19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.85 ₺
EURO 35.49 ₺
STERLIN 41.43 ₺
ALTIN 2,513.01 ₺
BTC 61,803.44 $
ETH 2,980.99 $
BİST 9,524.59

Gönül köprüsüyle büyük daynışma

GÜNCEL 5269
Yayınlama: 10 Şubat 2023 Cuma 08:51 Kaynak: Haber Merkezi

Gönül köprüsüyle büyük daynışma

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli olan ve başta Hatay/Antakya olmak üzere 9 kentimizi etkileyen depremlerdeki vatandaşlara destek olmak için ülke olarak hepimiz seferber olmuş durumdayız.

Spor kulüpleri, spor federasyonları ve sivil toplum kuruluşları, afet bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için el birliği içinde özverili bir çalışma yürütüyor. Ankaragücü, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 13. yardım TIR’ının bölgeye hareket ettiğini duyurdu. Ankaragücü’nün sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, “Kulübümüz tarafından, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere 13. TIR’ımız, AFAD ile koordineli olarak afet bölgesine doğru yola çıktı” ifadeleri kullanıldı.

MALZEMELER TANDOĞAN TESİSLERİ’NDE TOPLANIYOR

Sarı-lacivertli ekibin resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için, halkımızın AFAD ihtiyaç listesi kapsamında deprem bölgesine yapmak istedikleri malzeme destekleri için Tandoğan Tesisleri Spor Salonu’nu kullanıma açtığımızı, toplanan tüm malzemeleri AFAD ile koordineli olarak afet bölgesine göndermeye devam ettiğimizi halkımızın ve taraftarlarımızın bilgisine sunarız. Ankaragücü kulüp mağazalarımızdan; bütün atkı, bere, sweatshirt, mont gibi ürünlerin afet bölgesine gönderimlerinin sağlandığını belirtmek isteriz. Deprem felaketinin ilk gününden bu yana kulübümüz tarafından, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere 13 TIR’ımız AFAD ile koordineli olarak afet bölgesine ulaştırılmıştır. Tandoğan Tesisleri’mizde yardım malzemelerinin toplanmasına devam edilmektedir, Perşembe itibari ile aynî bağışlarda toplanacak olan ve AFAD tarafından duyurulan öncelikli ihtiyaç listesi şu şekildedir; Elektrikli Isıtıcı, Büyük-Küçük Tüp, Odun Sobası, Odun, Kömür Sobası, Cep Isıtıcısı, Powerbank, Jeneratör, Çocuk ve Erişkin Mont, Kadın-Erkek İç Giyim ve Çorap, Kadın-Erkek Ayakkabı, Kadın-Erkek Polar, Kadın-Erkek İçlik, Yağmurluk, Panço, Uyku Tulumu, Yastık, Yatak ve Nevresim Takımı, Tek Kullanımlık Tabak, Bardak, Çatal, Kaşık, Tava, Ketıl, Kavurma-Barbunya-Peynir Konserve, Çay, Kahve, Kaşar Peyniri, Peynir, Zeytin, Su, Ekmek, Hazır Gıda.” Malzemelerin, G.M.K. Bulvarı No: 164 Tandoğan adresindeki kulüp tesislerine bırakılabileceği aktarıldı.

ANKARA AMATÖR KULÜPLERDEN KAMPANYAYA DESTEK

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) depremlerin neden olduğu yaraları sarmak için sürdürülen yardım kampanyasında toplanan malzemelerin, 3 TIR ile yola çıktığını duyurdu. Federasyondan yapılan açıklamada; AFAD ihtiyaç listesindeki malzemeleri, federasyonumuzun Yenimahalle Hasan Doğan Stadı’nda bulunan temsilciliğine getirerek yardımda bulunan tüm amatör spor kulüplerimize, kulüp başkanlarımız ile yöneticilerine, sporcularımıza, amatör spor camiamıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Federasyon olarak bir kez daha Türkiye’mize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, deprem bölgelerindeki tüm arama kurtarma ekiplerine güç ve kuvvet dileriz” ifadeleri kullanıldı.

SPOR FEDERASYONLARINDAN TEK YÜREK ÇAĞRISI

Türkiye Voleybol Federasyonu, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Hatay, Malatya, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye ve Şanlıurfa’da da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak adına başlatılan yardım kampanyasına destek çağrısı yaptı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Deprem herkesi olduğu gibi bizleri de çok üzmüştür. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak biz de tüm paydaşlarımızla beraber depremden zarar gören vatandaşlarımıza giyim, gıda ve deprem bölgesinde kullanılacak malzeme yardımında bulunacağız. Bizimle aynı yolda yürüyen kulüplerimiz, sponsorlarımız, sporcular, antrenörler, hakemler ve tüm voleybol severleri bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı. Gıda, giyecek ve deprem bölgesinde kullanılacak malzeme yardımında bulunmak isteyenlerin, federasyonun, TVF Başkent Voleybol Salonu, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:9/A Beşevler Yenimahalle / Ankara adresine malzemelerin getirebileceği ve malzemelerin depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılacağı aktarıldı.

SPORCULAR THF KAMP MERKEZİNDE KONAKLAYACAK

Türkiye Hentbol Federasyonu, hazırlanan temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım kolilerinin, deprem bölgelerine gönderilmek üzere yola çıktığı bilgisini verdi. Federasyondan yapılan açıklamada; depremden etkilenen Özel Vefakent Hatay Büyükyehir Belediye Spor Kulübü sporcularından; Enes Gümüşok, İlkan Keleşoğlu, Uğur Can Doğan, Oğuz Çevik, Furkan Giray Özkara, Oussem Boudjenah, Gökhan Şanlı, Adnan Tayfur ve eşi Büşra Tayfur’un tedavilerinin tamamlanması için federasyon tarafından Ankara’ya getirildikleri, yapılan tüm kontrollerde sporcuların durumlarının iyi olduğu, aileleri çeşitli şehirlerde yaşayan sporcuların, Türkiye Hentbol Federasyonu’nun Ankara’daki THF kamp merkezinde misafir edilecekleri aktarıldı. Hentbol Federasyonu’ndan yapılan bilgilendirmede, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından deprem bölgelerinde gönüllü olarak çalışmak isteyen vatandaşlara ihtiyaç duyulduğu, afet bölgelerinde gönüllü olarak görev yapmak isteyenlerin federasyon yetkilileri ile temasa geçmeleri için çağrıda bulunulup, “Dünyanın en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya kaldığımız bu süreçte, Türkiye Hentbol Federasyonu olarak deprem bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın yanındayız. Tüm kulüplerimizin ve sporseverlerin desteğini bekliyoruz. Öncelikli olarak ayni ihtiyaçlar; çocuk bezi, bebek maması ve taşınabilir şarj cihazıdır” ifadelerine yer verildi.

DEPREMLERİN YARALARINI EL ELE SARIYORUZ

Eskrim Federasyonu, depremler sonrasında tüm ülkenin tek yürek olarak vatandaşlara yardım etmeye başladığını, federasyon olarak deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım kampanyası düzenlendiğini aktarıp, şu bilgileri paylaştı. “Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın ihtiyaç listesindeki ürünleri federasyonun Ankara’daki merkezine göndermeleri rica olunur. Gün birlik ve yaraları sarma günüdür. Öncelikli ihtiyaç malzemeleri, termal içlik, kışlık tulum, iç çamaşırı, bebek bezi, hijyenik kadın ürünleri, battaniye çorap gibi malzemelerdir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza, kış şartlarında soğuktan korunmaları ve ısınmalarını sağlayacak malzeme desteği, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın belirlemiş olduğu toplama merkezine teslim etmiş olup, federasyonumuz tarafından 50 bin TL maddi yardım da yapılarak yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyaya eskrim ailesini destek olmaya davet ediyoruz.” Badminton Federasyonu, deprem sonucu can kayıpları ve yaralıların olduğunu hatırlatıp, şu bilgilendirmede bulundu: “Bölgede kurtarma çalışmaları büyük bir gayretle devam ediyor. 10-19 Şubat’ta Ankara’da açılması planlanan 2. Kademe Temel Antrenör Kursu, 20-28 Şubat’ta Ankara’da açılması planlanan 2. Kademe Temel Antrenör Kursu, 10-11 Şubat tarihinde online olarak gerçekleşecek 2023 Antrenör Vize Semineri, 4-5 Mart’ta Samsun’da yapılması planlanan Aday Hakem Kursu ileri bir tarihe ertelenmiştir. Devletimiz ve milletimizle birlikte depremin yaralarını el ele sarıyoruz. Federasyon olarak depremzedelerimize ve arama/kurtarma çalışmalarına destek amacıyla 100 bin TL ile AFAD`a destek oluyoruz. İmkânı olan herkesten desteklerini bekliyoruz.”

SIKINTILI DÖNEMDE GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Tenis Federasyonu da öncelikle kendi camiaları olmak üzere tüm vatandaşlara yardım kampanyalarına destek çağrısında bulundu. Bisiklet federasyonu, “Devletimiz ve milletimizle birlikte depremin yaralarını el ele sarıyoruz. Bisiklet Federasyonu olarak depremzedelerimize ve arama/ kurtarma çalışmalarına destek amacıyla 400 bin TL ile AFAD`a destek oluyoruz. İmkanı olan herkesten desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, “Depremzede vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla 100 bin TL nakdi yardım ve soğuk hava koşullarında bir nebze de olsa ısınmalarını sağlayacak 400 bin TL değerinde kıyafet ve malzeme yardımında bulunuyoruz” açıklamasını yaptı. Tenis Federasyonunun açıklamasında ise “Ülkemizi sarsan depremin yaralarını sarmak için federasyon olarak depremden etkilenen vatandaşlarımıza kış şartlarında soğuktan korunmaları ve ısınmalarını sağlayacak malzeme desteğini Gençlik ve Spor Bakanlığımızın belirlemiş olduğu toplama merkezine teslim etmiş olup, 500 bin TL nakdi yardım da yapılarak yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyaya tenis ailemizi de destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme