20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,498.11 ₺
BTC 63,525.63 $
ETH 3,033.09 $
BİST 9,693.46

Hem TFF yöneticisi hem de kulüp başkanı

TFF 2.Lig 3918
Yayınlama: 12 Kasım 2022 Cumartesi 09:33 Kaynak: Haber Merkezi

Hem TFF yöneticisi hem de kulüp başkanı

TFF yöneticisi Volkan Can, "İstifa ettim" dese de Kırklarelispor AŞ Başkanı olarak görünüyor. Valilik de maçlardan sonra Can'ı başkan olarak kutluyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can'ın 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Kırklarelispor maçlarında başkan gibi ağırlanması; kamu görevlilerinin de sosyal medya paylaşımında ona hâlâ daha, kulüp başkanı sıfatıyla hitap etmesi kafaları karıştırdı. Yıllarca Kırklarelispor Kulübü yapan Can, geçen Haziran ayında Mehmet Büyüekşi yönetimine girerek, TFF'ye geçti. Volkan Can, TFF yönetiminde "2. ve 3. Lig Kulüpleri Sorumlusu" sıfatını taşıyor. Yönetime girmeden önce de 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı yürütüyordu. Bu şapkasını 28 Temmuz 2022'deki seçimde Hasan Gökçe'ye devretti.

Fenerbahçe yöneticisi Ezberci istifa etti

TFF Kanunu'na göre bir kulüpte başkan veya yönetici olanlar, bu görevlerinden istifa etmedikçe TFF yönetimine giremiyor. Nitekim mevcut TFF yöneticilerinden Nüket Küçükel Ezberci, seçim öncesi Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederek, Mehmet Büyükekşi'nin listesine girdi. TFF resmi sitesinde Kırklarelispor Kulübü'nün  başkanlık kısmı boş. Buna karşın Kırklareli Valiliği, Kırklarelisphor maçlarına dair paylaşımlarında defalarca Volkan Can'dan "Başkan" diye bahsederek tebrik etti. Aynı şekilde kulübün resmi Twitter adresi de bu paylaşımları kalp ve mutluluk emojileriyle onaylıyor.

Volkan Can "İstifa ettim" dedi ama

Bu durum da kafa karışıklığı yaratıyor. Konuya ilişkin olarak Volkan Can'a ulaştık ve "İstifa ettiniz mi" diye sorduk. Can, "Evet" cevabını verirken, kulübü başkanvekilinin yönettiğini söyledi. Ancak isim vermedi. Can, önümüzdeki Şubat ayı sonunda seçim yapılacağını ve yeni başkanın belirleneceğini söylemekle yetindi. Kulübün resmi internet sitesi yenilendiği için bilgi alınamıyor. TFF kayıtlarındaki telefon numarası uzun uzun çaldıktan sonra faksa bağlanıyor. Sosyal medya hesaplarında da herhangi bir yönetici ismine rastlayamadık. Yerel medyadan görüştüğümüz gazeteciler de fiilen başkanlığı Can'ın yaptığını söylüyor.

Sicil gazetesinde kurucu ve başkan Volkan Can

Yıllarca şirketleşme çalışmaları yapan Kırklarelispor, 20 Nisan 2022'de anonim şirket oldu. 1 milyon lira kuruluş sermayesine sahip olan şirket Karakaş Mah. İstiklal Cad. Sporcu Evi No: 14 Kırklareli adresinde yer alıyor. TFF kayıtlarındaki Kırkalerelispor ise aynı adresin no: 10'unda bulunuyor. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarına göre  Kırklarelispor AŞ'nin kurucusu ve halihazırdaki başkanı Volkan Can. Sicil gazetesinde Can'ın 3 yıllığına başkan seçildiği belirtilirken, onun dışında herhangi bir yönetim kurulu üyesinin adıysa geçmiyor. 

Volkan Can'dan cevap: Sıkıntı yok

Evet, Volkan Can, kulüp başkanlığından istifa ettiğini söylüyor ancak yaklaşık 7 aydır bu istifa sicil gazetesine yansımış değil. Resmi kayıtlara göre Kırklarelispor AŞ'nin başkanı TFF Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can. "Ticaret Sicil Gazetesi'nde başkan siz görünüyorsunuz ama" diye hatırlattığımız Volkan Can, "Sıkıntı yok" dedi. Kulüp şirketleşmesine karşın TFF sitesinde 'AŞ' unvanı bulunmuyor. Ortada iki ayrı kulüp yapısı; yani bir yanda Kırklarelispor diğer yanda da Kırklarelispor AŞ mi var? Anonim şirketin Kırklarelispor ile bir ilgisi yoksa, o zaman Kırklarelispor'un başkanlık satırı neden boş? Fiili durum "İstifa ettim" dese de Volkan Can'ın hâlâ başkan olarak görüldüğünü gösteriyor.

İyi Parti'ye göre Can kulübün de başkanı!

2 Ekim 2022 tarihinde İyi Parti Kırklareli Merkezi İlçe Başkanlığı, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda "TFF Yöneticisi Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can'la biraraya gelerek başarılar diledik" diyor. Söz konusu paylaşıma Volkan Can'ın adı da etiketleniyor. Buna karşın Can tarafından "TFF Yöneticisi Kırklarelispor Kulübü Başkanı" ifadesine herhangi bir düzeltme yapılmamış. Çünkü hem TFF yöneticisi hem kulüp başkanı olmak yasaya aykırı. Normal şartlarda Can'ın İyi Parti'nin kendisine kulüp başkanı demesinden rahatsızlık duyması gerekmez mi?

Kırklareli Valisi de Can'a "Başkan" diyor

Kırklareli Valiliği'nin 28 Ağustos'taki sezon açılışında, 14 Eylül'deki Zonguldak Kömürspor galibiyeti, 18 Eylül'deki Serik Belediyespor beraberliği, 28 Eylül'deki Siirt İl Özel İdare Spor'u eleyerek Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atlaması ve 15 Ekim'deki Diyarbakırspor galibiyeti nedeniyle yaptığı kutlama paylaşımında olduğu, gibi valiliğin bir çok mesajında da Volkan Can'a "Başkan" olarak hitap ediliyor ve adı da etiketleniyor. Zonguldak maçına dair paylaşımdaki görselde Volkan Can fotoğrafı da yer alıyor. Ve Can'dan bu paylaşımlara dair de herhangi bir düzeltme gözükmüyor. Bu durum, Kırklarelispor ile aynı ligde mücadele eden takımlar açısından bakıldığında adil rekabeti zedelemiyor mu? TFF. Lig'i hedefleyen Kırklarelispor, öncelikle play-off'a kalmak için çabalıyor. Takım halihazırda lider Kocaelispor'un 12 puan gerisinde, 18 puanla 9. sırada yer alıyor.

Bu sponsorlukta bir tuhaflık yok mu?

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, 14 Ekim 2022'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TFF 3. Lig'de mücadele eden Muşspor'un başkanı Nevzat Kaya'yı ziyaret ettiğini duyurdu. Kaya, Muşspor'un forma sponsoru olan Yeniköy Motors'un da sahibi. Ve Yeniköy Motors, Can'ın Kaya'yı ziyaretinin ardından Kırklarelispor'un da forma göğüs sponsoru oldu! Kırklarelispor Taraftar Derneği, Facebook hesabında 23 Ekim'deki paylaşımında Yeniköy Motors'a teşekür mesajı yayınladı. Kırklarelispor da Ziraat Türkiye Kupası'nda yeni sponsorunun adının yazıldığı formayla Rizespor'a mücadele etti. TFF Yöneticisi Volkan Can'ın,  ziyaretinin ardınan bu sponsorluğun açıklanması bir tesadüf mü?

Hukuki ve etik mi? Top artık TFF'de

Sonuç olarak, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, Kırklarelispor Kulübü Başkanlığı'ndan istifa ettiğini söylese de hem ticaret sicil gazetesinde hâlâ başkan gözüküyor hem de fiili olarak kulübün başkanı gibi hareket ediyor. Bu durumun hukuken ve etik olarak doğru olup olmadığına artık TFF'nin cevap vermesi gerekiyor. TFF yasası şöyle der: "TFF üyesi olan ve profesyonel futbol liglerinde yer alan kulüplerde, başkanlık veya yönetim kurulu üyeliğinde bulunanların, seçimden önce Yönetim Kurul üyesi seçildikten sonra derhal o görevlerinden istifa edeceklerine dair yazılı bir taahhütname vermeleri zorunludur."

Volkan Can kimdir?

1982 yılında dünyaya gelen Colkan Can, 27 yaşında Türkiye'nin En Genç Kulüp Başkanı olarak Kırklarelispor Kulüp Başkanlığına seçilerek aralıksız 13 yıldır Kırklarelispor Kulüp Başkanlığı görevine devam ediyor.  TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanlığını 2019 yılından itibaren sürdüren Volkan Can, Kırklareli ASKF'de 2017-2021 yılları arası 3 yıl süre ile üst kurul delegesi olarak görev yaptı.

Volkan Can ayrıca TFF Yönetim Kurulu Üyesi olarakta görev yapmaktadır.

Kenan BAŞARAN-AJANSSPOR

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme