Yılmaz gibi 2027 yılına kadar geçerli sözleşme yapılsa kim itiraz edebilir. En azından yatırım niyetiyle alındığı anlaşılır.

Kenarda 4 ay otursun diye kiralanan futbolcu ancak hatır için alınır.

Daha fazlasını ise ben söylemeyeyim… 

Kaldı ki daha önce yatırım amacıyla alınan 6 futbolcudan hiç birisi 1 dakika bile maça çıkmadığı gibi 4’ü ile yollar ayrıldı, 2’si de başka kulüplere kiralandı.  

Futbolcu kıtlığına kıran girmiş gibi ya sakat futbolcuya ya da geldiği takımda oynamamış futbolcuya sarılıyorsunuz, yatırım niyetiyle aldıklarınızı da buharlaştırıyorsunuz. Size bu ilhamı kimler veriyor ?

Adı Erdal Öztürk

28 yaşındaki futbolcuyu sezon başında alt ligden (Ankaraspor) alıyorlar, 9 maçta toplam 155 dakika (maç başına ortalama 17 dakika) oynatarak yarım sezon sonunda yine alt lige (Sarıyer) gönderiyorlar. Yani bile bile lades durumu…

Türkçesi…

Personele ve futbolcuya ödeme yapamayan kulüp ıskartaları toplamaya devam ediyor. Biraz ayıp olmuyor mu ?

Sonuç olarak; transfer olayına sayısal olarak bakılmaz. Yani 9 futbolcu gelmiş, 7 futbolcu gitmiş, iki de fazlamız olduğuna göre görev tamamlanmış oluyor öyle mi ?

Elbette öyle değil…

İlk 11’den 3 futbolcu kendi isteği ile takımdan ayrılmış, 3 iyi futbolcu da yeni gelmiş. Bu iyiler içinden Aosman talihsiz bir sakatlıkla sezonu kapatmış, Laura’nın da sakatlık sebebiyle son 2 aydan önce devreye girmesi beklenmiyor. Buna göre bırakın takviyeyi, sezonun ilk yarısına göre eksik kaldığımız bile söylenebilir.

Samsunspor sakat olmasaydı bu futbolcudan kendisi faydalanmaz mıydı ?

Rehabilitasyon süresini bizde geçirecek ve yeni sezonda Samsun’a dönecek…

Akla uygun transfer politikası olmalıydı. Kıt kaynak daha verimli kullanılmalıydı. Kendi genç futbolcularınızı Anadolu kulüplerine kiralayıp, 4 ay için başka kulüplerden oynatamayacağınız genç ve tecrübesiz futbolcuları misafir etmenin nasıl bir izahı olabilir ?

İşte bu bakımdan da yönetimde değişimin zamanlamasında hayır vardır. Sakın kongrede görevini tam yapmış bir yönetim huzuru ile alkış beklemeyin.

Tam tersine yeni yönetime bıraktığınız ağır yük için özür dileyin…

Ağır yükün özeti :

Tam 1 sene önce devre arası transfer döneminde 30 futbolcuya lisans çıkartılmış, hâlâ oynayan futbolcu sayısı 6

2023-24 sezonu başında 15, devre arasında 9, toplam 24 futbolcu gelmiş; aynı dönemde 29+7 = 36 futbolcu gitmiş. (Kaynak: Gençlerbirliği Haber Ajansı)

“Har vurup harman savurmak “ bu değilse nedir ?

Kulübün borcu durup dururken artmadı, özeleştiri yapın !

Ve de artık yeni gelecek yönetime bütün bilgileri şeffaf olarak aktararak  yardımcı olun. Bizler de hiç değilse taraftarlığınızın ağır bastığını görelim…

Tercüme