25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.56 ₺
EURO 35.05 ₺
STERLIN 40.73 ₺
ALTIN 2,428.16 ₺
BTC 64,214.93 $
ETH 3,156.81 $
BİST 9,722.09

Machester City'yi bekleyen tehlike...Küme düşürülebilir...

FUTBOL 3161
Yayınlama: 17 Şubat 2023 Cuma 08:35 Kaynak: Haber Merkezi

Machester City'yi bekleyen tehlike...Küme düşürülebilir...

Premier Lig’in Manchester City hakkında yürüttüğü Finansal Fair Play ihlali soruşturmasının duyurusu yapıldı. City, verilecek ağır bir cezayla karşı karşıya.

Türkiye deprem şokunu yaşarken geçtiğimiz hafta İngiltere başta olmak üzere tüm futbol dünyasında çok büyük yankı yaratan bir gelişme yaşandı. Premier Lig’in Manchester City hakkında yürüttüğü Finansal Fair Play ihlali soruşturması duyuruldu.

City, Premier Lig'den gelecek cezayı bekliyor

Daha önce UEFA’dan Finansal Fair Play kurallarına uymadığı için 2 yıl men cezası alan ancak bu cezasını CAS’ta kaldırtan Manchester City, bu kez Premier Lig’den verilecek ağır bir cezayla karşı karşıya.

115 farklı ihlal tespit edildi

City’nin finansal ihlallerini 4 yıldır araştıran Premier Lig yönetimi, BAE sermayeli kulübün 2009-2018 yılları arasında ligin finans kurallarına karşı 115 değişik ihlalde bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Manchester City küme düşebilir!

İngiliz kulübü UEFA’da daha önce yapılan soruşturmadaki benzer iddiaların ardından suçlu bulunması halinde küme düşmeye kadar gidebilecek cezalar alabilir. Ancak City yönetiminden yapılan açıklamada soruşturmayı memnuniyet ile karşıladıklarını ve bu konunun böylece tamamen sonuca ulaştırılmasını kendilerinin de istediği belirtildi.

Kulüp aldattıysa Pep gidecek

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola ise geçen yıl ağustos ayında yaptığı açıklamada kulübün kendisini aldattığının ortaya çıkması durumunda derhal görevi bırakacağını ifade etmişti.

Premier Lig tarafından City’e yöneltilen suçlamalar

-Bilançoda eksik ve gerçek dışı bilgi vermek

-Maaş ödemelerindeki eksikler ve düzensizlikler

-Ulusal ve uluslararası Finansal Fair Play kurallarının arkasından dolaşmak

-Soruşturma süresince lig yönetimi ile işbirliğinden kaçınmak

Gelebilecek cezalar

-Ligden düşürme

-Puan silme

-Para cezası

CAS'ta kazanan avukat savunacak

Manchester City, bu soruşturmada futbolcu kadar ücreti olan İngiltere’nin en önemli avukatlarından Lord David Pannick ve ekibi tarafından savunulacak. Pannick, kulübü CAS önündeki duruşmada da savunmuş ve 2 yıllık cezanın kaldırılmasını sağlayıp 30 milyon Euro para cezasının 10 milyona inmesini sağlamıştı.

Kararın açıklanması beklenen tarih

Soruşturmanın 2024 yılı ortalarında tamamlanarak nihai kararın açıklanması bekleniyor.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme