26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.52 ₺
EURO 34.91 ₺
STERLIN 40.66 ₺
ALTIN 2,452.10 ₺
BTC 64,144.13 $
ETH 3,126.39 $
BİST 9,889.18

İster yapay zeka, ister suni zeka atasın derbiye banko Volkan Bayarslan

Trendyol Süper Lig 3541
Yayınlama: 24 Eylül 2022 Cumartesi 15:35 Kaynak: Haber Merkezi

İster yapay zeka, ister suni zeka atasın derbiye banko Volkan Bayarslan

Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 2  Ekim Pazar günü oynanacak derbi maçta  Volkan Bayarslan görev yapacak.

Merkez Hakem Kurulu, 44 yaşındaki tecrübeli hakemin  bu sezon  ister yapay zeka ister suni zeka ataması yapsın bütün yollar  Bayarslan’a çıktığı büyük performans göstermesi nedeniyle  böyle bir kritik maçta görevlendirme kararı aldığı öğrenildi.

2000 yılında hakemliğe başlayan ve 2002 de  ilk profesyonel  maçına yardımcı hakem olarak çıkan Volkan Bayarslan,2010 yılına kadar alt liglerde görev yaptıktan sonra, 2010-2011 sezonunda  üst klasman hakem listesinde yer aldı.

30 Ekim 2011 sezonunda  Bursaspor-Manisaspor maçıyla Süper Lig’de görev yapmaya başlayan Bayarslan,2016 yılında Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 89.dakikasında  bir taraftar tarafından da saldırıya uğramıştı. Ligin tecrübeli hakemi son olarak Galatasaray’ın deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-2 yendiği maçı yönetmişt.

FİFA HAKEMLERİ NEDEN OLMAZ

Merkez Hakem Kurulu  Beşiktaş-Fenerbahçe maçına  FİFA kokartlı hakem atmamasının nedenleri şöyle:

Halil Umut Meler: Beşiktaş-Başakşehir maçında formsuz görünmüş ve dinlendirilmeye alındı.

Ali Palabıyık: 8 Mart operasyonuna uğradı. Tahkim kararıyla  ile geri döndü. Sezona iyi başladı. Trabzon-Galatasaray maçını yönettiği için  yıpranmaması nedeniyle Beşiktaş-Fenerbahçe maçına verilmedi.

Yaşar Kemal Uğurlu: Süper Lig’de son olarak Galatasaray’ın 2-1 kazandığı Gaziantep maçını yönetmişti. Verdiği ve veremediği kararlar nedeniyle  ağır eleştiri alırken Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başkan ve yöneticileri başta olmak üzere çoğu Süper Lig takımlarının   başkanları da Uğurlu’nun aleyhinde açıklamalarda bulunmuşlar hatta hakemliğinin bitirilmesini istemişlerdi. Şu anda MHK tarafından dinlendiriliyor.

Arda Kardeşler: Fenerbahçe –Konyaspor maçındaki yönetimi nedeniyle sarı-lacivertiler bu hakemi istemiyor.

Zorbay Küçük: FİFA seminerinde  yetersiz  ve  FİFA kokartını kaybedecek olan  Zorbay Küçük, İstanbulspor-Beşiktaş maçındaki yönetimiyle de büyük eleştiriler aldığı için bu maça hiç düşünülmeyen isimlerden.

Abdülkadir Bitigen: Bu sezon iyi performans göstermedi. Süper Lig’de son olarak Galatasaray’ın Konyaspor’u 2-1 yendiği maçta görev yapmıştı.

ÖZDAMAR, KARAOĞLAN, ŞANSLAN DA OLMAZ

Erkan Özdamar: Sezona sakatlığı nedeniyle geç başladı. MHK  fazla yüklenmek istemiyor. FİFA kokartı takacak  hakemler arasında ilk sırada yer alıyor.

Atilla Karaoğlan: Soyadı  her ne kadar Karaoğlan yazılıyorsa asıl soyadı Karaoğlu olan TFF sitesinde   Atilla Karaoğlan Adanademirspor’un Trabzonspor’u 3-2 yendiği maçta, skor 2-1 Adanademirspor’un lehinde iken Belhanda’nın attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve büyük bir skandala imza atmıştı. Adanademirspor son dakika golüyle maçı kazandı ,Karaoğlan’ı da  kurtarmış oldu. FİFA listesine aday olan Karaoğlan skandala imza atmamış olsaydı  Beşiktaş-Fenerbahçe maçı için ilk düşünülen isim olacaktı.

Ali Şansalan: Süper Lig’de en son Başakşehir’in Alanyaspor’u  2-0 yendiği maçta görev aldı. Geçen sezon oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertlilerin attığı golü iptal etmişti. Bu nedenle Fenerbahçe tarafından istenmeyen hakemlerden birisi.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme