19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.65 ₺
EURO 34.84 ₺
STERLIN 40.36 ₺
ALTIN 2,503.07 ₺
BTC 62,002.40 $
ETH 2,997.68 $
BİST 9,524.59

Kupa Beyi Ankaragücü şovla başladı

Ankaragücü 3238
Yayınlama: 10 Kasım 2022 Perşembe 08:37 Kaynak: Haber Merkezi

Kupa Beyi Ankaragücü şovla başladı

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son 3 maçta 5 puan toplayan Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası macerasına giriş yaptığı 4. turda çarpıcı bir sonuç elde etti. 

Ankaragücü, Eryaman Stadı’nda oynanan maçta, 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden rakibi Amed Sportif Faaliyetleri 6-2 ile geçip, 5. tura yükseldi. 

Süper Lig’de yarın zirve yarışında iddiasını sürdürme mücadelesi veren Trabzonspor’u ağırlayacak olan başkent ekibi bu galibiyetle moral buldu.

JESE VE ZAHİD’TEN İKİŞER GOL

Ziraat Türkiye Kupası’nı, (geçmişteki adıyla Federasyon Kupasını) 2 kez kazanma başarısı  gösteren Ankaragücü, yeni sezonda bu kulvarda iddialı olabileceği mesajını verdi. Teknik Direktör Ömer Erdoğan, hem yarınki Trabzonspor maçını düşünerek hem de geride kalan süreçte fazla forma şansı bulamayan oyuncuların form durumlarını görmek adına, kupa maçına farklı bir kadro çıkardı.

Kalede Bahadır görev yaparken, Sinan uzun süre sonra takım kaptanı unvanı ile forma giydi. Fıratcan da 11’de maça başladı. Bir süredir yedek bekleyen isimlerden Oğuz ve Atakan da defansın diğer isimleri olarak sahaya çıktı. Erdoğan, orta alanın merkezinde Lamine Diack ve Pepe Rodriques’i oynatırken, kanatlarda Ariyibi ve Tasos görev aldı. Zahid de hasret kaldığı formasına kupa maçında yeniden kavuştu. Erdoğan, forvetteki tercihini, son dönemde fizik olarak daha da güçlendiğine inandığı ve 11’de sahaya sürdüğü Jese’den yana kullandı.

Tecrübeli İspanyol forvet, maçı iki golle tamamlarken, Zahid’de kendisine 2 golle eşlik etti. Diğer goller, Sinan ve Tasos’tan geldi. Konuk takımın gollerini ise son 5 dakika içinde Sinan, kendi kalesine ve Taner attı.

MACHEDA KALECİ BEKİR’İ GEÇEMEDİ

Maça istekli ve hırslı başlayan Ankaragücü, 10 dakika dolmadan iki farkı buldu ve rakibine sürpriz şansı tanımadı. İlk yarıda farkı 4’e çıkaran Ankaragücü, ikinci yarıya da hızlı girip erken bir gol buldu. Erdoğan, ikinci yarının başında kaleci değişikliğine gidip, kupa maçında Nurullah’ı görevlendirdi. Yaşadığı sakatlığı atlatan Frederico Macheda, 57. dakikada oyuna dahil olurken, yakaladığı elverişli pozisyonlarda kaleci Bekir’i geçemedi. Konuk takımın kalecisi Bekir, 6 golü kalesinde görmesine rağmen kritik kurtarışları ile de dikkati çekti.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme