18 Mayıs 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 40.93 ₺
ALTIN 2,500.70 ₺
BTC 67,028.17 $
ETH 3,111.99 $
BİST 10,643.58

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Dirençli Antep Karambolünden Livakoviç Çıktı!

Yayınlama: 15 Ocak 2024 Pazartesi 00:28 Okunma: 647

GaziAntep  FK  Direnci

Süper  ligin  zor test maçlarından olan Gaziantep direnci ile Fenerbahçe’yi  zorladı.  Gaziantep FK takım olarak topun arkasına geçerek maçı planladığını  ilk 30 dakikada  gösterdi. Gaziantep FK, takım savunmasını iyi  yapmasının  yanında  kontra  atak planını da iyi uyguladı.

Maçın uzatma dakikalarında

Dragus'unhttps://www.aspor.com.tr/fenerbahce/2024/01/14/gaziantep-fk-0-1-fenerbahce-mac-sonucu-ozet-fbahce-tek-atti-3-aldi herkesin  gol dediği volesini Livakoviç’in çıkardığı  pozisyon  gol olsa Gaziantep FK’nın oyun planı 1 puan olarak işe  yarayacaktı.

Fenerbahçe’de İşini Yapmayan Yok!

Fenerbahçe’de önceki maçlara  göre  zorlandığı maçta yorgunluk belirtileri  açık  görünen İsmail, Fred   Dzeko ve Tadiç  vasata bile yaklaşamadılar. 

Sebastian Szymanski yaptığı  asistle  yine  tabelaya  katkı veren  isim  oldu.

Son maçlardaki yüksek performansı  ile Cengiz ile forma  rekabetine  giren  İrfan Can oyuna  sonradan girdi  ve  attığı golle forvetlerin yapamadığını  yaptı.

Joshua King aldığı süre içinde takım oyununa katkı verirken, Batshuayi girdiği iki net pozisyondan yararlamadı.

Fenerbahçe’de sağ kanat savunmasında  ve   takım ofansına   katkısıyla dikkat  çeken   Mert  Müldür  açık ara maçın en iyi performansını  gösterdi.

Fenerbahçe’nin heyecanlı kalecisi Livakoviç  ise geldiği  günden bu yana  çevirdiği maç  olarak  Gaziantep FK maçı  istatistiklere  girdi.

Bu  sezon 11  penaltıdan 4’ünü  kaçıran  Fenerbahçe  %60   golle sonuçlanan   penaltı performansı  ile iyi bir  görüntü vermedi.

Teknoloji Bu Oyunun Özde  İşleyişine Ters,  Kalyon  Zemini  İse Kötü

Riva’da  VAR  odasından  bakılan   yarı otomatik ofsayt  sistemi el ve kol  işlerine  göre çizgiyi çekince  Tadiç’in asisti  güme gitti. Futbolu  diğer  takım oyunlarında  ayıran en belirgin  farklarından olan heyecanı  ve gol sayısını artırmaya  engel olan  her  türden girişim ve  teknik  sistem bu  oyuna  ket  vuruyor.

Gaziantep Kalyon, stadının  zemini    ayağı  iyi  ve sakin oynayan  takımlara engel  oluyor. Fenerbahçe  Antep  deplasmanında bu  olumsuzluğu  fazlasıyla yaşadı.   Sonuçta  memlekete stadlar yenilenip modernleşiyor ama, zeminlerin bakımı  kış mevsiminde sorunlu  gözüküyor.

Maç Sonu Basın  Açıklamalarında  Futbol  Yok!

İsmail  Kartal  maç sonunda  oyun  hakimiyetine rağmen  gol  yolarında  etkisiz  olduklarını ve  sahanın  zeminin ağırlığını vurgularken,  Gaziantep FK  teknik sorumlusu,

Rumen Marius Sumudica ise  futbol adına “takımının  Fenerbahçe  karşısında iki net pozisyona girdiği “ dışında oyunla ilgili konuşmadı.  Sert konuşmalı iletişim tarzıyla  ve reyting özlemli konuşma tarzıyla  memleket futbolunda sıkça gönderilip  tekrar gelen  hocalar  arasında   dikkat  çeken isimdi.

Tercüme  hataları  mıdır?  ama; Sumudica’ya şunları sormak  gerek;  (1)100  dakikalık oyunda  kendi sahanda sadece iki  gol pozisyonu  buluyorsan  bu   durum bir teknik adamlık marifeti   midir? ve (2)Bu  kısır  oyun  anlayışının nedenlerini açıklamak  yerine;  rakibin  parasal  gücü,  gol sevincini abartılı  bulma,  teknik  direktörü  ve  hakemler  hakkında konuşup, sonra da sıkça Gaziantep FK’ya  saygı beklediğini açıklamak (!)  ne  kadar tutarlı  ve sportif  etiğe  uygundur?

Söz Sonu Şehitlere  Rahmetlerle Gelmiş Olsun

Futbolun iki temel  değişkeni  durum  ve zamandır.  Yaşam da bu  iki değişkenden  bağımsız elbette  düşünülüp yaşanamaz! 

Son yirmi günde şehit verdiğimiz yirmibir vatan evladımızın aile yakınlarına başsağlıkları ve  sabırlar  dilerken, şükranla rahmetler  olsun.

İletişim  ve Erişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.
e-posta        : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 
Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
Web         (3): www.yurtspor.com
Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir
Web         (5): www.mektepligazete.bülten
Facebook (1):Kirizma
Facebook (2):MustafaKaraağaçlı
X                  : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme