Galatasaray’ın deneyimli yıldızı İlkay Gündoğan, Liverpool galibiyeti sonrası aldığı 500 bin liralık primin tamamını Kemerburgaz personeline dağıtarak büyük bir jest yaptı.
Profesyonelliği ve karakteriyle takdir toplayan 34 yaşındaki futbolcu, bu davranışıyla hem takım arkadaşlarının hem de kulüp çalışanlarının gönlünü kazandı. Gündoğan’ın bu hareketi, “liderlik sadece saha içinde değil” sözünü adeta doğruladı.
Daha önce de Kahramanmaraş depremleri sırasında yardım malzemeleri gönderen ve İngiltere’de sosyal sorumluluk projelerinde yer alan yıldız oyuncu, insani duyarlılığıyla da örnek olmaya devam ediyor.
Teknik direktör Okan Buruk’un en güvendiği isimlerden biri olan Gündoğan, saha içindeki yönlendirici rolüyle takımın liderlerinden biri haline geldi. Milli futbolcu, son dönemde form grafiği düşen Leroy Sane’ye destek olarak takım içi uyumu da güçlendirdi.