2 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.30 ₺
EURO 34.68 ₺
STERLIN 40.57 ₺
ALTIN 2,410.56 ₺
BTC 58,255.07 $
ETH 2,969.79 $
BİST 10,045.74

Ercüment Tunçalp

Ercüment Tunçalp

Letonya zaferi !

Yayınlama: 17 Haziran 2023 Cumartesi 13:49 Okunma: 46

EURO 2024 Elemeleri’nde kolay bir gruba düştüğümüz günlerde, gruptan çıkmayı çantada keklik görmüştük. Zira Hırvatistan önümüzde bitirse de, ilk 2’de yer alarak bu gruptan çıkardık.

Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, Belçika, Fransa gibi dişli takımlara rastlamadan tombala şansımızın yardımıyla feraha erecektik…

Ancak dün akşam gördük ki; bu bile o kadar kolay olamayacak…

Maçtan sonra, FIFA dünya sıralamasında 132. sırada yer alan ve 10 kişi kalan Letonya’yı bile son dakika golü ile yenmeyi zafer olarak değerlendiren güler yüzlü (!) Federasyon Başkanımız, yaptığı bu değerlendirme hatası ile finaller aşamasındaki şansımızı da riske atmış oldu. Çünkü bu takım için yetersiz olan teknik direktör göğüs farkıyla yerini  sağlamlaştırdı. Dökülen takımı için kenarda aciz kalmasına rağmen başına talih kuşu kondu !

Türk Milli Takımı bu gruptan birinci olarak çıkmalıdır. Normal sonuç budur. Zira 4 ülkenin toplam nüfusu (11,7 milyon) İstanbul nüfusunun ancak yüzde 75’i kadardır. Hırvatistan (3,9 milyon) İzmir’den az, Galler (3,1 milyon) Bursa kadar, Ermenistan (2,8 milyon) Antalya kadar, Letonya (1,9 milyon) Mersin kadar nüfusa sahipler.

Elbette 85 milyon kişi arasından çıkacak kalitedeki kadroya yukardaki ülkelerin rakip olması beklenemez. Ancak yetersiz sonuçların balon gibi şişirilmesi yadırganmadıkça her maçtan sonra davul çalmaya devam ederiz…

Bu şekilde de bir arpa boyu yol kat edemeyiz. FIFA sıralamasında 43. basamaktaki yerimizi kalıcı hale getiririz.

Rakip Letonya’nın toplam kadro değeri 10 milyon euro ve bizim tek futbolcumuzun değeri bile bundan yüksek. Bu takıma karşı defansta bu kadar zor durumlara düşmemek için kenarda hoca olması mı gerekiyordu ?   

Federasyon seçimlerine bu atmosferde tek aday olarak girecek Başkan’ı şimdiden kutlar, herhangi bir oyun sistemi olmayan teknik direktörü Kuntz ile birlikte ömür boyu mutluluklar dilerim.        

Tercüme